Καθαρισμός προσώπου… με το μαντήλι!

Καθαρισμός προσώπου... με το μαντήλι!

Ευκολόχρηστα, για κάθε τύπο δέρματος και σε διαφορετικές υφές, τα μαντηλάκια καθαρισμού έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας. Πόσο, όμως, μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτά, ως το μοναδικό μέσο καθαρισμού του προσώπου μας;

Aπό την Άντζελα Μολφέτα

Αναμφισβήτητα είναι ένας από τους ευκολότερους και γρηγορότερους τρόπους για να απαλλάξουμε το δέρμα μας από το μακιγιάζ. Ειδικά, όταν νιώθουμε πολύ κουρασμένες, τα μαντηλάκια κάνουν το θαύμα τους προστατεύοντας την πολύτιμη επιδερμίδα του προσώπου μας. Κυκλοφορούν για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες ή για δέρματα με τάσεις ακμής. Εμποτισμένα με ειδικά συστατικά καθαρίζουν, τονώνουν και παράλληλα ενυδατώνουν ελαφρά την επιδερμίδα, ενώ πολλά από αυτά χαρίζουν ταυτόχρονα τον απαραίτητο καθαρισμό και στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Ανάλογα πάλι, με την πυκνότητα της υφής τους, μπορούν να προσφέρουν ένα βελούδινο άγγιγμα ή με ελαφρώς πιο τραχιά σύνθεση να λειτουργούν κι ως ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν.

Απαλά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ με ίνες μεταξιού, Garnier // Ειδικά για λιπαρά και μικτά δέρματα με εκχύλισμα ροδιού, Korres (στα φαρμακεία) // Εμποτισμένα με υαλουρανικό οξύ και για αδιάβροχο μακιγιάζ, Pom Pon // Απαλό ντεμακιγιάζ και αναζωογόνηση, Johnson's Daily Essentials
Απαλά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ με ίνες μεταξιού, Garnier // Ειδικά για λιπαρά και μικτά δέρματα με εκχύλισμα ροδιού, Korres (στα φαρμακεία) // Εμποτισμένα με υαλουρανικό οξύ και για αδιάβροχο μακιγιάζ, Pom Pon // Απαλό ντεμακιγιάζ και αναζωογόνηση, Johnson’s Daily Essentials

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι σίγουρα η ευκολία της χρήσης τους. Ακόμα και μισοκοιμισμένες μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα τού προσώπου μας τον καθαρισμό που χρειάζεται, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα! Επίσης, προσφέρουν μία πολύ καλή λύση σε κάθε μας εξόρμηση μακριά από το σπίτι, φρεσκάροντας άμεσα το δέρμα μας όταν ασφυκτιά στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, μετά από τις υπερπροσπάθειές μας στο γυμναστήριο ή ακόμα και στις αποδράσεις μας στην ύπαιθρο.

Δείτε Επίσης
Βρες ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο σου!

Ελέγχοντας μετά από κάθε χρήση το μαντηλάκι, μπορούμε να δούμε με έκπληξη πόσο βρώμικο ήταν το δέρμα μας, Ακόμα, όμως, και εάν επαναλάβουμε τη διαδικασία δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί σε βάθος κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπων, καθώς για κάτι τέτοιο απαιτείται ένας ακόμα καλύτερος σύμμαχος, το νερό. Οπωσδήποτε πάντως, προσφέρουν αίσθηση φρεσκάδας και ανανεώνουν την επιδερμίδα μας στο λεπτό, ενώ παράλληλα μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια και τη δράση της λοσιόν.

Μικρές συμβουλές

  • Διαλέγουμε τα μαντηλάκια σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός μας. Κατά διαστήματα ελέγχουμε ξανά τον τύπο μας, καθώς τόσο με τις εξωτερικές επιθέσεις όσο και με τις ιδιοτροπίες κάθε οργανισμού, η επιδερμίδα μας μπορεί να αλλάξει.
  • Εάν το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ή ξηρό, φροντίζουμε να επιλέξουμε μαντηλάκια καθαρισμού χωρίς άρωμα.
  • Πριν τον καθαρισμό φροντίζουμε να έχουμε πλύνει τα χέρια μας ή να χρησιμοποιήσουμε, εναλλακτικά, ένα μαντηλάκι καθαρισμού, και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε το ντεμακιγιάζ του προσώπου μας.
  • Ξεκινάμε να καθαρίζουμε πρώτα τα μάτια, στη συνέχεια τα χείλη και κατόπιν τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου, με όσο το δυνατόν πιο απαλές κινήσεις.
  • Δεν παραλείπουμε να το χρησιμοποιούμε και στην ευαίσθητη περιοχή του λαιμού, φθάνοντας ακόμα και μέχρι το ντεκολτέ.
  • Προσέχουμε να πιέζουμε καλά το αυτοκόλλητο της συσκευασίας, ώστε να κλείνουν αεροστεγώς και να διατηρούν την απαραίτητη υγρασία τους μέχρι και το τελευταίο μαντηλάκι.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.