Body lotion: Τι κάνει; Γιατί τη χρειαζόμαστε; Ποια είναι η ιδανική στιγμή για τη χρησιμοποιήσουμε;

Body lotion: Τι κάνει; Γιατί τη χρειαζόμαστε; Ποια είναι η ιδανική στιγμή για τη χρησιμοποιήσουμε;

Πολλές από εμάς έχουμε στη βασική μας ρουτίνα την ενυδάτωση του προσώπου. Συχνά όμως, δεν είμαστε το ίδιο επιμελείς με την ενυδάτωση του σώματός μας. Ήρθε η στιγμή αυτή η κατάσταση να αλλάξει! Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η λοσιόν σώματος πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας φροντίδας, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε το δέρμα τον ονείρων σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Και ενώ η πιο συνηθισμένη κίνηση των περισσότερων είναι να την απλώνουμε στα πόδια ή στους αγκώνες, «ξεχνάμε» το στήθος, την κοιλιά και την πλάτη. Το δέρμα τείνει συχνά να εμφανίζει περισσότερες ρυτίδες και χαλάρωση όταν είναι πιο ξηρό.

Τα ίδια συστατικά που ενισχύουν την υγρασία και προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό, βοηθούν επίσης στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Επιπλέον, όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, «τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ τα πεπτίδια μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη του κολλαγόνου».

Αυτό που ενδεχομένως μπορεί να μην ξέρετε, είναι πως οι κρέμες σώματος εκτός από βαθιά ενυδάτωση και απαλότητα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματός σας από τα σημάδια γήρανσης, διατηρώντας την επιδερμίδα του σώματος νεανική και σφριγηλή.

Τα οφέλη της λοσιόν σώματος

Το κύριο πλεονέκτημα της λοσιόν σώματος είναι ότι παρέχει ενυδάτωση στο δέρμα, δημιουργώντας ένα στρώμα που παγιδεύει νερό και θρεπτικά συστατικά, αποτρέποντας έτσι την ξηρότητα και προάγοντας τη συνολική υγεία του δέρματος.

Αυτός είναι πραγματικά ο πιο απλός και θεμελιώδης σκοπός της, αν και πλέον, υπάρχουν πολλές φόρμουλες που ξεπερνούν… τα βασικά. Αυτό συμβαίνει καθώς στην περιποίηση σώματος, πλέον, η χρήση ενεργών συστατικών που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, η ακμή του σώματος, ακόμη και καταστάσεις όπως το έκζεμα είναι γεγονός.

Πώς να διαλέξετε;

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του δέρματός σας – δηλαδή πόση ακριβώς ενυδάτωση χρειάζεται η επιδερμίδα σας. Πιο συγκεκριμένα, εάν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, αναζητήστε πιο παχύρρευστη φόρμουλα με βάση το λάδι με υψηλότερες συγκεντρώσεις μαλακτικών και αποφρακτικών συστατικών.

Πιθανότατα μπορείτε να πείτε «ναι» σε ελαφρύτερες επιλογές με βάση το νερό. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσετε τα δύο προϊόντα είναι ο εξής: Οτιδήποτε πιο παχύρρευστο ή πλούσιο είναι πιο πιθανό να ονομάζεται κρέμα ή βάλσαμο, ενώ οι ελαφρύτερες φόρμουλες χαρακτηρίζονται ως λοσιόν.

Επίσης, συνήθως οι πιο ελαφριές λοσιόν με βάση το νερό βρίσκονται σε μπουκάλια με τις χαρακτηριστικές αντλίες, ενώ οι πιο παχύρρευστες φόρμουλες βρίσκονται πιο συχνά σε βαζάκια.

Ποια είναι τα πιο διαδεδομένα συστατικά

Οι τρεις πιο κοινές κατηγορίες που βρίσκονται σε ενυδατικές κρέμες, οποιουδήποτε είδους, είναι τα ενυδατικά, τα μαλακτικά και τα αποφρακτικά συστατικά, καθένα από τα οποία λειτουργεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

Τα ενυδατικά συστατικά προσελκύουν το νερό και το παγιδεύουν στο δέρμα, με πιο κοινά, το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη.

Τα μαλακτικά  συστατικά απαλύνουν το δέρμα και εξομαλύνουν την όψη του  δίνοντάς σας την αίσθηση άμεσης ενυδάτωσης που οραματίζεστε κάθε φορά οπό σκέφτεστε μια λοσιόν. Συστατικά όπως το λάδι jojoba και το σκουαλάνιο είναι από τα πιο γνωστά.

Τα αποφρακτικά συστατικά όπως τα βούτυρα, τα κεριά, ακόμη και οι σιλικόνες είναι συστατικά που λειτουργούν δημιουργώντας ένα στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος που πραγματικά κλειδώνει την υγρασία, ελαχιστοποιώντας αυτό που είναι γνωστό ως διαεπιδερμική απώλεια νερού.

Ιδανικά θέλετε όντως έναν συνδυασμό και των τριών ενωμένα σε μια καλή σύνθεση ενυδατικής λοσιόν. Κάτι που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη είναι την περιοχή του σώματός που ενυδατώνετε.

Δείτε Επίσης
Το

Ενώ πρακτικά μπορείτε να εφαρμόζετε τα πάντα -σχεδόν παντού- είναι σημαντική η επιλογή μιας πολύ παχύρρευστης, αποφρακτικής φόρμουλας στα άκρα των χεριών και των ποδιών.

Το δέρμα στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα των ποδιών είναι το πιο παχύ και υπόκειται στις πιο σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Πιο παχύρρευστα και πιο αποφρακτικά σκευάσματα γίνονται ανεκτά από το δέρμα σε αυτές τις περιοχές και βοηθούν να κλειδωθεί η υγρασία στα  στρώματα των κυττάρων.

Πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε μια λοσιόν σώματος;

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση το body lotion, θεωρώντας την ως ένα βασικό βήμα της καθημερινής φροντίδας.

Και επειδή, οι περισσότερες έχουμε συνδυάσει τη λοσιόν σώματος με το μπάνιο, το ιδανικότερο είναι να την εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ιδανικά μετά το ντους.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους η καλύτερη στιγμή είναι μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά μετά το μπάνιο ή το ντους. Με αυτόν τον τρόπο παγιδεύεται η υγρασία και αποκαθίσται ο φραγμός του δέρματος που μπορεί να έχει διαταραχθεί εξαιτίας του σαπουνιού, του αφρόλουτρου και γενικότερα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε.

Υπάρχει κι ένα ακόμη λόγος για να απλώνετε τη λοσιόν σας μετά το μπάνιο. Το ζεστό νερό και ο ατμός μπορούν πραγματικά να στεγνώσουν το δέρμα, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και η ενυδάτωση αμέσως μετά βοηθά επίσης να κλειδώσετε την υγρασία που υπάρχει ήδη σε αυτό, διατηρώντας το απαλό και ενυδατωμένο.

Εν ολίγοις, όχι μόνο η ενυδάτωση μετά το ντους είναι ένας εύκολος τρόπος για να θυμάστε να την κάνετε μέρος της ρουτίνας σας, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της εκάστοτε ενυδατικής κρέμας.

Φυσικά, ανεξάρτητα από το αν κάνετε μπάνιο ή όχι, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που αισθάνεστε την επιδερμίδα σας να «τραβάει» ή να γίνεται άγρια.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.