Στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα; Δείτε τη σωστή τεχνική!

Στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα; Δείτε τη σωστή τεχνική!

Είναι καλό γενικά να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά. Η υπερβολική χρήση θερμότητας και προϊόντων σίγουρα δεν τους κάνει και τόσο καλό. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, το να είστε… επιθετική με την τεχνική της πετσέτας μπορεί να προκαλέσει «όλεθρο», ενώ προσπαθείτε να τα διατηρήσετε υγιή!

Αν όταν αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα είναι λίγο μπερδεμένα, με τον στατικό ηλεκτρισμό και το φριζάρισμα να κυριαρχούν, αντί να επιστρέψετε στο πιστολάκι σας, δείτε πρώτα την τεχνική που χρησιμοποιείτε για να δαμάσετε τις τρίχες σας!

Όπως όλα τα άλλα στον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης μαλλιών, υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος για να μεταφέρετε τα μαλλιά σας από το ντους στο αγαπημένο σας στιλ. Μην εγκαταλείπετε το στέγνωμα με πετσέτα ακόμα! Ανακαλύψτε απλώς γιατί η τεχνική σας μπορεί να σας αφήνει με μαλλιά φριζαρισμένα και τη συνεπακόλουθη απογοήτευση!

Πώς το ακατάλληλο στέγνωμα με πετσέτα μπορεί να προκαλεί ζημιά

Μπορεί να σας φαίνεται σαν δεύτερη φύση να βγείτε από το ντους και να τυλίξετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Ωστόσο, μόνο το να τυλίξετε την πετσέτα πάνω από το βρεγμένο κεφάλι σας μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε φριζάρισμα και… μπερδέματα.

Όπως εξηγούν οι κομμωτές: «Το επιθετικό στέγνωμα των μαλλιών με μια πετσέτα έχει σαν αποτέλεσμα φριζάρισμα και μπλεγμένα μαλλιά». Το σκεπτικό πίσω από αυτό προέρχεται από την τεχνική σας.

Συχνά, στεγνώνουμε από πάνω προς τα κάτω, τρίβοντας την πετσέτα στα μαλλιά μας. Η τριβή μιας συνηθισμένης υφασμάτινης πετσέτας στο κεφάλι σας μπορεί να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό και να μπερδέψει τα πάντα μεταξύ τους.

Επιπλέον, τα ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στον στατικό ηλεκτρισμό, καθώς δεν έχουν την υγρασία για να απωθούν τα ηλεκτρικά φορτία.

Πέρα από την κίνηση τριβής, υπάρχει όλο το στρίψιμο των μαλλιών προς τα πάνω παράλληλα με την κίνηση της πετσέτας. Το να βάλετε τις τρίχες των μαλλιών σας σε μια ελαφριά περιστροφή μπορεί να μην προκαλέσει προβλήματα, αλλά το να τις κρατήσετε στο κεφάλι σας χρειάζεται λίγη δουλειά.

Η σφιχτή περιστροφική κίνηση ενός τυπικού περιτυλίγματος ασκεί πίεση στα μαλλιά σας, που μπορεί να τα τραβήξει, να οδηγήσει σε ζημιά και, το μαντέψατε, ακόμα περισσότερο φριζάρισμα! Αν και δεν χρειάζεται να πετάξετε εντελώς την πετσέτα έξω από τη ρουτίνα σας, υπάρχει ένας σωστός τρόπος να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με αυτήν.

Συμβουλές για το σωστό στέγνωμα των μαλλιών σας με πετσέτα

Το κλειδί για να έχετε στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά χωρίς φριζάρισμα ξεκινά όταν τα λούζετε. Τα στεγνά μαλλιά θα είναι πιο δύσκολο να τα χειριστείτε, ανεξάρτητα από την τεχνική.

Δείτε Επίσης
Περιποίηση επιδερμίδας μετά τον ήλιο; Δείτε πώς να την ηρεμήσετε

Επομένως, φροντίστε τα μαλλιά σας να έχουν αρκετή υγρασία πριν καν ξεκινήσετε τη διαδικασία του στεγνώματος. Εκτός από την προσθήκη προϊόντων μετά το λούσιμό σας για ενυδάτωση, όπως μαλακτικά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό, ειδικά για ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Με τα μαλλιά σας πλήρως ενυδατωμένα, ψάξτε για μια πετσέτα από μικροΐνες ή απλή βαμβακερή για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία στεγνώματος, καθώς αυτές είναι πιο ήπιες με τις τρίχες των μαλλιών μας.

Οι κομμωτές μας συστήνουν για τη συνέχεια: «Ταμπονάρετε τα μαλλιά σας… για μια ομαλή και απορροφητική προσέγγιση και μετά πιέστε απαλά την υγρασία, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να μην στάζουν πλέον βρεγμένα».

Αν σας αρέσει το τουρμπάν, χρησιμοποιήστε μία πετσέτα απαλή για τα μαλλιά σας. Επιπλέον, τυλίξτε το πολύ προσεκτικά και ελαφρά, καθώς τα μαλλιά σας είναι πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα.

Αφήστε τα μαλλιά στο πανί μικροϊνών για 15 περίπου λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Στεγνώστε καλά την πετσέτα σας πριν την ξαναχρησιμοποιήστε για μεταξένια μαλλιά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.