Αρώματα: Πώς θα δημιουργήσουμε την πιο ολοκληρωμένη ευωδιαστή συλλογή!

Αρώματα: Πώς θα δημιουργήσουμε την πιο ολοκληρωμένη ευωδιαστή συλλογή!

Είναι η τελευταία τάση! Η δημιουργία μιας συλλογής αρωμάτων γίνεται αγαπημένη συνήθεια για όλο και περισσότερες γυναίκες και σε όλο τον κόσμο! Εάν θέλουμε και εμείς να παρουσιάσουμε με υπερηφάνεια τις ευωδιαστές μας επιλογές, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε μερικές πολύτιμες συμβουλές…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Περγαμόντο, σανταλόξυλο, γιασεμί, τριαντάφυλλο, βανίλια και νερολί… Υπέροχες μυρωδιές που ξυπνούν αναμνήσεις και αποτελούν την αφορμή για νέες, δυνατές συγκινήσεις.

Ωστόσο, για να πετύχουμε μια όμορφη και ολοκληρωμένη αρωματική συλλογή, μερικές βασικές γνώσεις από το λεξιλόγιο των αρωμάτων θα βοηθήσουν στην ιδανική επιλογή.

Ξεχωρίζοντας μια ανώνυμη αρωματική σύνθεση από ένα βασικό αιθέριο έλαιο που πρωταγωνιστεί ή το αγαπημένο μας άρωμα από τις επώνυμες μάρκες θα συνθέσουμε την πιο ενδιαφέρουσα συλλογή αρωμάτων, με τη δική μας υπογραφή!

Οι κατηγορίες αρωμάτων

Το πιο πιθανό είναι να επιλέξουμε να δημιουργήσουμε τη συλλογή μας, ανάμεσα στους δύο τύπους, το eau de toilette (EDT) και το eau de parfum (EDP). Η διάκριση μεταξύ τους έχει να κάνει με τα επίπεδα συγκέντρωσης των συστατικών, τα οποία και επηρεάζουν τη διάρκεια του αρώματος.

Τα eau de parfum έχουν υψηλότερη συγκέντρωση συστατικών, με αποτέλεσμα να είναι πιο έντονα και να προσδίδουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο ακριβά.

Τα eau de toilette έχουν μικρότερη συγκέντρωση, οπότε και λιγότερη διάρκεια, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαφέρει από δέρμα σε δέρμα, ενώ η τιμή τους είναι συνήθως, λίγο χαμηλότερη.

Για να επιλέξουμε ανάμεσα στο EDT και στο EDP, μπορούμε να ελέγξουμε τον τύπο του αρώματος, δηλαδή εάν είναι φυσικό ή συνθετικό. Οι περισσότερες ανεξάρτητες σειρές αρωμάτων χρησιμοποιούν φυσικές νότες, ενώ οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν περισσότερο συνθετικά.

Συνήθως, όταν επιλέγουμε φυσικά αρώματα προτιμάμε την έκδοση eau de parfum, καθώς έχουν μακροζωία και αφήνουν την αρωματική τους αύρα σε κάθε μας κίνηση.

Η γοητεία των τεχνητών συνθέσεων στα eau de toilette, όμως, μπορεί να είναι εξίσου επιβλητική, ενώ φοριούνται ευκολότερα, δημιουργώντας μια αρωματική αύρα που δεν προκαλεί. Για τη δημιουργία μια συλλογής αρωμάτων, βέβαια, μπορούμε να συνδυάσουμε επιλογές EDT και EDP!

Οι αρωματικές νότες

Οι παρασκευαστές αρωμάτων ολοκληρώνουν την αρωματική μαγεία μέσα από τις νότες που περιλαμβάνονται. Ακριβώς, αυτές οι νότες είναι που καθορίζουν το αποτέλεσμα! Χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: Τις νότες κορυφής, τις μεσαίες νότες ή νότες καρδιάς και τις νότες βάσης ή ξηρές νότες.

Δείτε Επίσης
Το άρωμα του νερού: Τα «υγρά» αρώματα είναι το νέο κύμα!

  • Οι νότες κορυφής είναι το πρώτο άρωμα που μυρίζουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή.
  • Οι μεσαίες νότες δίνουν στο άρωμα χαρακτήρα και ένταση.
  • Οι νότες βάσης εξισορροπούν το άρωμα, δίνοντάς του βάθος.

Η σύνθεση κάθε αρώματος μπορούμε να πούμε πως αποτελεί μια πυραμίδα. Μια οσφρητική πυραμίδα που αποτελείται από νότες, οι οποίες χαρακτηρίζουν το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα συστατικά και την επίδραση μεταξύ τους.

Η δική μας συλλογή αρωμάτων!

Οπωσδήποτε, το να βρούμε το άρωμα που θα αποτελεί την υπογραφή μας είναι μια υποκειμενική εμπειρία, πραγματικά. Μπορούμε να αναζητήσουμε αυτό το κυρίαρχο συστατικό που εκφράζει τα συναισθήματά μας ή να ψάξουμε ποιο είναι το βασικό στοιχείο στα αρώματα που έχουμε ήδη στην κατοχή μας.

Θέτοντας στον εαυτό μας την ερώτηση: «Τι είναι πιο ελκυστικό για εμάς;», αμέσως το μήνυμα στο υποσυνείδητο μας οδηγεί προς μια κατεύθυνση. Ρουφώντας τις αρωματικές νότες κάθε σύνθεσης ξανά και ξανά, θα μας βοηθήσει πάλι να κατανοήσουμε ευκολότερα αυτό που μας ελκύει περισσότερο.

Επίσης, η διάθεση που μας προκαλεί ένα άρωμα, αποτελεί αδιαμφισβήτητο κριτήριο. Λαμβάνοντας κάθε άρωμα ως μια ξεχωριστή «προσωπικότητα», μπορούμε να κατανοήσουμε ευκολότερα τι μας ενθουσιάζει, τι μας μπερδεύει, τι μας προκαλεί αδιαφορία ή τι μας κάνει να μείνουμε ένα βήμα πίσω.

Πώς μας κάνει να νιώσουμε; Εάν μας προκαλεί μια αίσθηση απόλαυσης, ενθουσιασμού, κατάπληξης ή νοσταλγίας, είμαστε στον σωστό δρόμο! Ειδικά, εάν το έχουμε δοκιμάσει, δεν το έχουμε αποκτήσει ακόμα, αλλά τριγυρίζει στη σκέψη μας, τότε είναι σίγουρο πως πρέπει να γίνει δικό μας!

Μικρές πινελιές, αδιόρατες διαφορές και η πεμπτουσία των αισθήσεων είναι τα στοιχεία που θα δώσουν την προσωπική μας υπογραφή στη δική μας αρωματική συλλογή!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.