Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο και στο σώμα μας και το αντίστροφο;

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο και στο σώμα μας και το αντίστροφο;

Κρέμα προσώπου / κρέμα σώματος, αφρώδες καθαριστικό προσώπου / αφρόλουτρο σώματος, λοσιόν προσώπου / λοσιόν σώματος κ.λπ. Η λίστα μπορεί να μεγαλώσει, αλλά το ζητούμενο βρίσκεται αλλού: Θα υπάρξουν πραγματικά επιπτώσεις στο δέρμα του προσώπου ή του σώματός μας εάν χρησιμοποιήσουμε συνθέσεις που απευθύνονται στην άλλη πλευρά ή πρόκειται απλά για κίνηση μάρκετινγκ; Έρευνες και ειδικοί απαντούν.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το αφροντούς για τον καθαρισμό του προσώπου μας, εάν το μπουκάλι με το αφρώδες καθαριστικό προσώπου ήταν άδειο και είχαμε μπει ήδη στο ντους ή το αντηλιακό σώματος στο πρόσωπό μας…

Οποιαδήποτε εκδοχή και εάν μας έχει τύχει, είναι γνωστό πως η βιομηχανία της ομορφιάς έχει προκαθορίσει πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δύο εκδοχές, εναλλακτικά.

Εστιάζοντας σε κάθε συσκευασία στις λέξεις «για το πρόσωπο» ή «για το σώμα», το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε μια μεγάλη σειρά με ανάλογα προϊόντα στον χώρο του μπάνιου, στο νεσεσέρ και γενικά, παντού!

Τι θα γινόταν, όμως, αν χρησιμοποιούσαμε το αφρόλουτρο ή το αντηλιακό σώματος στο πρόσωπό μας; Θα υπάρξουν πραγματικές επιπτώσεις στο δέρμα μας ή πρόκειται για ένα ακόμα τέχνασμα μάρκετινγκ για την πώληση περισσότερων προϊόντων; Έρευνες και ειδικοί αποκαλύπτουν…

Η διαφορά μεταξύ των προϊόντων περιποίησης δέρματος προσώπου και σώματος

Τα προϊόντα προσώπου και σώματος παράγονται με διαφορές, αλλά ίσως όχι με τον τρόπο που νομίζουμε. Για παράδειγμα, τα αφρόλουτρα διαθέτουν πιο ισχυρά στοιχεία καθαρισμού, ενώ τα body lotion πρέπει να είναι αρκετά υδαρή ώστε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να απορροφηθούν.

Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά μεταξύ των προϊόντων προσώπου και σώματος είναι το κόστος κατασκευής τους.

Τα προϊόντα σώματος είναι συνήθως μεγαλύτερα, επομένως απαιτούνται περισσότερα υλικά και τελικά, είναι πιο ακριβά στην κατασκευή τους. Υπό ιδανικές συνθήκες, οι εταιρείες καλλυντικών θα έπρεπε να χρεώσουν περισσότερο για τα μεγαλύτερα προϊόντα, ώστε να αντισταθμίσουν την κατάσταση, αλλά εμείς ως αγοραστικό κοινό έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε λιγότερα χρήματα για τα προϊόντα σώματος, ακόμα και εάν χρησιμοποιούνται σε μια πραγματικά μεγάλη περιοχή, δεν είναι έτσι;

Μπορούμε να αντιληφθούμε λοιπόν, πως στα προϊόντα σώματος γίνονται κάποιες μικρές θυσίες συχνά, είτε στην υφή και στην απόδοση, είτε στα συστατικά και στη συσκευασία με αποτέλεσμα εάν τα χρησιμοποιήσουμε στο πρόσωπό μας, η εμπειρία να μην είναι τόσο ωραία εξαιτίας αυτών των διαφοροποιήσεων.

Επιπλέον, η απορρόφηση των ενεργών συστατικών είναι σε υψηλότερα επίπεδα στα προϊόντα σώματος, διότι η επιφάνεια του σώματος είναι πολύ μεγαλύτερη.

Αυτός είναι και ο λόγος που προστίθενται μικρότερες ποσότητες ενεργών συστατικών, όπως η ρετινόλη, σε προϊόντα σώματος, ενώ αντίθετα τα μαλακτικά στοιχεία θα πρέπει να υπερτερούν στη σύνθεση ώστε να απλώνεται σε ολόκληρο το σώμα χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Αφρόλουτρο αντί αφρό καθαρισμού στο πρόσωπό μας;

Το δέρμα του προσώπου μας είναι σαφέστατα πιο ευαίσθητο από ό,τι στο σώμα μας. Επίσης, έχει συγκεκριμένες ανάγκες, οι οποίες διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Μπορεί να είναι ξηρό, μεικτό ή με τάσεις ακμής. Για αυτό και τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης προσώπου αναφέρονται σε συγκεκριμένα ζητήματα, αντιμετωπίζοντάς τα με ειδικά συστατικά. Τα προϊόντα σώματος από την άλλη, έχουν μια γενική οπτική και ως επί το πλείστον μέτρια συστατικά.

Δείτε Επίσης
Η τάση της ευεξίας έχει δημιουργήσει επανάσταση στην προσωπική φροντίδα!

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν συνιστάται η χρήση του αφρόλουτρου στο πρόσωπό μας! Αλλά τα προϊόντα προσώπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στην περιοχή του σώματός μας.

Από πλευράς κόστους βέβαια, δεν αποτελεί μια συμφέρουσα επιλογή καθώς τα προϊόντα προσώπου είναι πιο ακριβά, αλλά εάν θέλουμε μπορούμε να πειραματιστούμε, ακόμα και με τα αντηλιακά!

Τι γίνεται με το σαπούνι;

© PIXABAY
© PIXABAY

Οπωσδήποτε δεν είναι όλες οι πλάκες σαπουνιού ίδιες και σίγουρα, δεν είναι όλες φτιαγμένες για το πρόσωπό μας! Είναι σημαντικό να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Στην αγορά κυκλοφορούν κάποια σαπούνια με σύνθεση που εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες του προσώπου όσο και του σώματος. Εάν κάνουμε αυτήν την επιλογή θα πρέπει να προσέξουμε και να μην εφαρμόσουμε απευθείας το ίδιο σαπούνι από τις ευαίσθητες περιοχές του σώματός μας και στο πρόσωπό μας!

Από πλευράς Αγιουρβέδα… 

Ανατρέχοντας στη φιλοσοφία της Αγιουρβέδα θα διαπιστώσουμε πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του προσώπου και του σώματος, καθώς ό,τι χρησιμοποιήσουμε στο σώμα μας θα επηρεάσει άμεσα αυτό που συμβαίνει και στο πρόσωπό μας.

Αφού το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, μια σειρά από έλαια σώματος με τις αρχές της Αγιουρβέδα, θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Εάν είναι ξηρό ή έχει ξεφλουδίσει θα χρειαστεί ισορροπία και ηρεμία. Εάν είναι ερεθισμένο ή κοκκινωπό χρειάζεται δροσιά, ενώ εάν είναι λιπαρό θα ενεργοποιηθεί ο έλεγχος. Λόγω της ποιότητας αυτών των ελαίων η χρήση τους και στο πρόσωπό μας κρίνεται ασφαλής, χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα, οπότε μια δοκιμή θα μας πείσει!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.