Συμβουλές για όμορφα νύχια το καλοκαίρι!

Συμβουλές για όμορφα νύχια το καλοκαίρι!

Ο ήλιος και η θάλασσα γίνονται πλέον, οι αγαπημένες μας συνήθειες! Σε συνδυασμό με το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας, όμως, δημιουργούν αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα και στα μαλλιά μας. Και οι επιθέσεις, δεν σταματούν εδώ! Πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η καθημερινότητα και για τα νύχια μας; Και πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε γερά και υγιή το καλοκαίρι;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η δράση του νερού μπορεί να είναι ευεργετική και να ενυδατώνει τα νύχια μας, όταν τα βυθίζουμε για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό με σαπούνι, ώστε να τα προετοιμάσουμε για μανικιούρ ή πεντικιούρ. Η παρατεταμένη, όμως, έκθεση σε νερό που περιέχει αλάτι ή χλώριο έχει αρνητικές συνέπειες. Αποτέλεσμα;

Όσο πιο συχνά βάζουμε τα νύχια μας στο νερό, τόσο πιο εύκολο είναι να αφαιρεθεί το σμάλτο τους και να γίνουν εύθραυστα και ξηρά. Η υπερβολική παραμονή στο θαλασσινό νερό ή στο χλώριο της πισίνας στεγνώνει πραγματικά, τα νύχια και τα πετσάκια.

Επιπλέον, προωθεί την εμφάνιση λοιμώξεων στην περιοχή, όπως τη συγκέντρωση βακτηρίων, τη δημιουργία μολύνσεων ή ακόμα, και την ανάπτυξη μυκήτων!

Για να απομακρύνουμε την πιθανότητα να αποκτήσουμε οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα και για να διατηρήσουμε τα νύχια μας υγιή και γερά, μπορούμε να εφαρμόσουμε, τις 5 συμβουλές που ακολουθούν και να απολαύσουμε το καλοκαίρι με την καρδιά μας!

1. Ενυδάτωση

Το πιο βασικό βήμα για να διατηρήσουμε τα νύχια μας υγιή είναι να φροντίσουμε να παραμείνουν ενυδατωμένα. Μετά από κάθε βουτιά στο νερό λοιπόν, θα πρέπει να περνάμε σε χέρια και πόδια ένα ενυδατικό λάδι ή balm.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως, η φροντίδα τους γίνεται πιο επιτακτική. Επιλέγοντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα για τα χέρια και τα νύχια, το επόμενο πρωινό θα δείχνουν υπέροχα!

Όσο για τα πόδια; Μια κρέμα με σαλικυλικό οξύ ή ουρία θα βοηθήσει να μαλακώσει το ξηρό δέρμα. Επίσης, το συχνό τρίψιμο με ελαφρόπετρα ή ράσπα θα απομακρύνει το άγριο δέρμα, ενώ μια κρέμα με βούτυρο καριτέ θα κάνει τα πόδια μας βελούδινα!

2. Το ιδανικό σαπούνι

Εκτός από τις πισίνες, τις λίμνες και τα πέλαγα, το συχνό πλύσιμο των χεριών μπορεί επίσης, να προκαλέσει έντονη ξηρότητα. Για ένα ευεργετικό πλύσιμο λοιπόν, αποφεύγουμε τα σκληρά, αντιβακτηριακά σαπούνια. Επιλέγουμε φόρμουλες με απαλά καθαριστικά στοιχεία, τα οποία παράλληλα απολυμαίνουν και τα χέρια μας!

3. Σωστή επιλογή nail artist

Εάν δεν τα καταφέρνουμε και τόσο καλά, στο κεφάλαιο μανικιούρ / πεντικιούρ, ίσως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι η σωστή επιλογή ενός επαγγελματία nail artist.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα τραυματισμών, αλλά θα πρέπει να ελέγξουμε με κάθε λεπτομέρεια κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Είναι πολύ σημαντικό να αισθανόμαστε απολύτως ασφαλείς, ώστε να απολαύσουμε όλη τη διαδικασία και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο μολύνσεων!

Δείτε Επίσης
Είναι αυτή η πιο χαρούμενη τάση μανικιούρ που είδαμε ποτέ;

4. Αφήνουμε τα νύχια μας να αναπνεύσουν

Ο τύπος μανικιούρ που προτιμάμε μπορεί να διατηρήσει το χρώμα στα νύχια μας αναλλοίωτο, αλλά η αδιάκοπη εφαρμογή όλων αυτών των τεχνικών, περισσότερο κακό παρά καλό μας κάνει!

Σε περίπτωση που είμαστε αμετανόητες fans των ημιμόνιμων, μόνιμων, ζελ και άλλων τεχνικών, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αφήσουμε τα νύχια μας να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν!

Ας μην ξεχνάμε πως οι λύσεις που διαρκούν πολύ περισσότερο καιρό, αποδυναμώνουν την επιφάνεια των νυχιών, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν την πλάκα και να προκαλούν μολύνσεις και μυκητιάσεις!

Τα κλασικά βερνίκια νυχιών και ειδικότερα οι μη τοξικές φόρμουλες αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το χρώμα τους, χωρίς εκπλήξεις!

5. Περιποίηση σε βάθος

Για να «κλειδώσουμε» πραγματικά την υγρασία και να επαναφέρουμε τα νύχια μας σε ισορροπία μπορούμε να προσθέσουμε στην ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιούμε συνήθως, μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας λάδι για το πρόσωπο ή το σώμα.

Απλώνουμε το μείγμα με κινήσεις μασάζ στα χέρια, στα νύχια και στα πετσάκια και στη συνέχεια, τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Χρησιμοποιώντας μια θερμοφόρα σε μέτρια προς ζεστή θερμοκρασία, τοποθετούμε τα χέρια μας από κάτω και χαλαρώνουμε για 10-15 λεπτά. Ξετυλίγουμε και αισθανόμαστε τη βελούδινη απαλότητα στη στιγμή!

Την ίδια διαδικασία μπορούμε να εφαρμόσουμε και στην περιοχή των ποδιών, ως προετοιμασία για μια ολοήμερη απόδραση δίπλα στο κύμα, ως θεραπεία για τα ταλαιπωρημένα μας άκρα ή γιατί, έτσι μας αρέσει!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.