Γιατί το βερνίκι μου κάνει… φουσκάλες;

Γιατί το βερνίκι μου κάνει... φουσκάλες;

Έχετε διαλέξει το βερνίκι σας γεμάτες χαρά και κάθεστε στην πολυθρόνα σας (ή όπου αλλού σας βολεύει!) για να βάψετε τα νύχια σας. Τα αφήνετε να στεγνώσουν για να ντυθείτε για έξοδο… μόνο που η απογοήτευση παραμονεύει! Το υπέροχο βερνίκι παρουσίασε φουσκάλες. Για να γλιτώσουμε τα νεύρα και την ταλαιπωρία, σας ξεκαθαρίζουμε τι μπορεί να φταίει!

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Τα νύχια σας είχαν υπολείμματα από κρέμες ή ασετόν

Αν πριν ξεκινήσετε να βάψετε εκ νέου τα νύχια σας είχατε βάλει κρέμα χεριών ή απλά μόλις τα ξεβάψετε έχουμε βρει… τον ένοχο! Για να είστε σίγουρες, θα πρέπει να τα στεγνώνετε πολύ καλά αλλά και να αποφεύγετε την κρέμα πριν περάσετε τα νύχια σας με χρώμα. Το οινόπνευμα, το ασετόν και τα έλαια από τις κρέμες αντιδρούν με το βερνίκι και κάνουν φουσκάλες.

Το σημείο που βάφετε τα νύχια σας είναι ζεστό! 

Όταν το βερνίκι έρχεται σε επαφή με τον θερμό αέρα «πήζει» και έτσι κάνει φουσκάλες. Οπότε αποφεύγετε να καθίσετε σε σημείο που χτυπά για παράδειγμα θερμός αέρας από κλιματιστικό, αλλά και στο μπαλκόνι σας ή οπουδήποτε αλλού σας χτυπά ο ήλιος ή ο θερμός αέρας.

Έχετε την κακή συνήθεια να αραιώνετε το βερνίκι με ασετόν! 

Ξέρουμε, ξέρουμε.. Δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας χρώμα και δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι το βερνίκι είτε έπηξε είτε είναι σχεδόν τελειωμένο. Η λύση είναι μία: Να το αντικαταστήσετε!

Η πρόσμειξη με ασετόν διασπά τη φόρμουλα και έτσι δημιουργούνται φουσκάλες. Αν επιμένετε στην έστω και προσωρινή σωτηρία… των βερνικιών, θα πρέπει να προμηθευτείτε αραιωτικό για βερνίκια.

Δείτε Επίσης
Η διαφορά ανάμεσα στο ξεβαφτικό νυχιών με ασετόν και χωρίς ασετόν

Δεν περιμένετε ανάμεσα στις στρώσεις ή περνάτε μεγάλη ποσότητα

Οι φουσκάλες είναι αναπόφευκτες αν έχετε… «βαρύ χέρι» ή αν είστε ανυπόμονες!

Κάποια προϊόντα δεν συνδυάζονται

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε π.χ. βάση ή top coat εκτός από το βερνίκι σας και όλα είναι από διαφορετικές μάρκες ενδέχεται να μην συνεργάζονται καλά! Καλύτερα να προτιμάτε και τα τρία προϊόντα από την ίδια εταιρεία για να είστε σίγουρες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.