Τεστ μετάλλων: Μπορεί να προσδιορίσει τον τόνο του δέρματός σας!

Τεστ μετάλλων: Μπορεί να προσδιορίσει τον τόνο του δέρματός σας!

Έχετε ερωτευτεί ποτέ ένα χρώμα κραγιόν ή μία απόχρωση ρουζ μόνο και μόνο για να ανακαλύψετε ότι δεν σας ταιριάζει πραγματικά; Γιατί τα χρώματα που θα περιμένατε να σας κολακεύουν, μπορεί να είναι «καταστροφικά»; Αυτό οφείλεται στον υποτόνο του δέρματος. Κι αν δεν ξέρετε τι είναι διαβάστε παρακάτω μαζί με τη νέα τάση στα κοινωνικά δίκτυα: Το τεστ μετάλλων!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πέρα από το προφανές φυσικό χρώμα του δέρματός μας, ο υποτόνος μας παίζει σημαντικό ρόλο στο ποιες χρωματικές παλέτες ταιριάζουν με την επιδερμίδα μας.

Ο υποτόνος μας είναι η απόχρωση που βρίσκεται στην πραγματικότητα κάτω από την επιφάνεια του δέρματός μας και μπορεί να είναι ψυχρός, θερμός ή ουδέτερος. Έχετε μπερδευτεί σχετικά με τη διαφορά μεταξύ χρώματος δέρματος και υποτόνου;

Ο υποτόνος ενός ατόμου δεν θα αλλάξει σε διαφορετικές εποχές, όπως μπορεί να αλλάξει η απόχρωση του δέρματός σας, εξηγούν οι ειδικοί. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η απόχρωση του μέικαπ σας θα είναι πιθανότατα πιο σκούρα από αυτή που φοράτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Ωστόσο, ο υποτόνος σας θα παραμείνει πάντα ο ίδιος.

Μόλις καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των δύο, το να γνωρίζετε τον υποτόνο σας γίνεται κρίσιμο. Μόνο όταν κατανοήσετε πλήρως τους υποτόνους σας, μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς, για παράδειγμα, επιλέγοντας ένα μπρονζέ που συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο υποτόνος σας είναι ψυχρός, ζεστός ή ουδέτερος; Υπάρχουν πολλά κόλπα, αλλά ένα, συγκεκριμένα, είναι τάση στα social media τον τελευταίο καιρό: το μεταλλικό τεστ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το τεστ με τα μέταλλα για να προσδιορίσετε τον τόνο του δέρματός σας

Η εύκολη δοκιμή είναι χρησιμοποιώντας τόσο κοσμήματα όσο και σκιές ματιών. Το τεστ κοσμημάτων υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η χρήση της σκιάς ματιών είναι πιο καινοτόμα – και πιο πρακτική.

Για το τεστ κοσμήματος, επιλέξτε δύο κομμάτια (κίτρινο χρυσό και λευκό χρυσό ή ασήμι) και βάλτε ένα από το καθένα σε κάθε αυτί για σύγκριση. Τώρα, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.

Ποιο κόσμημα σας ταιριάζει περισσότερο; Εάν ο κίτρινος χρυσός συνδυάζεται καλύτερα με το δέρμα σας, τότε πιθανότατα έχετε ζεστούς υποτόνους. Από την άλλη, αν ο λευκός χρυσός σας φαίνεται καλύτερος, τότε μάλλον έχετε ψυχρούς τόνους.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ των δύο, καθώς και οι δύο φαίνονται να σας ταιριάζουν εξίσου; Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να έχετε ουδέτερους τόνους. Πανεύκολο!

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Στη δεύτερη έκδοση του τεστ, χρησιμοποιείτε μεταλλικές σκιές ματιών.  Εφόσον είναι στα μάτια, είναι πολύ πιο εύκολο να μελετήσετε και να βρείτε τον τόνο του δέρματός σας. Βάφετε το ένα μάτι με χρυσαφί σκιά και το άλλο με ασημί.

Ξέρετε τη συμφωνία μέχρι τώρα: Εάν το ασημί φαίνεται καλύτερο, τότε μπορεί να έχετε ψυχρούς υποτόνους, αλλά αν σας αρέσει περισσότερο το χρυσό, τότε μπορεί να έχετε ζεστούς υποτόνους. Και αν και οι δύο σας κάνουν να φαίνεστε υπέροχες, η ουδέτερη είναι, φυσικά, η απάντησή σας.

Είναι σίγουρο το τεστ;

Λοιπόν, το τεστ λειτουργεί πραγματικά; Για κάποιες που δοκίμασαν μία από τις παραπάνω εκδοχές βρήκαν εύκολα την απάντηση. Μέχρι που διασκέδασαν κιόλας! Για άλλες φαίνεται να είναι πιο περίπλοκο.

Ωστόσο, είναι ένα εύκολο κόλπο για δοκιμή στο σπίτι, ειδικά επειδή μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας σκιές ματιών και κοσμήματα που πιθανότατα έχετε ήδη, εξοικονομώντας χρήματα.

Έτσι, όπως και άλλα απλά κόλπα, αυτό μπορεί να αξίζει να το δοκιμάσετε — ακόμα κι αν είστε δύσπιστες. Μπορεί απλώς να βρείτε έναν νέο τρόπο για να καλύτερο στιλ.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.