Συμβουλές για να διατηρείτε φρέσκο ​​το χρώμα των μαλλιών το καλοκαίρι

Συμβουλές για να διατηρείτε φρέσκο το χρώμα των μαλλιών το καλοκαίρι

Δύο από τους πιο διάσημους κομμωτές με λαμπερά ονόματα της showbiz στο πελατολόγιό τους μας δίνουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να έχουμε ωραίο χρώμα στα μαλλιά μας τις ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι μεγαλύτερες καλοκαιρινές μέρες με περισσότερη ηλιοφάνεια, είναι εδώ και τα μαλλιά μας έχουν τις δικές τους απαιτήσεις! Είστε περισσότερο χρόνο έξω και τι καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνισή σας από ένα νέο φρέσκο ​​χρώμα που θα σας βοηθήσει να φαίνεστε πιο «ηλιόλουστες».

Ο διάσημος colorist Matt Rez λέει: «Η ζεστασιά στο χρώμα των μαλλιών δημιουργεί μια λάμψη, κάτι που όλες λαχταρούν, επειδή μας είτε έχει λείψει πολύ η ηλιοφάνεια είτε γιατί απλώς την αγαπάμε πολύ».

Και συνεχίζει: «Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική εποχή για να φωτίσετε λίγο τα μαλλιά σας ή να αποκτήσετε ανταύγειες που να ταιριάζουν με την καλοκαιρινή λάμψη στο δέρμα σας».

Από τη δική του πλευρά ένας ακόμη διάσημος colorist ο Marco Pelusi συστήνει: «Όταν μπαίνουμε στο καλοκαίρι, προτιμάμε γενικά πιο ανοιχτούς, πιο φωτεινούς, πιο ζεστούς τόνους στα μαλλιά μας».

Ο Pelusi εξηγεί τις καλύτερες καλοκαιρινές του τάσεις στο χρώμα των μαλλιών που λειτουργούν σε πολλούς τύπους και υφές μαλλιών.

«Μπορεί να έχετε ερωτευτεί το χρώμα μαλλιών της αγαπημένης σας διασημότητας, αλλά για να φαίνεται πραγματικά καλό σε εσάς θα πρέπει να παρατηρήσετε τη χρωματική σας παλέτα και να λάβετε υπόψη σας τα δικά σας χρώματα και τους υποτόνους στο δέρμα σας που θα θέλατε να τονίσετε».

Ο απώτερος στόχος είναι να βρείτε ένα χρώμα που σας φαίνεται εκπληκτικό και σας κολακεύει.

Δείτε Επίσης
Τι να εύχεται άραγε ο κομμωτής μας όταν μας βλέπει;

Οι εξειδικευμένες συμβουλές του Marco Pelusi για το πώς να διατηρήσετε το καλοκαιρινό χρώμα των μαλλιών σας ζωντανό:

Μπορεί να βγείτε από το κομμωτήριο με το χρώμα των ονείρων σας, αλλά για να συνεχίσει να φαίνεται έτσι, δείτε τις συμβουλές του Marco Pelusi για το πώς να διατηρήσετε το χρώμα περισσότερο.

Το καλοκαίρι σημαίνει περισσότερο χρόνο στον ήλιο και στο νερό. Για τη συντήρηση του χρώματος των μαλλιών, ώστε να μοιάζει σαν μόλις να έχετε βάψει τα μαλλιά σας, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Το χλώριο της πισίνας μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο χρώμα των μαλλιών. Τα μαλλιά λειτουργούν σαν σφουγγάρι. Οπότε καλό είναι να βρέξτε τα μαλλιά σας, πριν μπείτε στο πισίνα.
  • Δεν είναι κακή ιδέα να προσθέσετε λίγο κοντίσιονερ στα βρεγμένα μαλλιά σας για να τα διατηρήσετε επιπλέον προστατευμένα. Η ιδέα είναι να παρέχουμε ένα φράγμα ενάντια στο χλώριο, αν δεν θέλετε πράσινα μαλλιά, σωστά;
  • Το βάψιμο των μαλλιών σας μπορεί να τα κάνει πιο ξηρά, και τι κάνουμε για αυτό; Γαλάκτωμα, κοντίσιονερ, μάσκες!. Όσο ξηραίνονται τα μαλλιά σας, τόσο πιο αδύναμα είναι και τόσο περισσότερο θα ξεθωριάζει το χρώμα. Οπότε χρειάζεστε ενυδάτωση και απαλυντικά συστατικά μαζί με την προστασία του χρώματος.

  • Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι σχετικά με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σαμπουάν που είναι ειδικό για βαμμένα μαλλιά. Το λάθος σαμπουάν μπορεί εύκολα να καταστρέψει το χρώμα σας. Δοκιμάστε το σαμπουάν που αποτρέπουν το πρόωρο ξεθώριασμα του χρώματος.
  • Αντηλιακό μαλλιών! Σε κάθε περίπτωση είτε έχετε βαμμένα μαλλιά είτε φυσικά μαλλιά που δεν θέλετε να χάσουν τη λάμψη τους, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που τα μαλλιά εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό για τα μαλλιά, που θα διατηρήσει ζωντανό το χρώμα τους στη θάλασσα κει μετά τη θάλασσα. Προστατεύει από τον ήλιο και την ξηρότητα, το χλώριο της πισίνας και το θαλασσινό νερό, διατηρεί το χρώμα λαμπερό, ενυδατώνει και θρέφει βαθιά την τρίχα, αφήνοντας ένα διακριτικό άρωμα στα μαλλιά. Ανάλογα με την υφή που προτιμάτε (γαλάκτωμα ή λάδι), επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.