Λύσεις για αψεγάδιαστο δέρμα

Λύσεις για αψεγάδιαστο δέρμα

Εάν δεν ανήκουμε στις ελάχιστες τυχερές με άψογη επιδερμίδα, τώρα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε τις ατέλειες του δέρματός μας. Οι 8 λύσεις που ακολουθούν προτείνουν επιδερμίδα χωρίς ψεγάδια. Υπάρχει καλύτερο;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ένα όμορφο και καθαρό πρόσωπο, χωρίς δυσχρωμίες και σημάδια, σίγουρα είναι επιθυμία κάθε γυναίκας. Κάτι σχεδόν αδύνατον βέβαια, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Μερικές φορές είναι θέμα γονιδίων, όπου ενδέχεται να διανέμεται άνισα η φυσική χρωστική ουσία του δέρματος, δημιουργώντας έως και κηλίδες. Σε άλλες περιπτώσεις, και ίσως τις πιο συνηθισμένες, αποτελούν απόρροια της βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα μας, εφόσον δεν το προστατεύουμε με το κατάλληλο αντηλιακό προϊόν όλο τον χρόνο.  Οπωσδήποτε, υπάρχουν και οι ουλές ακμής, αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο που δημιουργεί σκοτεινά σημεία σε απίθανα σημεία του προσώπου μας.

Για να δημιουργήσουμε το ιδανικό φόντο, χωρίς όλες αυτές τις χρωματικές παρατυπίες, οι 8 προτάσεις που ακολουθούν μπορούν να κάνουν τη διαφορά και εμάς χαρούμενες και γεμάτες αυτοπεποίθηση!

1. Παραγωγή μελανίνης

Είναι πολύ πιθανόν, η μελανίνη να μην διαχέεται ομοιόμορφα στην επιδερμίδα μας, δημιουργώντας τελικά σκούρες κηλίδες. Ο ήλιος, οπωσδήποτε επιταχύνει τη διαδικασία, οπότε η καθημερινή χρήση κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος, όλες τις ημέρες του χρόνου, επιβάλλεται ασυζητητί.

2. Ο ρόλος των ορμονών

Πολύ συχνά οι ορμονικές διαταραχές, εξαιτίας πιθανής εγκυμοσύνης, εφηβείας, κλιμακτηρίου κ.λπ., έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα του προσώπου μας, εμφανίζοντας το γνωστό μέλασμα. Ένας πλήρης και λεπτομερειακώς ορμονικός έλεγχος και μια επίσκεψη σε εξειδικευμένο ενδοκρινολόγο θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

3. Φυσικές εκκρίσεις

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ο ιδρώτας ρέει στο σώμα, αλλά και στο πρόσωπό μας. Σε συνδυασμό με την ύπαρξη βακτηρίων είναι πολύ πιθανόν να διαφοροποιήσει την ομαλή εικόνα του προσώπου μας, δημιουργώντας ανεπιθύμητες δυσχρωμίες. Ένα ιαματικό σπρέι στην τσάντα μας, όλη ημέρα – κάθε ημέρα, χαρίζει προστασία και δροσιά. Απλά ψεκάζουμε και ταμπονάρουμε με καθαρό χαρτομάντιλο.

4. Θεραπεία ανάλογα με τον χρωματικό τόνο

Εάν αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε μια θεραπεία με λέιζερ, πρέπει να συζητήσουμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο και εξαρτάται απόλυτα και από τον τόνο της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, εάν το δέρμα μας έχει έναν ελαφρύ τόνο και καφέ κηλίδες είναι πολύ πιθανόν να επανεμφανιστούν μετά από μερικές εβδομάδες. Οι θεραπείες λέιζερ λειτουργούν καλύτερα σε πιο σκούρους τόνους δέρματος.

Δείτε Επίσης
Στο μυαλό των εφήβων: Τι συμβαίνει εκεί μέσα και πώς γεννάει επικίνδυνες συμπεριφορές

5. Αντιγηραντική δράση

Η αντιμετώπιση των κηλίδων του δέρματος είναι πολύ συχνά μέρος μιας αντιγηραντικής θεραπείας. Λοσιόν, οροί και κρέμες προσφέρουν ολοκληρωμένη διαδικασία δράσης, με εξειδικευμένα συστατικά που ξεθωριάζουν τα συγκεκριμένα σημεία. Με τακτική χρήση έχουμε αποτελέσματα σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα.

6. Λεύκανση του δέρματος

Πολλές φορές μπορεί να έχουμε σκεφθεί να προχωρήσουμε σε μια τέτοια θεραπεία προσώπου, αλλά διστάζουμε. Με κυρίαρχο συστατικό τη βιταμίνη C, η λεύκανση μπορεί να μας μεταμορφώσει σε σούπερ σταρ! Εκτός από την απομάκρυνση των σκούρων σημείων, τονώνει το δέρμα και χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση. Προσοχή! Όταν εφαρμόζουμε τέτοιου είδους θεραπείες, είναι σκόπιμο να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο.

7. Το θαύμα της απολέπισης

Εάν δεν έχουμε έντονες χρωματικές δυσχρωμίες, η απολέπιση μπορεί να επαναφέρει τη χρωματική ομοιομορφία στο πρόσωπό μας. Πρόκειται για μια ήπια μέθοδο αποχρωματισμού, όπου με την απλή αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, τα οποία προσδίδουν μια σκουρότερη απόχρωση στα κύτταρα του δέρματος, αποκτάμε πιο ήπια, λεία και πιο φωτεινή επιδερμίδα.

8. Ουλές από ακμή

Ανάλογα με το πόσο επιφανειακά ή βαθύτερα είναι τα σημάδια, εξαρτάται και η θεραπεία. Μετά από μια επίσκεψη σε ειδικό δερματολόγο, μπορούμε να ξεκινήσουμε από μια απλή απολέπιση έως και χημική απόξεση ή λέιζερ, για να αποκτήσουμε ξανά λεία, φωτεινή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Είναι θέμα απόφασης!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.