Έξι απίθανοι λόγοι που ενισχύουν τη δημιουργία των ρυτίδων

Έξι απίθανοι λόγοι που ενισχύουν τη δημιουργία των ρυτίδων

Το δέρμα μας μπορεί να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του με την πάροδο των χρόνων, αλλά μερικές συνήθειες που δεν έχουμε υπολογίσει εντείνουν το βάθος τους, άθελά μας! Για να διατηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη νεανικότητα και λάμψη της επιδερμίδας μας, οι 6 ασυνήθεις ύποπτοι αποκαλύπτονται… 

 Από την Άντζελα Μολφέτα

Είτε έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας είτε όχι, οι ρυτίδες αργά ή γρήγορα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα μας. Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία που μπορούμε να επιβραδύνουμε με μια σειρά προσπαθειών από τη μεριά μας. Πέρα από τη βασική και συστηματική φροντίδα του προσώπου μας, αρκετές εξειδικευμένες φόρμουλες υπόσχονται να διατηρήσουν τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητά του. Παράλληλα, μπορούμε να ακολουθήσουμε και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προστατεύοντας τόσο το πρόσωπο όσο και το δέρμα μας. Υπάρχουν, όμως ακόμα, κάποιες συνήθειες που ακολουθούμε ασυναίσθητα και οι οποίες εντείνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Ποιες είναι αυτές;

1. Έλλειψη κίνησης και άσκησης

Πρόσφατες μελέτες από την Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία για την Αθλητική Ιατρική αποκαλύπτει πως εάν γυμναζόμαστε για 30 λεπτά της ώρας, δύο φορές την εβδομάδα, η φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματός μας ενισχύεται, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να είναι πολύ πιο υγιής και σφριγηλή από ό,τι εάν τεμπελιάζουμε. Εάν η εργασία μας απαιτεί να καθόμαστε αρκετές ώρες ή βρισκόμαστε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν έντονες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια! Σε περίπτωση πάλι, που έχουμε ανά χείρας το κινητό ή το tablet με τις ώρες, μερικές ρυτίδες σε οριζόντια διάταξη θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην ευαίσθητη περιοχή του λαιμού.

2. Ο καθαρισμός του προσώπου με νερό

Πολλές από εμάς προτιμάμε τη χρήση κάποιου υδαρούς ζελ για τον καθαρισμό του προσώπου μας. Εάν το δέρμα μας όμως, είναι πολύ ξηρό, ξεφλουδίζει ή εμφανίζει πού και πού αίσθηση κνησμού, τότε ο καθαρισμός με νερό μπορεί να επιβαρύνει τα φαινόμενα. Ας μην ξεχνάμε πως τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας προστατεύουν το δέρμα, διατηρούν την υγρασία και δημιουργούν ένα φράγμα ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Όταν η σύνθεση των καθαριστικών είναι σκληρή, όπως κάποιες φορές στα σαπούνια καθαρισμού, όταν τρίβουμε υπερβολικά το πρόσωπό μας ή όταν χρησιμοποιούμε ζεστό και όχι χλιαρό νερό για να ξεπλυθούμε, τότε το δέρμα μας θα «στεγνώσει» περισσότερο, δημιουργώντας ρυτίδες.

3. Δεν φοράμε γυαλιά ηλίου

Μπορεί να μην υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια ή να αμελήσαμε να πάρουμε τα γυαλιά ηλίου φεύγοντας από το σπίτι, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας και στο μεσόφρυδο να κάνουν την εμφάνιση τους, καθώς δεν προστατεύουμε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας από τις ακτίνες του ήλιου. Ανεξάρτητα από το εάν οι φακοί διαθέτουν φίλτρα UV ή όχι, θυμόμαστε πάντα πως τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια μας, αλλά και την επιδερμίδα μας από τη βλαβερή ακτινοβολία, φορώντας τα ακόμα και σε συννεφιά!

Δείτε Επίσης
Eyefull...

4. Μανία με τις γκριμάτσες

Οπωσδήποτε το χαμόγελο είναι πηγή ζωής και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να γελάμε για να μην αποκτήσουμε ρυτίδες! Αυτό δε σημαίνει όμως, πως πρέπει να κάνουμε συνεχώς και αδιαλείπτως γκριμάτσες, όσο καλή και εάν είναι η διάθεσή μας. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου, όπως το συνοφρύωμα, το σήκωμα των φρυδιών και άλλες έντονες γκριμάτσες βοηθούν να γίνουν οι ρυτίδες μόνιμες, ενώ παράλληλα το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του καθώς περνούν τα χρόνια.

5. Πίνοντας με το καλαμάκι…

Είναι γνωστό πως το νερό κάνει καλό στην υγεία μας, διασφαλίζοντας την απαραίτητη ενυδάτωση για το δέρμα και το πρόσωπό μας εκ των έσω. Το να πίνουμε όμως, νερό με το καλαμάκι είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να ξεχάσουμε, εάν θέλουμε να αποφύγουμε τη δημιουργία ρυτίδων γύρω από το στόμα. Ο επίκουρος καθηγητής Δερματολογίας της Νέας Υόρκης, Δρ. Ντεμπρά Τζαλιμάν επισημαίνει πως όπως ακριβώς οι επαναλαμβανόμενες γκριμάτσες δημιουργούν ρυτίδες, κατά τον ίδιο τρόπο όταν χρησιμοποιούμε καλαμάκια, το συνοφρύωμα γύρω από τα χείλη προκαλεί παρόμοια αποτελέσματα. Αφήνουμε λοιπόν, στην άκρη τα πολύχρωμα καλαμάκια και φροντίζουμε να πίνουμε νερό, αφεψήματα και αναψυκτικά απευθείας από το μπουκάλι ή ακόμα καλύτερα, μεταφέροντας το δροσιστικό υγρό τους σε ένα ποτήρι.

6. Το κάπνισμα

Εκτός των υπόλοιπων και γνωστών αρνητικών αποτελεσμάτων, το κάπνισμα ευθύνεται με τη σειρά του για τη δημιουργία ρυτίδων γύρω από τα χείλη. Όταν καπνίζουμε τα χείλη μας συνοφρυώνονται επαναλαμβανόμενα, μία κίνηση που δημιουργεί έντονες ρυτίδες στο περίγραμμα των χειλιών πολύ νωρίτερα από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Επισημαίνουμε βέβαια, πως το κάπνισμα επηρεάζει και την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να χάνει τη νεανικότητά της πολύ πιο γρήγορα.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.