Μανικιούρ: Πώς θα το διατηρήσετε για περισσότερο;

Μανικιούρ: Πώς θα το διατηρήσετε για περισσότερο;

Το μανικιούρ είναι μία κίνηση ομορφιάς που δεν φεύγει… από τη μόδα. Είτε το κάνετε σε κάποιο σαλόνι ομορφιάς είτε μόνες σας, αποτελεί μία κίνηση φροντίδας που όλες αγαπάμε. Αλλά όσο ωραία κι αν είναι η διαδικασία, εκείνο που όλες θέλουμε είναι να διατηρηθεί άθικτο για περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν τα νύχια και το βερνίκι τους, αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να σας αποκαλύψουμε τη… μακροβιότητά του!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αρχικά, η αφαίρεση του βερνικιού

Κάθε φορά, πριν βάψουμε τα νύχια μας είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε το παλιό βερνίκι ή οποιαδήποτε υπολείμματα με ασετόν. Εμποτίζοντας ένα καθαρό βαμβάκι και χρησιμοποιώντας μπατονέτα στις εσωτερικές γωνίες αποχρωματίζουμε πλήρως τα νύχια. Στη συνέχεια, πλένουμε με νερό και σαπούνι και σκουπίζουμε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνά.

Σε περίπτωση που τα νύχια μας είναι βρώμικα, τα τρίβουμε απαλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα λεύκανσης. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, καθώς τα νύχια μας γίνονται όχι μόνο λευκά, αλλά και πολύ λαμπερά!

Προσοχή στο λιμάρισμα

Για να διατηρήσουμε το μήκος και το μάκρος των νυχιών μας, το λιμάρισμα είναι μια πολύ σημαντική κίνηση. Τρίβοντας ελαφρά με τη λίμα τα νύχια μας εξομαλύνονται τυχόν ανωμαλίες και ξεφλουδίσματα, ενώ την ίδια στιγμή διαμορφώνουμε και το σχήμα τους. Τα νύχια μας, όμως, δεν χρειάζονται μόνο λιμάρισμα στις άκρες τους. Και η επιφάνειά τους συχνά, παρουσιάζει ανομοιομορφίες.

Οπότε με μια ειδική και μαλακή λίμα λειαίνουμε τόσο, ώστε να αποκτήσουν μια ομαλή και λαμπερή εμφάνιση. Όταν λιμάρουμε τα νύχια μας, πρέπει να προσέξουμε να κινούμαστε προς μία κατεύθυνση, διότι οι ακανόνιστες κινήσεις αριστερά – δεξιά δημιουργούν εκδορές και κάνουν τα νύχια πολύ πιο εύθραυστα.

Παρωνυχίδες, stop

Το επόμενο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι να απομακρύνουμε τις αντιαισθητικές παρωνυχίδες. Πώς; Περνάμε ένα ειδικό λάδι στη βάση τους και το αφήνουμε να δράσει γύρω στα 10-15 λεπτά.

Στη συνέχεια, σπρώχνουμε τις παρωνυχίδες και τα πετσάκια προς τα μέσα. Σκουπίζουμε απαλά και ένα αδιόρατο φιλμ προστασίας έχει ήδη δημιουργηθεί, ώστε να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή πιθανότητα, εκτός από τα νύχια να βάψουμε και το δέρμα μας!

Το βερνίκι νυχιών δεν είναι σέικερ!

Μια παλιά, αλλά κακή συνήθεια είναι να ανακινούμε με μανία το μπουκαλάκι με το βερνίκι, λίγο πριν προχωρήσουμε στη βαφή των νυχιών μας. Ποτέ ξανά! Και αυτό διότι δημιουργούνται επικίνδυνες φυσαλίδες αέρα, οι οποίες με τη σειρά τους επεμβαίνουν στη στιλπνότητα του χρώματος και στη λεία υφή του. Για να ανακατέψουμε με επιτυχία το χρώμα, μπορούμε απλά να κυλήσουμε το βερνίκι ανάμεσα στις παλάμες μας!

Μία, δύο ή τρεις στρώσεις;

Ο τρόπος που θα εφαρμόσουμε το χρώμα του βερνικιού μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Το βερνίκι βάσης βοηθάει να περαστεί και να διατηρηθεί καλύτερα το χρώμα στα νύχια. Αφού στεγνώσει, περνάμε το χρωματιστό βερνίκι με τρεις γρήγορες κινήσεις:

Δείτε Επίσης
Πώς να προστατέψετε το μανικιούρ σας ενώ φοράτε χειμερινά γάντια

Μία στο κέντρο και από μία σε κάθε πλευρά, με σταθερότητα και σβελτάδα. Περιμένουμε 2-3  λεπτά για να στεγνώσει και συνεχίζουμε με το δεύτερο πέρασμα, για να γίνει πιο έντονο το χρώμα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην είναι πολύ παχιές οι στρώσεις, διότι όσο περισσότερο το πάχος, τόσο πιο πιθανόν είναι να ξεφλουδίσει το χρώμα.

Το δικό μας βερνίκι και στο σαλόνι ομορφιάς

Ακούγεται παράδοξο και ίσως, κάπως προσβλητικό, αλλά η αλήθεια είναι πως μερικές φορές στα ινστιτούτα ομορφιάς προσθέτουν διαλυτικά για να παρατείνουν τη ζωή ενός παλιού βερνικιού.

Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα να ξεφλουδίσουν τα νύχια μας, από τη μία μέρα στην άλλη. Για να απολαύσουμε, αλλά και για να επωφεληθούμε από ένα επαγγελματικό μανικιούρ, αφήνοντας κατά μέρος κάθε αρνητική σκέψη, δεν έχουμε παρά να προτείνουμε το δικό μας βερνίκι νυχιών και να εξασφαλίσουμε ταυτόχρονα, ένα όμορφο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Γρήγορο στέγνωμα; Όχι, ευχαριστώ!

Αν και είναι αρκετά γαργαλιστική η ιδέα να στεγνώσουμε γρήγορα τα νύχια μας, η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για αυτόν τον σκοπό τα βάζει σε περιπέτειες, κάνοντάς τα τελικά, πολύ πιο εύθραυστα. Για να στεγνώσουν πιο γρήγορα και με ασφάλεια τα νύχια μας, δεν έχουμε παρά να περάσουμε στην επιφάνειά τους λίγο από το έλαιο για τις παρωνυχίδες.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα φράγμα προστασίας, καθώς οτιδήποτε αγγίζει  την επιφάνειά τους θα γλιστρήσει άμεσα, αντί να «κολλήσει» στο βερνίκι και όταν το έλαιο απορροφηθεί εντελώς, θα είμαστε βέβαιες πως τα νύχια μας είναι απολύτως στεγνά!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.