Τάση: Η «σκανδιναβική γραμμή» στα μαλλιά είναι παντού αυτό το καλοκαίρι

Τάση: Η «σκανδιναβική γραμμή» στα μαλλιά είναι παντού αυτό το καλοκαίρι

Εάν έχετε θαυμάσει ποτέ τις ανάλαφρες, φυσικές ανταύγειες που έχουν τα μαλλιά των Σκανδιναβών, τότε γνωρίζετε ήδη την τελευταία τάση στα μαλλιά! Το καλύτερο; Δεν είναι μόνο για ξανθιές! Το να παίζετε με τις τεχνικές βαφής μαλλιών, ειδικότερα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε τη νέα σας φρέσκια εμφάνιση. Υπάρχουν ατελείωτες τάσεις στα χρώματα μαλλιών που μπορείτε να δοκιμάσετε το 2023, με το «Scandi Hairline» στην πρώτη γραμμή του καλοκαιρινού στιλ.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

«Ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών τους, η γραμμή των μαλλιών γύρω από το πρόσωπο και στο μέτωπο καθώς και οι βρεφικές τρίχες είναι τόσο αβίαστα σαν να τις έχει αγγίξει ο ήλιος και ξεχωρίζουν πολύ πιο ανοιχτόχρωμα και φωτεινά από τα υπόλοιπα μαλλιά στο κεφάλι τους», εξηγούν διάσημοι κομμωτές.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι ανταύγειες φαίνονται γύρω από το πρόσωπο είναι τόσο λεπτός και κολακευτικός, σε αντίθεση με την τολμηρή, σταθερή τεχνική που ήταν προηγουμένως τάση».

Αυτό το αβίαστο αποτέλεσμα οδήγησε στη δημιουργία της μοντέρνας τεχνικής χρωμάτων Scandinavian Hairline —επίσης γνωστή ως «Scandi Hairline». Με τέτοιες κολακευτικές ιδιότητες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Scandi Hairline διαμορφώνεται ως μία από τις πιο δημοφιλείς χρωματικές τάσεις της σεζόν.

Διαβάστε σχετικά με την τελευταία χρωματική τάση που εμφανίζεται παντού αυτό το καλοκαίρι.

Τι είναι η σκανδιναβική γραμμή μαλλιών;

Το «Scandi Hairline» ή Scandinavian Hairline είναι μια τεχνική χρώματος που φωτίζει αμέσως την άκρη της γραμμής των μαλλιών γύρω από το πρόσωπο μια πινελιά πιο ανοιχτή και φωτεινότερη από τα υπόλοιπα μαλλιά σας για να αναπαράγει τον τρόπο με τον οποίο ο ήλιος χτυπά τη γραμμή των μαλλιών.

Η διαδικασία είναι εύκολη

Η ιδέα πίσω από ένα Scandi Hairline είναι ότι τα μέρη των μαλλιών σας που πλαισιώνουν το πρόσωπο τονίζονται για να σας δώσουν μια ηλιόλουστη εμφάνιση.

Η τάση φωτίζει αμέσως το πρόσωπό σας, δείχνει φυσικό και δίνει στα μαλλιά σας μια διακριτική αλλά φρέσκια καλοκαιρινή αίσθηση.

Συνήθως εκτελείται στο νιπτήρα μετά από άλλες υπηρεσίες highlighting ή balayage.  Η τεχνική “Scandi Hairline” περιλαμβάνει την επιλογή ενός μικρού τμήματος μαλλιών, περίπου ενός εκατοστού πλάτους, κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών που θα χρωματιστεί σε ελαφρώς πιο ανοιχτό τόνο από τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Στη συνέχεια, αυτό το τμήμα επεξεργάζεται με ελεύθερο ξανοιχτικό για έως και 5 λεπτά. Για να επιτύχετε ένα ομοιογενές μείγμα, είναι σημαντικό το χρώμα της γραμμής των μαλλιών να είναι μόλις μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από τα υπόλοιπα μαλλιά σας. Αυτό εξασφαλίζει μια φυσική εμφάνιση που ενισχύει την ομορφιά των μαλλιών σας.

Εάν το χρώμα είναι πολύ ανοιχτό ή σκούρο, μπορεί να φαίνεται άσχημο και ακατάλληλο για τα υπόλοιπα μαλλιά σας πράγμα που δεν φαίνεται φυσικό, και με το Scandi Hairline, αυτό που θέλουμε είναι ακριβώς το φυσικό.

Μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την τάση ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών σας

Η ομορφιά της τάσης “Scandi Hairline” έγκειται στην ευελιξία της. Αυτή η τεχνική δεν είναι μόνο για ξανθιές, αλλά μπορεί να επιτευχθεί και για κοκκινομάλλες, μελαχρινές και πιο σκούρες καστανές αποχρώσεις μαλλιών που θέλουν επίσης φωτεινότητα για να απαλύνουν την όψη του περιγράμματος και τη γραμμή των μαλλιών για ένα πραγματικά φυσικό αποτέλεσμα φωτεινότητας.

Μπορείτε ακόμα να επιτύχετε το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το υπάρχον χρώμα των μαλλιών σας.

Δείτε Επίσης
Η τέχνη της αποπλάνησης!

Η τεχνική μπορεί να φαίνεται απίστευτα φυσική, συνδυαζόμενη άψογα με το χρώμα των μαλλιών σας ή μπορεί να συνδυαστεί με πιο δυνατές ανταύγειες στο πλαίσιο του προσώπου για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, όσες έχουν καστανά μαλλιά μπορούν να πετύχουν το look με μια πιο ανοιχτή καφέ απόχρωση γύρω από το πρόσωπό τους. Όσες έχουν μαύρα μαλλιά μπορούν να επιλέξουν σκούρες καστανές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπό τους και ούτω καθεξής.

Όποιο χρώμα μαλλιών κι αν έχετε, το καλύτερο πράγμα για το Scandi Hairline είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση που σας ταιριάζει. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα χρώμα που είναι αρκετά ανοιχτό για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μαλλιά σας με διακριτικό τρόπο, αλλά όχι πολύ ανοιχτό, ώστε να φαίνεται δραματικό ή αφύσικο.

Εάν θέλετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, ενημερώστε τον κομμωτή σας. Θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το όραμά σας συνδυάζοντας το Scandi Hairline με άλλες τεχνικές χρωματισμού.

Λειτουργεί με οποιαδήποτε κόψιμο

Για να αναδείξετε πραγματικά οποιαδήποτε εμφάνιση, είναι σημαντικό να συνδυάσετε την τεχνική βαφής των μαλλιών σας με το τέλειο κούρεμα. Η γραμμή μαλλιών Scandi είναι στη διάθεσή σας

Συντήρηση

Για να διατηρήσετε το «Scandi Hairline» σας να φαίνεται φρέσκο και ζωντανό, συνιστώνται τακτικές πινελιές κάθε 12 εβδομάδες. Για μελαχρινές και πιο σκούρες αποχρώσεις, προτείνεται η ενσωμάτωση ενός gloss ή toner για την εξάλειψη τυχόν ανεπιθύμητων χάλκινων αποχρώσεων, ενισχύοντας περαιτέρω τη φυσική, ηλιόλουστη όψη των μαλλιών.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.