Atelier Rebul: Γοητεία 120 ετών!

Atelier Rebul: Γοητεία 120 ετών!

Με γαλλική φινέτσα και πνεύμα εκσυγχρονισμού, το πρώτο φαρμακείο της Κωνσταντινούπολης άνοιξε τις πύλες του τον 19o αιώνα. Σήμερα, εξακολουθεί να εφευρίσκει τον όρο της πολυτέλειας για τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες, προτείνοντας την ιδανική περιποίηση.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Στη μεγάλη οδό του Πέραν, η ανάπτυξη ξεκίνησε από τα μέσα του 19ου αι., μετατρέποντας την σε εμπορικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Θέλοντας να καλλιεργήσει το δυτικό προφίλ της, η Κωνσταντινούπολη, αναμόρφωσε την περιοχή με βάση τα πρότυπα ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Αποτέλεσμα; Η Grande Rue de Pera μεταμορφώνεται σε περίφημο passage, ακριβώς όπως και οι κεντρικές οδοί στην Πόλη του Φωτός. Το 1895, ο Γάλλος Jean Cesar Rebul επισκέφθηκε τον πατέρα του, ο οποίος ως μηχανικός συμμετείχε στην κατασκευή του πρώτου οδικού δικτύου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από την πρώτη στιγμή ερωτεύτηκε την Κωνσταντινούπολη και ως φαρμακοποιός αποφάσισε να ανοίξει ένα από τα πρώτα φαρμακεία της Πόλης, το Grand Pharmacie Parisienne. Πού; Μα φυσικά, στην οδό του κοσμοπολίτικου Πέραν. Πότε; Στις 25 Αυγούστου 1895! Στο παιχνίδι της ανδρικής γοητείας, κάθε άνδρας που σεβόταν τον εαυτό του την εποχή εκείνη, όφειλε να φορά αδιαλείπτως καπέλο και γάντια και να χαιρετά με ευγένεια και χαμόγελο τους καταστηματάρχες κατά μήκος της μεγάλης οδού, απευθυνόμενος σε αυτούς με το όνομά τους. Ο Jean Cesar Rebul  δημιούργησε λοσιόν και κρέμες ειδικά για άνδρες και άρχισε να πειραματίζεται με τις κολόνιες για μετά το ξύρισμα. Η επιτυχημένη του πορεία με τα χρόνια, έκαναν το Grand Pharmacie Parisienne φημισμένο σε διεθνές επίπεδο.

Kemal Müderrisoglu

Γαλλοτουρκική φιλία

Το 1920, ο τουρκικής καταγωγής Kemal Müderrisoglu προσλαμβάνεται ως βοηθός από τον Monsieur Rebul, φοιτητής ακόμα στο 2ο έτος τής φαρμακευτικής σχολής. Ως ανήσυχο πνεύμα, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, ο  Müderrisoglu μόλις έμαθε το μυστικό της ενυδατικής φόρμουλας δημιούργησε πολλά προϊόντα αντιγήρανσης, κατά της ακμής και έλαια για μασάζ με νέες τεχνολογίες. Η κοινή τους αγάπη για την επιστήμη και την ομορφιά έκαναν τη σχέση τους, σχέση πατέρα και γιού. Καθώς ο Jean Cesar Rebul δεν είχε απογόνους, αποφάσισε το 1938 να προχωρήσει σε μια πιο ουσιαστική συνεργασία με τον Kemal Müderrisoglu. Ως συνέταιροι πλέον, μετονομάζουν την επιχείρηση σε “Rebul Pharmacy”, σύμφωνα με τους νόμους της νεοσύστατης τότε, τουρκικής Δημοκρατίας.

Rebul Lavender Eau de Cologne

Αιθέριο έλαιο λεβάντας!

Αποτέλεσμα του επιτυχημένου διδύμου ήταν η δημιουργία της Rebul Lavender Eau de Cologne, με αγνά αιθέρια έλαια λεβάντας. Η κολόνια λεβάντα έγινε διάσημη μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αρχικά τα άνθη συλλέγονταν από τον προσωπικό κήπο του Monsieur Rebul.

Κάθε άνδρας που σεβόταν την αρρενωπή του υπόσταση, έπρεπε να φορά την κολόνια Rebul. Αυτή η συνήθεια μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά, έγινε το ιδανικό προϊόν για μετά το ξύρισμα, το θαύμα που χρησιμοποιούσαν οι κομμωτές της εποχής για να απομακρύνουν το άγχος από τον πολυάσχολο νου των ανδρών, δώρο must για κάθε σπίτι, σύμβολο ενηλικίωσης από τον πατέρα προς το γιο με το πρώτο ξύρισμα. Το όνομα Rebul πλέον, ήταν η εξέλιξη της ανυπέρβλητης ανδρικής κομψότητας και σήμα κατατεθέν της Πόλης. Μάλιστα, το 1981, η Rebul Lavender Eau de Cologne κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο από το Διεθνές Κέντρο Ελέγχου Ποιότητας Προϊόντων Ομορφιάς.

Δείτε Επίσης
Παγωτό κρέμα με λευκή σοκολάτα

Η ιστορία των 120 ετών συνεχίζεται…

Το φαρμακείο Rebul Pharmacy είναι το μόνο που παραμένει ανοικτό στην αρχική του διεύθυνση, στην οδό του Πέραν (σημερινή Istiklal) και ακολουθεί το μότο του ιδρυτή του Jean Cesar Rebul “Η υψηλή ποιότητα και η εμπιστοσύνη είναι η πιο σημαντική κληρονομιά για την οικογένεια Rebul”.

Τα τελευταία χρόνια με το σήμα “Atelier Rebul”, δημιούργησε διάφορες γωνιές στα πιο εμπορικά σημεία της Κωνσταντινούπολης με δικά της καλλυντικά και αρώματα, που συνδυάζουν πάντα τη γαλλική κομψότητα του ιδρυτή της με τη φαρμακευτική τεχνογνωσία. Στη νέα τους συλλογή το άρωμα που ξεχωρίζει είναι εμπνευσμένο από τη φύση της Βασιλεύουσας. Πρόκειται για το φυτό Erguvan, γνωστό ως το δένδρο του Ιούδα ή κουτσουπιά, με υπέροχα ροζ και λευκά λουλούδια που φύονται κατά μήκος του Βοσπόρου.

Ανεξάρτητα από το άρωμα που θα επιλέξετε, σημειώστε πως όλα τα μπουκάλια διαθέτουν χειροποίητα ξύλινα καπάκια και ανακυκλώσιμες συσκευασίες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικών αρωμάτων και ετικετών – στοιχεία που κάνουν κάθε τους άρωμα ένα από τα πιο ιδανικά και αυθεντικά δώρα της Κωνσταντινούπολης.
Στα “Atelier Rebul” όμως, μπορείτε να βρείτε και προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου, των μαλλιών, αρωματικά χώρου, προϊόντα spa και βεβαίως, προϊόντα φροντίδας ειδικά για άνδρες και αρώματα. Με διαρκείς επενδύσεις η Rebul ή εάν προτιμάτε, ο “Master των αρωμάτων για 120 χρόνια”, σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρός παίκτες στον παγκόσμιο χάρτη της κοσμητολογίας, εξάγοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από είκοσι χώρες!

www.atelierrebul.com/katalog
www.rebuleczanesi.com/

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.