Πώς να προστατέψετε το μανικιούρ σας ενώ φοράτε χειμερινά γάντια

Πώς να προστατέψετε το μανικιούρ σας ενώ φοράτε χειμερινά γάντια

Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου που επικρατεί κρύο στον αέρα και η προστασία από τη σκληρότητα του καιρού γίνεται μια από τις πιο σημαντικές σκέψεις στο μυαλό μας. Ειδικά αν έχει πραγματικά πολύ κρύο ή είστε σε χιονισμένο μέρος, τότε τα χέρια σας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Τα γάντια είναι τέλεια, αλλά τι γίνεται με το μανικιούρ μας;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η έκθεση σε εξαιρετικά κρύο καιρό, αέρα και χιόνι, μπορεί να προκαλέσει σε πιο σπάνιες περιπτώσεις κρυοπαγήματα και φουσκάλες αλλά και πιο συχνά μούδιασμα και τη δυσκαμψία στα δάχτυλά σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό όπως αδιάβροχα και αντιανεμικά χειμερινά γάντια.

Αλλά πώς θα κρατήσουμε τα χέρια μας ζεστά χωρίς να καταστρέψουμε το άψογο μανικιούρ μας;

Δείτε Επίσης
Μανικιούρ: Πώς θα το διατηρήσετε για περισσότερο;

Τι κάνουμε για να προστατεύσουμε το μανικιούρ, ενώ φοράμε χειμωνιάτικα γάντια

  • Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, χωρίς να χαλάσουμε το μανικιούρ μας, είναι να ενυδατώνετε συνεχώς τα χέρια σας πολύ καλά καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Διατηρώντας τα χέρια σας ενυδατωμένα, τα δάχτυλά σας δεν θα στεγνώσουν, αποτρέπετε τα εύθραυστα νύχια και τα στοιχεία δεν θα προκαλέσουν σπάσιμο ή θρυμματισμό των νυχιών σας.Ωστόσο, προσέξτε να χρησιμοποιήσετε μια βαριά κρέμα χεριών και να την εφαρμόζετε έως και τρεις ή τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να απλώνετε την κρέμα χεριών, μετά από κάθε πλύσιμο χεριών.
  • Δεν πρέπει να ξεχνάτε τα νύχια σας σε αυτή την απαραίτητη διαδικασία ενυδάτωσης όλο τον χειμώνα. Τα έλαια για τα νύχια είναι ένα σίγουρο όπλο για να διασφαλιστεί η θρέψη και η υδάτωσή τους. Επενδύστε σε ένα καλό λάδι ε και χρησιμοποιήστε το τακτικά.
  • Αλλά πάνω από όλα, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα νύχια σας σε μικρό και λογικό μήκος μέχρι να φύγουν οι χειμερινοί μήνες. Όσο μακρύτερα είναι τα νύχια, τόσο περισσότερο θα είναι επιρρεπή σε σπάσιμο. Ενώ από την άλλη τα πολύ μακριά νύχια σας δυσκολεύουν με τα γάντια.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.