Άρωμα: Πώς θα διαρκεί από το πρωί έως το βράδυ!

Άρωμα: Πώς θα διαρκεί από το πρωί έως το βράδυ!

Ανεξάρτητα από το κατά πόσο συμπυκνωμένο ή δυνατό είναι το άρωμά μας, το πιθανότερο είναι να μην διαρκεί όσο θα θέλαμε. Τώρα, με 4 απλές κινήσεις μπορούμε να αυξήσουμε τη διάρκειά του, κάνοντας την αγαπημένη του μυρωδιά να μας ακολουθεί όλη μέρα, κάθε μέρα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Ενυδάτωση σώματος

Με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε βάση (primer) στο μακιγιάζ, έτσι θα πρέπει να λειτουργούμε και πριν βάλουμε το άρωμά μας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, αντί για primer αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ενυδατική λοσιόν σώματος.

Μία ουδέτερη, σχεδόν άοσμη σύνθεση, θα λειτουργήσει εξαιρετικά, καθώς θα βοηθήσει το άρωμά μας να γίνει ένα με το δέρμα μας! Εάν πάλι, έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το body lotion από τη σειρά σώματος του αρώματός μας, τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα όχι μόνο εξαιρετικό, αλλά και αξέχαστο!

2. Σημεία εφαρμογής

Για να ενισχύσουμε την οσφρητική διάρκεια του αρώματός μας σημαντικό ρόλο παίζουν και τα σημεία που θα το φορέσουμε. Για να αναδειχθούν στο έπακρο οι μυστικές αρωματικές του νότες θα πρέπει να επιλέξουμε τις πιο θερμές περιοχές του σώματός μας.

Θα έχουμε ακούσει άλλωστε, πως το καλύτερο είναι να φοράμε άρωμα εκεί που χτυπούν οι παλμοί της καρδιάς. Το σημείο πίσω από τα αυτιά λοιπόν, το εσωτερικό των καρπών και η περιοχή στο πίσω μέρος του λαιμού θεωρούνται ιδανικά, καθώς παράγουν θερμότητα.

3. Οι αρωματικές νότες

Ένα λουλουδένιο, ανάλαφρο άρωμα δεν έχει τη δύναμη να διαρκέσει όσο ένα ανατολίτικο ή πιο βαρύ. Είναι αλήθεια, πως οι λεπτές αρωματικές νότες, τα εσπεριδοειδή και οι φρουτένιες νότες διαρκούν λιγότερο σε σύγκριση με τις πιο πικάντικες και ξυλώδεις νότες.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως θα πρέπει να αλλάξουμε τις αρωματικές μας προτιμήσεις. Αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε μία πιο ισχυρή βάση συστατικών. Φροντίζοντας το αγαπημένο μας άρωμα να περιλαμβάνει vetiver, κέρδο ή κεχριμπάρι εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ για τις πιο ρομαντικές ψυχές οι νότες του σανδαλόξυλου και του μόσχου γίνονται εξίσου δραστικές, ως προς τη συνολική διάρκεια.

Δείτε Επίσης
Οι πιο εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μυρίζετε όμορφα όλη την ημέρα!

4. Το άρωμα στα ρούχα μας

Οι φυσικές ίνες, όπως το κασμίρ, το βαμβάκι, το λινό ή το μετάξι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν και να αποπνέουν το άρωμά μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν το είδος του υφάσματος δεν ευνοεί, τότε μπορούμε να αρωματίσουμε την ετικέτα στο πίσω μέρος του λαιμού ή στο εσωτερικό πλαϊνό του ρούχου μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την παλιά, καλή συνταγή που προτείνει να αρωματίσουμε ένα μικρό κομμάτι υφάσματος με το άρωμά μας και να το τοποθετήσουμε σε μια τσέπη του ενδύματός μας, εάν και εφ’ όσον υπάρχει, φυσικά.

Μία ακόμα πρόταση είναι να αρωματίσουμε ελαφρά τα κλινοσκεπάσματά μας, ώστε κατά τη διάρκεια του ύπνου το άρωμα να διαχέεται στο δέρμα μας!

Extra tip: Οι συσκευασίες των αρωμάτων με πινέλο, σταγονόμετρο ή ακόμα και οι κρεμώδεις υφές προσφέρουν συνήθως, μεγαλύτερη διάρκεια από ότι τα αρώματα σε σπρέι.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.