4 μύθοι για το ψεύτικο μαύρισμα που είναι κυριολεκτικά ψεύτικοι!

4 μύθοι για το ψεύτικο μαύρισμα που είναι κυριολεκτικά ψεύτικοι!

Όπως συμβαίνει με πολλά προϊόντα ομορφιάς, υπάρχουν πάντα πολλοί μύθοι γύρω από αυτά. Εδώ, θα καταρρίψουμε 4 μύθους σχετικά με το ψεύτικο μαύρισμα. Αν λοιπόν, ανησυχείτε μήπως κάνετε μια περίεργη απόχρωση ή αναρωτιέστε αν πρέπει να ενυδατώνεστε πριν ή μετά το ψεύτικο μαύρισμα, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το ψεύτικο μαύρισμα έχει διανύσει πολύ δρόμο κι έχουν παρέλθει οι ημέρες κατά τις οποίες ήταν πιο πιθανό να μοιάζετε με μία «ραβδωτή πορτοκαλί» μουντζούρα! Καθώς όμως οι συνθέσεις έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και περισσότερα προϊόντα έχουν καινοτομήσει στην αγορά του self-tan, είναι πιο εύκολο από ποτέ να προσποιηθείτε μια λάμψη τύπου «μόλις επέστρεψα από δύο εβδομάδες στον ήλιο», αν και χωρίς βλάβη στο δέρμα!

Κοινοί μύθοι για το ψεύτικο μαύρισμα

Μύθος #1
Το ψεύτικο μαύρισμα σας εμποδίζει να καείτε στον ήλιο

Μπορείτε να μαυρίσετε μέσω του self tan; Η απάντηση είναι ναι και μπορείτε επίσης να καείτε. Εάν είστε έξω στον ήλιο, πρέπει να εφαρμόσετε και την αντηλιακή σας κρέμα για να αποφύγετε τη φθορά του δέρματος.

Ένα μαύρισμα χωρίς ήλιο δεν σας εμποδίζει να πετύχετε το πραγματικό, καθώς δεν προσφέρει φραγμό στις ακτίνες UVA και UVB. Θα πρέπει πάντα να βάζετε αντηλιακή κρέμα, ως συνήθως, ακόμη και όταν φοράτε αυτομαυριστικό.

Μύθος #2
Το ψεύτικο μαύρισμα είναι κακό για το δέρμα σας

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το ψεύτικο μαύρισμα είναι κακό για το δέρμα σας, εάν εφαρμοστεί σωστά. Ποιο είναι το συστατικό που χαρίζει αυτή τη χρυσή λάμψη; Το DHA είναι το ενεργό συστατικό που αντιδρά με το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και μεταβάλλει τη χρωστική ουσία.

Καθώς αντιδρά μόνο με το ανώτερο στρώμα του νεκρού δέρματος, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ψεύτικο μαύρισμα διαρκεί μόνο για περίπου επτά έως δέκα ημέρες, καθώς το δέρμα σας απορρίπτει τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονείται φυσικά. Τα επίπεδα του DHA στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μεταξύ 3% και 5% που είναι μη τοξικό και μη καρκινογόνο.

Μύθος #3
Θα κάνει το δέρμα σας πορτοκαλί

Η ποιότητα των προϊόντων self tan έχει κάνει άλματα τα τελευταία 5 χρόνια. Τώρα υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από αποχρώσεις και φόρμουλες που μπορούν να εφαρμοστούν με διαφορετικούς τρόπους για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν καλά με τον τύπο και τον τόνο του δέρματός σας.

Δείτε Επίσης
24ωρη αίσθηση ενυδάτωσης απευθείας από το ντους!

Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μαύρισμα που είναι 2 αποχρώσεις πιο σκούρο από τον φυσικό σας τόνο. Εάν έχετε πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, επιλέξτε ένα ανοιχτό έως μέτριο self tan και εάν το δέρμα σας είναι φυσικά πιο σκούρο, επιλέξτε ένα μέτριο έως σκούρο.

Μύθος #4
Στεγνώνει πάντα με ραβδώσεις

Κανείς δεν θέλει δέρμα με ραβδώσεις, έρχεται σε αντίθεση με το αποτέλεσμα της επιθυμίας μιας υπέροχης ομοιόμορφης λάμψης. Ωστόσο, οι ραβδώσεις αποφεύγονται εύκολα – όλα έχουν να κάνουν με την εφαρμογή!

Για να εφαρμόσετε επιδέξια το self tan, απλώστε απλώς σε απολεπισμένο δέρμα χωρίς ενυδατική κρέμα, καθώς μια ενυδατική κρέμα μπορεί μερικές φορές να εμποδίσει το μαύρισμα να απλωθεί ομοιόμορφα και να προκαλέσει ραβδώσεις.

Για να διασφαλίσετε ότι όλοι οι πόροι έχουν εξομαλυνθεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξυριστεί τουλάχιστον 24 ώρες πριν την εφαρμογή.

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο ψεύτικο μαύρισμα βρίσκεται στην εφαρμογή. Πάρτε τον χρόνο σας και εφαρμόστε προσεκτικά και θα είστε κυριολεκτικά χρυσαφένιες!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.