Είναι αρκετό το SPF στο μέικαπ ή την ενυδατική σας κρέμα;

Είναι αρκετό το SPF στο μέικαπ ή την ενυδατική σας κρέμα;

Το ερώτημα, αν είναι τελικά ή όχι επαρκές, για την προστασία του προσώπου μας ένα μέικαπ ή η ενυδατική μας κρέμα έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο, ειδικά όσο ο καιρός ζεσταίνει. Ζητήσαμε από τους δερματολόγους να μας εξηγήσουν, αν πρέπει να επενδύσουμε σε ξεχωριστό αντηλιακό για να φορέσουμε κάτω από το μακιγιάζ μας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μαζί με τη βιταμίνη C και τη ρετινόλη, το SPF είναι ένα από τα τρία επιστημονικά αποδεδειγμένα συστατικά που χρειάζεστε για να κάνετε μια σημαντική διαφορά στον τρόπο που γερνά το δέρμα σας.

Ωστόσο, το SPF είχε παλαιότερα «κακή» φήμη… Μπορεί να είναι πολύ βαρύ, λιπαρό, «κιμωλιακό», και να αφήνει το δέρμα να φαίνεται σαν με λευκό γύψο. Φυσικά αυτά δεν ισχύουν πλέον.

Παρόλα αυτά, πολλές από εμάς παραδέχονται ότι αντί να έχουν ένα ξεχωριστό αντηλιακό προσώπου, βασίζονται απλώς σε ό,τι είναι ήδη ενσωματωμένο στην καθημερινή ενυδατική κρέμα, το μέικαπ ή την κρέμα BB για να προστατεύσουν το δέρμα τους.

Δυστυχώς, θα σας το χαλάσουμε! Αυτή η τακτική δεν πρόκειται να σας προσφέρει επαρκή προστασία από τις ηλιακές ακτίνες UVA και UVB, κυρίως επειδή είναι σπάνιο να εφαρμοστεί αρκετό προϊόν.

Έτσι, οι δερματολόγοι συνιστούν ανεπιφύλακτα «να μην χρησιμοποιείτε το μακιγιάζ ως μοναδική μορφή προστασίας από τον ήλιο, επειδή απλά δεν εφαρμόζουμε αυτά τα προϊόντα σε παχιά ή ακόμα και αρκετά στρώματα, ώστε να πλησιάσουν το επίπεδο προστασίας που παρέχεται από ένα αντηλιακό ή αντηλιακή ενυδατική κρέμα».

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι για να έχετε την απαιτούμενη ποσότητα προστασίας από το αντηλιακό, χρειάζεται περίπου 1-1,5 κουταλάκι του γλυκού, που είναι πολύ περισσότερο από την ποσότητα του μέικαπ που χρησιμοποιεί κανείς σε καθημερινή βάση.

Δείτε Επίσης
Tα 8 λάθη ομορφιάς του φθινοπώρου!

«Αντίθετα, το μακιγιάζ με SPF θα πρέπει να θεωρείται ως η δεύτερη γραμμή άμυνάς σας ενάντια στις ακτίνες UV, αφού έχετε ήδη εφαρμόσει αντηλιακό», προσθέτουν. Επειδή δύο μορφές αντηλιακής προστασίας είναι πολύ καλύτερες από μία».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, όπως εξηγούν: «Το SPF είναι μόνο ένας δείκτης προστασίας από την UVB ακτινοβολία του ήλιου, που σημαίνει ότι σας λέει πολύ λίγα για την UVA, το ορατό φως υψηλής ενέργειας ή την υπέρυθρη προστασία σε ένα προϊόν και αυτά τα πρόσθετα μήκη κύματος φωτός μπορεί να προκαλέσουν τη γήρανση του δέρματος και τη μελάγχρωση».

Άλλωστε, τα αντηλιακά προϊόντα έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, και στην πραγματικότητα, είναι πολύ άνετα και ευχάριστα στη χρήση τους, οπότε πραγματικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην έχετε ένα ξεχωριστό προϊόν που θα χρησιμοποιείται πριν την ενυδατική σας κρέμα και πριν το μακιγιάζ σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.