Οι 5 συμβουλές πριν την αγορά καλλυντικών για το δέρμα μας

Οι 5 συμβουλές πριν την αγορά καλλυντικών για το δέρμα μας

Μετά την ηλικία των 22 ετών είναι καλό και σκόπιμο θα λέγαμε, να χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματός μας. Πώς όμως, μπορούμε να επιλέξουμε το ιδανικό προϊόν; Οι προτάσεις που ακολουθούν μας δίνουν τις απαντήσεις, ώστε να επενδύσουμε με επιτυχία και να καμαρώσουμε την επιδερμίδα μας πιο όμορφη και λαμπερή από ποτέ!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Ο τύπος του δέρματος

Το πρώτο και κύριο βήμα για να αποκτήσουμε τα ιδανικά προϊόντα είναι να γνωρίζουμε τον τύπο του δέρματός μας. Στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα για 4-5 κατηγορίες δέρματος: κανονικές, μικτές, ξηρές, λιπαρές και σε μερικές περιπτώσεις και ευαίσθητες.

Περίπου οι ίδιες κατηγορίες προβάλλονται και στο διαδίκτυο, όπου η αγορά καλλυντικών προϊόντων βρίσκεται σε άνθηση, λόγω του χαμηλότερου κόστους.

Εάν δεν νιώθουμε βέβαιες για τον τύπο του δέρματός μας μπορούμε να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας. Σε περίπτωση που δεν μας εξυπηρετεί μια τέτοια προσέγγιση μπορούμε να καταφύγουμε σε μια αισθητικό μεγάλης εταιρείας καλλυντικών σε κάποιο πολυκατάστημα ή beauty store.

Έχουν τις γνώσεις, ώστε να ανιχνεύσουν τις ανάγκες του δέρματός μας, χωρίς να έχουμε την υποχρέωση να αγοράσουμε τα προϊόντα που θα μας προτείνουν, ενώ μπορούμε να πάρουμε και μια δεύτερη ή και τρίτη γνώμη από κάποια άλλη εταιρεία καλλυντικών!

2. Τα βασικά προϊόντα

Εάν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς είναι σκόπιμο να ξεκινήσουμε, φροντίζοντας δύο βασικά σημεία: Την ενυδάτωση του προσώπου μας και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας.

Από τη στιγμή που θα συμπεριλάβουμε αυτά τα δύο προϊόντα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας πρωί και βράδυ, τα θετικά αποτελέσματα θα είναι άμεσα προσδίδοντας ελαστικότητα στο δέρμα μας και μείωση των γραμμών έκφρασης γύρω από τα μάτια!

3. Ένα δείγμα, κάνει τη διαφορά

Ο στόχος όλων των ενυδατικών συνθέσεων είναι να προσφέρουν στο δέρμα την αναγκαία υδάτωση. Καθώς όμως, κυκλοφορούν άπειρα προϊόντα για αυτή τη χρήση είναι καλύτερο να δοκιμάσουμε αυτά που πιστεύουμε πως μας ταιριάζουν καλύτερα. Πώς; Ζητώντας δείγματα προϊόντων!

Εφαρμόζοντας για μία ημέρα κάθε δείγμα προϊόντος, μέσα σε λίγο χρόνο θα έχουμε μια σφαιρική άποψη για εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα μας, προσφέροντας άνεση, ελαστικότητα και λάμψη.

Δείτε Επίσης
Ποιο σημείο χρειάζεται προσοχή για να φαίνεστε πάντα νέα;

4. Για την ημέρα και τη νύχτα

Αφού έχουμε καθορίσει την ενυδατική μας φόρμουλα είναι καλό να διαχωρίσουμε τη φροντίδα που θα προσφέρουμε στο δέρμα μας την ημέρα και τη νύχτα.

Την ημέρα, η ενυδατική μας κρέμα είναι σκόπιμο να περιέχει και αντηλιακά φίλτρα, ενώ τη νύχτα ένας ορός ή αυξημένη ποσότητα δραστικών στοιχείων, όπως βιταμίνη Ε και κολλαγόνο θα προσφέρουν την ιδανική περιποίηση στην επιδερμίδα μας.

5. Τα καλλυντικά είναι επένδυση

Θα μπορούσαμε να πούμε πως όσο πιο ακριβή είναι μια κρέμα, τόσο καλύτερη είναι και η ποιότητα του προϊόντος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα μας εξυπηρετήσει και καλύτερα.

Με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και τα αποτελέσματα των δοκιμών, μπορούμε να επενδύσουμε σε προϊόντα καλής ποιότητας εξασφαλίζοντας και μια καλύτερη εμφάνιση.

Οι κρέμες διαρκούν γύρω στους 6-8 μήνες, ενώ οι οροί πολύ περισσότερο, φθάνοντας σε διάρκεια ακόμα και 1 χρόνο από την πρώτη χρήση! Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να στοχεύουμε ακόμα και σε λίγο ακριβότερες συνθέσεις απολαμβάνοντας την άνεση και τη λάμψη της επιδερμίδας μας, καθημερινά!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.