Είναι τόσο απλό! Με 6 βήματα, έχουμε το καλοκαίρι στα πόδια μας!

Είναι τόσο απλό! Με 6 βήματα, έχουμε το καλοκαίρι στα πόδια μας!

Πολύ ωραία τα υπέροχα σανδάλια ή πέδιλα που μόλις αποκτήσαμε, αλλά πώς θα φέρουμε τα πόδια μας στην ιδανική κατάσταση, ώστε να έχουμε την τέλεια εμφάνιση; Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι φανταζόμαστε… Εφαρμόζοντας τα 6 απλά βήματα που ακολουθούν, θα είμαστε έτοιμες σε χρόνο μηδέν.!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Βήμα 1. Προσοχή στα νύχια

Η περιποίηση ξεκινά δίνοντας προσοχή στο μήκος των νυχιών μας. Δεν θα πρέπει να είναι πολύ κοντά, αλλά ούτε και πολύ μακριά. Επίσης, το σχήμα τους είναι καλύτερο να έρχεται σε μια φυσική ευθεία.

Για να πετύχουμε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, αντί για ψαλίδι ή νυχοκόπτη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε μια κρυστάλλινη λίμα νυχιών!

Εύκολη στη χρήση, προλαμβάνει το σπάσιμο και προστατεύει την κερατίνη των νυχιών ενισχύοντας τη φυσική τους ανάπτυξη, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση από άποψη υγιεινής και διαρκεί για πάντα!

Βήμα 2. Αντίο, στο σκληρό δέρμα!

Για να αποκτήσουμε μαλακό και απαλό δέρμα στην επιδερμίδα των ποδιών μας, θα πρέπει το δέρμα να είναι στεγνό, πάντα! Παρ’ όλα αυτά και χωρίς να είναι απαραίτητο, μπορεί να προηγηθεί ένα ντους ή ποδόλουτρο. Αφού λοιπόν, τα πόδια μας είναι τελείως στεγνά, λιμάρουμε τις φτέρνες και το σκληρό δέρμα με τη βοήθεια μιας ράσπας.

Για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα μπορούμε να περάσουμε στην περιοχή ένα πολύ λεπτό στρώμα κερατολυτικού υγρού ή πιο απλά, του προϊόντος που χρησιμοποιούμε για την απομάκρυνση των παρωνυχίδων!

Βήμα 3. Απολέπιση, για ακόμα πιο λεία επιδερμίδα

Με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπό μας, θα πρέπει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και από τα πόδια μας! Χρησιμοποιώντας μια κρέμα ή κάποιο αφροντούς με απολεπιστικά στοιχεία τρίβουμε απαλά όχι μόνο τις φτέρνες, αλλά όλη την περιοχή των ποδιών μας, ακόμα και ανάμεσα στα δάχτυλα ή πάνω στην επιφάνεια των νυχιών. Ξεπλένουμε με χλιαρό προς κρύο νερό και σκουπίζουμε σχολαστικά.

Βήμα 4. Απαραίτητη, η ενυδάτωση

Όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, έτσι και το δέρμα των ποδιών μας χρειάζεται ενυδάτωση. Μια ενυδατική κρέμα, ειδική για την περιοχή, θα κάνει τα πόδια μας ακόμα πιο λεία και απαλά.

Σε περίπτωση που το δέρμα μας είναι εξαιρετικά άγριο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια φόρμουλα εντατικής φροντίδας για πολύ ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Από τη μια θα μαλακώσει την κεράτινη στιβάδα και από την άλλη, θα διατηρήσει ενυδατωμένη την περιοχή για περισσότερο χρόνο.

Δείτε Επίσης
Πεντικιούρ: Τι πρέπει να προσέχουμε από πλευράς υγιεινής

Βήμα 5. Εναλλακτική μέθοδος!

Όταν ο χρόνος μας πιέζει πραγματικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κάλτσες απολέπισης! Φορώντας τις θεραπευτικές κάλτσες απολέπισης για λίγες ώρες και για διάστημα 7-14 ημερών, θα αποκτήσουμε τόσο απαλή επιδερμίδα, όσο ενός μωρού!

Εμπλουτισμένες με φυσικά εκχυλίσματα και απαλά οξέα, μαλακώνουν το δέρμα, προσφέρουν σταδιακή απολέπιση των ποδιών, απομακρύνουν το σκληρό δέρμα και συμβάλλουν στην κυτταρική ανανέωση. Τόσο απλά!

Βήμα 6. Βερνίκι νυχιών

Η μεγάλη χρωματική γκάμα στα βερνίκι νυχιών μας δίνει τη δυνατότητα πολλών επιλογών. Για το καλοκαίρι, ένα φωτεινό χρώμα θα κάνει τα πόδια μας να δείχνουν ακόμα πιο ελκυστικά, αναδεικνύοντας την ηλιοκαμένη επιδερμίδα μας!

Περνάμε στην επιφάνεια των νυχιών μια διάφανη βάση, για προστασία και ευκολότερη εφαρμογή του χρώματος. Αφού στεγνώσει, απλώνουμε το χρώμα της επιλογής μας και τέλος, ένα διάφανο top coat βερνίκι, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα του βερνικιού και περισσότερη λάμψη.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.