10 συμβουλές για την καλοκαιρινή σας ομορφιά!

10 συμβουλές για την καλοκαιρινή σας ομορφιά!

Αν θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα… χωρίς παράπλευρες απώλειες, θυμηθείτε μερικά βασικά πράγματα και μην παρασύρεστε από τον ενθουσιασμό και την αίσθηση ελευθερίας που σας καταλαμβάνει. Oι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

1. Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές, προμηθευτείτε από τα καταστήματα καλλυντικών προϊόντα κατάλληλα για περισσότερες από μία χρήσεις (ας πούμε σαμπουάν 2 σε 1, καθαριστικό και λοσιόν μαζί κ.λπ.) ή προϊόντα σε μίνι δόσεις. Είναι πρακτικά, εύχρηστα και ελαφρά.

2. Μην ξεχνάτε ότι οι διακοπές είναι για να μας απαλλάξουν από την καθημερινή ρουτίνα. Τις περισσότερες ώρες τις περνάμε στην παραλία, όπου το μακιγιάζ είναι αληθινά άχρηστο! Πάρτε λοιπόν μαζί σας μόνο τα απολύτως απαραίτητα, και κυρίως μόνο ό,τι θα χρησιμοποιήσετε για τις νυχτερινές σας εμφανίσεις. Άρα ελάχιστα!

3. Μην ξεχάσετε σε καμία περίπτωση την υδατική σας κρέμα, αφού η επιδερμίδα αφυδατώνεται ακόμη πιο έντονα λόγω της έκθεσης στον ήλιο, από το αλάτι της θάλασσας και τον αέρα.

4. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα. Προτιμήστε μια κρέμα after sun από την αντηλιακή σας σειρά. Οι κρέμες αυτές περιέχουν έντονα ενυδατικά συστατικά, συχνά αλόη και βιταμίνες που επίσης καταπραϋνουν την επιδερμίδα από ελαφρά εγκαύματα και ερεθισμούς.

5. Ο ήλιος και το νερό αδυνατίζουν τα νύχια και τα κάνουν πιο εύθραυστα. Μην μουλιάζετε λοιπόν με τις ώρες στη θάλασσα και μην ξεχνάτε να απλώνετε αντηλιακό μέχρι και τα νύχια σας.

6. Προστατέψτε και τα μαλλιά σας από την αφυδάτωση (ένας λόγος παραπάνω αν είναι βαμμένα) και απλώστε ένα αντηλιακό για τα μαλλιά πριν πάτε στην παραλία. Μάλιστα, η ζέστη κάνει τα συστατικά τους να διεισδύουν πιο εύκολα στην τρίχα.

Δείτε Επίσης
Η καλύτερη απόχρωση μάσκαρα για το χρώμα των ματιών σας

7. Για τα μαλλιά σας πάλι, προμηθευτείτε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή μια κοκάλινη χτένα με αραιά δόντια και ποτέ με μεταλλικές καρφίτσες. Η χτένα μάλιστα είναι κατάλληλη και για να απλώνετε το γαλάκτωμα ομοιόμορφα για να ξεμπλέκονται τα μαλλιά σας.

8. Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα μακιγιάζ σας, μην τα κουβαλάτε μαζί σας στις βόλτες και πολύ περισσότερο στη θάλασσα. Η ζέστη τα αλλοιώνει μέχρι… λιωσίματος. Το πιο καλό «εργαλείο» μακιγιάζ είναι η αδιάβροχη μάσκαρα. Επειδή όμως, ξηραίνει τις βλεφαρίδες, μην παραλείπετε ακόμη και μετά από μεγάλο ξενύχτι να την αφαιρείτε.

9. Μην ξεχνάτε να φοράτε πολύ επιμελώς το αντηλιακό προσώπου, και να το απλώνετε και γύρω από τα μάτια. Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια σας και όχι την επιδερμίδα σας!

10. Στη μαυρισμένη επιδερμίδα δεν ταιριάζουν οι πούδρες και γενικά τα προϊόντα με ματ υφή γιατί την κάνουν να παίρνει γκρίζα χροιά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.