Τα «μυστικά» των μαλλιών που δεν σας έχουν αποκαλύψει μέχρι τώρα

Τα «μυστικά» των μαλλιών που δεν σας έχουν αποκαλύψει μέχρι τώρα

Κάθε ημέρα ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αν και συχνά-πυκνά παρουσιάζονται μικρές αναποδιές… στα μαλλιά μας! Τσουλούφια που «πετούν»,  αφέλειες που «κολλάνε», μπούκλες που «εξαφανίζονται» και ο κότσος που «πέφτει»! Πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε σε χρόνο μηδέν και με ιδανικά αποτελέσματα; Φυσικά, εφαρμόζοντας τα μυστικά που ακολουθούν… και δεν σας έχουν αποκαλύψει ποτέ μέχρι τώρα!  

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Όχι στα τσουλούφια που πετούν!

Λόγω εποχής είναι πολύ εύκολο το τέλειο χτένισμά μας να φέρνει στον νου τελικά, προπέλα αεροπλάνου, μια και διάφορα τσουλούφια ξεπετάγονται εδώ κι εκεί! Τι κάνουμε;

Χρησιμοποιούμε ένα σπρέι styling για δυνατό κράτημα, όσο τα μαλλιά μας είναι ακόμα νωπά. Χάρη στα πολυμερή που περιέχουν, καλύπτουν με ένα φιλμ τα μαλλιά μας ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, και μόλις έρθουν σε επαφή με τη θερμότητα από το πιστολάκι έχουν την ιδιότητα να ισορροπούν τα λέπια των τριχών.

Αποτέλεσμα; Ένα άψογο χτένισμα που παραμένει στη θέση του, ανεξαρτήτως καιρού, σε 3 βήματα: Ψέκασμα πριν από το styling των μαλλιών, στέγνωμα με πιστολάκι και διαμόρφωση ανάλογα με το στιλ χτενίσματος που θέλουμε! 

2. Όγκος κι άλλος όγκος!

Για να δώσουμε όγκο στο χτένισμά μας και ειδικά, στο κέντρο του κεφαλιού, πολύ συχνά απαιτείται να αντιγράψουμε τις ευέλικτες κινήσεις ενός ταχυδακτυλουργού!

Στο ένα χέρι το πιστολάκι, στο άλλο η βούρτσα και ταυτόχρονα, να στοχεύουμε στον συντονισμό των κινήσεων μας για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα… Μεγάλο μπέρδεμα! Τα καλά νέα;

Η τεχνολογία εξελίσσεται και στα βοηθητικά εργαλεία για το styling των μαλλιών, οπότε είμαστε τυχερές! Θα χρησιμοποιήσουμε μια βούρτσα, η οποία έχει τη δυνατότητα να στεγνώνει και να χτενίζει παράλληλα, τα μαλλιά μας τούφα – τούφα, ανάλογα με το στιλ που θέλουμε να τους δώσουμε.

Μπορούμε να περιστρέψουμε τη βούρτσα από τις ρίζες προς τις άκρες με φορά προς τα έξω ή προς τα μέσα. Να τυλίξουμε ελαφρά μόνο τις άκρες ή αντίθετα, να γυρίσουμε στις ρίζες μια-δυο φορές για έξτρα όγκο!

3. Σέξι μπούκλες!

Το σίδερο για μπούκλες είναι γνωστό και αγαπημένο εργαλείο για να πετύχουμε το πιο σέξι look. Όσες φορές και εάν το έχουμε χρησιμοποιήσει, όμως, θα έχουμε διαπιστώσει πως οι όμορφες μπούκλες που δημιουργούμε δεν έχουν και τη διάρκεια που θα θέλαμε… 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που οι επαγγελματίες hair stylists χρησιμοποιούν ζεστά ρόλεϊ ή θερμαινόμενα στικς. Καθώς τυλίγουμε τα στεγνά μαλλιά μας γύρω από τους κυλίνδρους, οι μπούκλες σχηματίζονται και βελτιώνονται μέχρι να κρυώσουν. Αποτέλεσμα;

Μετά από 20-30 λεπτά ξεκινάμε να ξετυλίγουμε ένα-ένα τα στικς ή τα ρόλεϊ. Αφού τελειώσουμε χτενίζουμε ελαφρά με μια χτένα με αραιά δόντια ή ακόμα καλύτερα, δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε στις μπούκλες μας με τις απαλές κινήσεις των δαχτύλων μας.

Και για να διατηρήσουμε το σέξι look μας για ακόμα περισσότερο χρόνο, ψεκάζουμε με ένα σπρέι κεριού για να διατηρήσουμε το σπιράλ σχήμα τους φυσικά ελαστικό και απόλυτα παιχνιδιάρικο!

4. Αφέλειες, για πάντα!

Δείτε Επίσης
Χρυσοί κανόνες για σωστά ενυδατωμένα, υγιή και απίστευτα λαμπερά μαλλιά!

Τονίζουν υπέροχα τα ζυγωματικά, αναδεικνύουν τη σπιρτάδα στο βλέμμα μας και πλαισιώνουν με έναν κομψό τρόπο το πρόσωπό μας! Καθώς, όμως, ακουμπούν στο μέτωπό μας διαρκώς, έχουν την τάση να απορροφούν τη λιπαρότητα από την επιφάνεια του δέρματος, σε σημείο που να κάνουν τα μαλλιά μας να δείχνουν λιπαρά. Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

Χρησιμοποιούμε μια μεγάλη τετραγωνισμένη βούρτσα με στρογγυλεμένες άκρες, για να στεγνώσουμε τις αφέλειες μας. Ξεκινάμε από τις ρίζες και κατεβαίνουμε προς τις άκρες, χτενίζοντας με μια κίνηση εμπρός-πίσω, μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μια μεγάλη στρογγυλή θερμική βούρτσα για να επαναφέρουμε τον όγκο και να βεβαιωθούμε πως δεν απλώνονται πάνω στο μέτωπο. Ολοκληρώνουμε, ψεκάζοντας ελαφρά με ένα σπρέι ξηρού σαμπουάν, ώστε να διατηρηθεί η λάμψη στις αφέλειές μας, αλλά χωρίς ίχνη λιπαρότητας!

5. Το απόλυτο σινιόν!

Υπέροχα τα μαλλιά μας πιασμένα ψηλά, αλλά τι γίνεται όταν όλο και περισσότερες τουφίτσες ξεφεύγουν και δημιουργούν ένα ύφος ακαταστασίας στο ξεχωριστό μας άψογο χτένισμα;

Το μυστικό κρύβεται στο λούσιμο των μαλλιών μας. Όταν θέλουμε να πιάσουμε τα μαλλιά μας ψηλά, σε κότσο ή σινιόν, δεν θα πρέπει να έχουμε λουστεί την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα! Και αυτό, διότι τα φρεσκολουσμένα μαλλιά είναι πολύ πιο απαλά και μαλακά, με αποτέλεσμα να ξεγλιστρούν με απίστευτη ευκολία.

Ένα ακόμα τρικ, για να διατηρηθούν στο ύψος τους; Ψεκάζουμε τα τσιμπιδάκια, τα κλιπς και τα λαστιχάκια μαλλιών με λακ, πριν τα στερεώσουμε στο χτένισμά μας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.