Τι συμβαίνει στα μαλλιά σας όταν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ τζελ;

Τι συμβαίνει στα μαλλιά σας όταν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ τζελ;

Κανένα χτένισμα δεν έχει τραβήξει τόση προσοχή τα τελευταία χρόνια όσο το ολόισιο λουκ. Στον απόηχο της αισθητικής του «καθαρού κοριτσιού», απαγορεύτηκαν τα μαλλιά που «πετάνε» και οι κομψοί κότσοι και οι αλογοουρές κατέλαβαν τα κεφάλια όλων. Δεν είναι περίεργο που το έκαναν, καθώς τα χτενίσματα με λείανση είναι λειτουργικά και κατάλληλα για σχεδόν κάθε εκδήλωση. Ωστόσο, η επίτευξη της μοντέρνας εμφάνισης απαιτεί τη χρήση αρκετού τζελ, και μαζί έρχεται το ερώτημα, ποιες είναι οι επιπτώσεις.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τι κάνεις όταν προσπαθείς να αντιγράψεις το κομψό look των ολόισιων και πλήρως τακτοποιημένων μαλλιών και αφού έχεις χρησιμοποιήσει όλο αυτό το τζελ στα μαλλιά σου, δεν σου βγαίνει όπως το φανταζόσουν;

Ναι, μπορείτε πάντα να λούσετε τα μαλλιά σας και να ξεκινήσετε από την αρχή, αλλά τα μαλλιά σας πιθανότατα δεν θα είναι πολύ χαρούμενα για τη δοκιμασία.

Η χρήση πολύ τζελ, ειδικά σε τακτική βάση, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής και τελικά σε απώλεια μαλλιών. Τα συστατικά των κοινών προϊόντων τζελ μαλλιών μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών σας εάν χρησιμοποιείτε συχνά υπερβολικές ποσότητες.

Ωστόσο, τα κομψά χτενίσματα μπορούν να επιτευχθούν εύκολα με διαφορετικά προϊόντα styling, επομένως δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τον λείο κότσο σας.

Το αλκοόλ στο τζελ μαλλιών μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς το τζελ μαλλιών μπορεί να επηρεάσει τη συνολική υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι περιέχει ένα μέσο προϊόν gel.

Τα πολυμερή δίνουν στο τζελ τις ιδιότητες συγκράτησης και το τζελ μαλλιών που θα αγοράσετε πιθανότατα περιέχει επίσης νερό, γαλακτωματοποιητές, συντηρητικά όπως parabens και αρώματα. Αν και δεν βλάπτουν όλα αυτά τα συστατικά τα μαλλιά σας, μερικά μπορούν.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ,  τα πιο κοινά parabens που βρίσκονται στα καλλυντικά γενικά είναι το methylparaben, το ethylparaben, το propylparaben και το butylparaben. Τα parabens προστίθενται σχεδόν σε όλα τα καλλυντικά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι παρά την επικράτηση τους, τα parabens μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα εάν είστε ευαίσθητοι ή αλλεργικοί, και αυτό ισχύει και για το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

Τα αρώματα και τα θειικά άλατα μπορεί επίσης να είναι ερεθιστικοί παράγοντες σε μερικούς, αλλά σύμφωνα με τους δερματολόγους, το αλκοόλ είναι ένα πιο επιβλαβές συστατικό.

Δείτε Επίσης
«Ξανθό του ηλιοτρόπιου»: Το επίσημο όνομα του πιο καυτού χρώματος του καλοκαιριού 2024!

Αν το τζελ μαλλιών περιέχει αλκοόλ ή με άλλο τρόπο συμβάλλει στην ξηρότητα των μαλλιών, μπορεί να σπάσουν οι τρίχες πιο εύκολα, οδηγώντας σε απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, η χρήση τζελ μαλλιών από καιρό σε καιρό δεν θα σας κάνει να καραφλιάστε, αλλά η τακτική χρήση υπερβολικής ποσότητας θα μπορούσε.

Αν σας αρέσουν οι κότσοι με λείανση και δεν θέλετε να τους εγκαταλείψετε, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το τζελ μαλλιών σας με ένα εναλλακτικό προϊόν μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε το τζελ styling με φειδώ για υγιή μαλλιά

Τι συμβαίνει στα μαλλιά σας όταν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ τζελ;

Το να δαμάζετε τις τρίχες σας μπορεί εύκολα να γίνει με άλλα προϊόντα styling. Υπάρχουν πολλές πομάδες, κρέμες μαλλιών, ακόμη και πούδρες που μπορούν να κάνουν την κομψή δουλειά ενός τζελ εξίσου καλά.

Σε περίπτωση που έχετε παρακάνει με το τζελ και δεν έχετε τον χρόνο να κάνετε ένα πλήρες λούσιμο για να το αφαιρέσετε, μια γρήγορη λύση είναι να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με λίγο νερό για να χαλαρώσετε το προϊόν και μετά δοκιμάστε να το χτενίσετε απαλά.

Συμπερασματικά, δεν χρειάζεται να παραλείψετε εντελώς το τζελ μαλλιών. Η χρήση του κάθε τόσο δεν θα σας αφήσει προβλήματα στα μαλλιά, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν το περνάτε έντονα στο τριχωτό της κεφαλής σας όταν το χρησιμοποιείτε και μην το χρησιμοποιείτε πάρα πολύ. Ο κομψός κότσος είναι χαριτωμένος, αλλά τα υγιή μαλλιά είναι πιο χαριτωμένα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.