Μήπως το κραγιόν μας «ιδρώνει»; Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνουμε

Μήπως το κραγιόν μας «ιδρώνει»; Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνουμε

Είτε γιατί έχουμε ξεχάσει το αγαπημένο μας κραγιόν για καιρό στο συρτάρι, είτε διότι η αυξημένη θερμοκρασία του καλοκαιριού θέλει να αφήσει τα ίχνη της, κάποιες μικρές, απειροελάχιστες στάλες στην επιφάνειά του μας προκαλούν ανησυχία. Τι συμβαίνει, όταν το κραγιόν μας «ιδρώνει»; Δείτε τις απαντήσεις για μια άψογη εμφάνιση του κραγιόν, αλλά και των χειλιών μας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τι προκαλεί «εφίδρωση» του κραγιόν μας;

Ανάλογα με τη σύνθεσή του, κάθε κραγιόν περιέχει περισσότερα ή λιγότερα έλαια. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από τη μάρκα και την τιμή του, καθώς τα έλαια ενισχύουν τη μαλακτική δράση του τελικού προϊόντος.

Τόσο η διατήρηση ενός κραγιόν σε ένα κλειστό συρτάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο και η άνοδος της θερμοκρασίας, εάν το έχουμε στο νεσεσέρ μας, κάνουν αυτά ακριβώς τα έλαια να έρχονται στην επιφάνεια, δίνοντας την εικόνα μικρών, σχεδόν απειροελάχιστων δροσοσταλίδων!

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις σοκολάτες. Όταν προκαλείται εφίδρωση, στην επιφάνειά τους παρατηρούνται κόκκοι σκόνης σοκολάτας ή και χρωματικές ιδιαιτερότητες.

Αυτό σημαίνει πως το κραγιόν μας πρέπει να πεταχτεί;

Η εφίδρωση στα κραγιόν αλλάζει κατά κάποιο τρόπο τη σύνθεσή τους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η απόδοσή τους. Όμως, αυτό το φαινόμενο δεν θεωρείται επικίνδυνο για τη χρήση του κραγιόν μας.

Εάν σκουπίσουμε απαλά τις λιπαρές εκκρίσεις με ένα χαρτομάντιλο και στη συνέχεια, απολυμάνουμε ανάλαφρα με λίγο αλκοόλ μπορούμε να συνεχίσουμε να φοράμε το αγαπημένο μας χρώμα κραγιόν, χωρίς λόγους ανησυχίας!

Πώς θα προφυλάξουμε τα κραγιόν μας, από την «εφίδρωση»;

Όπως ήδη αναφέραμε, ο κύριος λόγος που παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο οφείλεται στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Διατηρώντας ή αποθηκεύοντας τα αγαπημένα μας κραγιόν σε δροσερά σημεία, όπως το ψυγείο, αποτρέπουμε την εμφάνιση της «εφίδρωσης», απολαμβάνοντας την υφή και το χρώμα τους για πολύ-πολύ καιρό.

Πρόκειται για «εφίδρωση» ή ενδέχεται το κραγιόν μας να έχει μουχλιάσει;

Εάν έχουμε μια τέτοια αμφιβολία, το σωστότερο είναι να διακόψουμε άμεσα τη χρήση του κραγιόν. Σε περίπτωση που έχει μουχλιάσει υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών μας και κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε με τίποτα!

Εάν πάλι, παρατηρήσουμε τέτοια στοιχεία σε ένα ολοκαίνουργιο προϊόν, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε στην εταιρεία καλλυντικών ζητώντας να μας το αντικαταστήσουν με ένα νέο και άθικτο κραγιόν!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.