Τα καλύτερα οξέα για υγιές και λαμπερό δέρμα!

Τα καλύτερα οξέα για υγιές και λαμπερό δέρμα!

Χρησιμοποιώντας ασταμάτητα προϊόντα στο πρόσωπο μας για να αποκτήσουμε μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε αντίθετο αποτέλεσμα. Μερικά επιλεγμένα οξέα, όμως, μπορούν να προσφέρουν τέλεια δράση και λάμψη που διαρκεί.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Κρέμες ημέρας, νυκτός, οροί, ειδικό προϊόν για τα μάτια, κατά των δυσχρωμιών… Χρησιμοποιούμε αλλεπάλληλες στρώσεις για να διατηρήσουμε νεανικό και φωτεινό το δέρμα μας. Πόσο καλά, όμως, όλα αυτά τα προϊόντα μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους, παρέχοντας δράση στο maximum; Μήπως τελικά, το ένα προϊόν δρα ενάντια του άλλου; Για να είμαστε βέβαιες πως κάνουμε το καλύτερο για το δέρμα μας, μαθαίνουμε περισσότερα στοιχεία για τα οξέα, μια σειρά συστατικών με υπέροχα αποτελέσματα για την επιδερμίδα μας, για να αποκτήσουμε ένα όμορφο δέρμα, χωρίς κόπο.

Γαλακτικό οξύ: Με ιδανικές ιδιότητες για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Πρόκειται για ένα άλφα-υδροξύ, το οποίο λειτουργεί στην επιφάνεια του δέρματος, απολεπίζει απαλά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αναπαραγωγή των κυττάρων και τονώνοντας, παράλληλα, την παραγωγή κολλαγόνου, βασικού στοιχείου για τη νεανικότητα της επιδερμίδας.

Γλυκολικό οξύ: Ιδανικό για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες

Ακόμα ένα οξύ με AHA (άλφα-υδροξύ),. Ταυτόχρονα με την απολέπιση που προσφέρει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει το χόριο τής επιδερμίδας, ανανεώνει τα κύτταρα και βοηθά να απαλλαγούμε από την ακμή. Σε υπερβολικές δόσεις, όμως,  ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς. Για να ελέγξουμε τη δράση του στο δέρμα μας ξεκινάμε πλένοντας το πρόσωπό μας με γλυκολικό οξύ και ξεπλένουμε μετά από 30 δευτερόλεπτα. Εάν δεν υπάρχουν αντιδράσεις μπορούμε να  το χρησιμοποιούμε άφοβα.

Σαλικυλικό οξύ: Εξαιρετικό για ευαίσθητα δέρματα με τάσεις ακμής

Πρόκειται, μάλλον, για το πρώτο οξύ που χρησιμοποιήθηκε για να καταπολεμήσουμε τα σπυράκια. Απολεπίζει το δέρμα, ξεμπλοκάρει τους φραγμένους πόρους και έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στην επιδερμίδα διασπώντας την υπερέκκριση σμήγματος. Χάρη στη σύνθεση του είναι λιγότερο ενοχλητικό για το δέρμα, στοιχείο που το κάνει ιδανικό για δέρματα ευαίσθητα και με τάσεις ακμής.

Υαλουρονικό οξύ: Κατάλληλο για ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες

Αυτό το θαυματουργό οξύ έχει την ικανότητα να συγκρατεί μέχρι και 1.000 φορές, το βάρος του σε νερό! Η χρήση του υαλουρονικού οξέος σε ορούς, πριν από την κρέμα ημέρας, τροφοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο τη φυσική λειτουργία του δέρματος, σφραγίζοντας την απαραίτητη υγρασία.

Δείτε Επίσης
Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ των θειικών αλάτων, στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών!

Φερουλικό οξύ: Ιδανικό για τη νεανικότητα του δέρματος

Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που συναντάμε στους σπόρους του μήλου και του πορτοκαλιού. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας τη νεανικότητα της επιδερμίδας, ενώ δεν προκαλεί κανενός είδους ερεθισμό, σε σχέση με άλλα παραδοσιακά οξέα. Προσφέρει λάμψη στο δέρμα και χαρίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, ενώ όταν συνδυάζεται με τις βιταμίνες C και Ε, δημιουργεί το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό.

L-ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C): Για νεανική λάμψη

Εδώ έχουμε το καλύτερο αντιοξειδωτικό μέσον για να απαλλαγούμε από τις καφέ κηλίδες, αλλά και για να μειώσουμε την παραγωγή μελανίνης. Παράλληλα, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου προσδίδοντας νεανική λάμψη στο δέρμα. Τα υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης C βρίσκονται, συνήθως, σε ορούς (serum). Για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, όμως, είναι καλό να μην συνδυάζεται με άλλα οξέα και ειδικά, με ρετινόλη, γιατί επί της ουσίας αλληλοεξουδετερώνονται.

Ρετινοϊκό οξύ: Για αντιγηραντική δράση

Γνωστό και ως τρετινοϊνη, λειτουργεί όπως ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και αντιγηραντικής δράσης για την επιδερμίδα. Ως παράγωγο της βιταμίνης Α είναι κατάλληλο για θεραπείες κατά της ακμής, έχει την ιδιότητα να μειώνει τις φλεγμονές, ενώ τα θαυματουργά του συστατικά καταφέρνουν να μειώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες αυξάνοντας παράλληλα, και την παραγωγή κολλαγόνου.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.