Μαύρη μάσκα προσώπου: τα ναι και τα όχι!

Μαύρη μάσκα προσώπου: τα ναι και τα όχι!

Τα μαύρα στίγματα και η ακμή είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα δερματολογικά προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν πλήθος γυναικών τόσο στην εφηβεία, όσο και αργότερα. Πέρα από τις αυτοκόλλητες ταινίες για μαύρα στίγματα στη μύτη και το πρόσωπο, ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι και η χρήση της μαύρης μάσκας σε κρεμώδη μορφή ή peel off. Τι πρέπει να ξέρουμε;

από τη Μαρία Καλοπούλου

Η μαύρη μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό των φραγμένων πόρων με ενεργό άνθρακα, ο οποίος και της χαρίζει το ιδιαίτερο μαύρο χρώμα είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.

Πολύ δημοφιλής τον τελευταίο καιρό, χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, την αντιμετώπιση της ακμής, αλλά και την εξάλειψη της λιπαρότητας.

Η χρήση της κάνει το δέρμα απαλό, λαμπερό και υγιές, αποτοξινώνοντας το και συσφίγγοντας το περίγραμμα του προσώπου και θα τη βρείτε στα φαρμακεία από πολλές επώνυμες εταιρείες καλλυντικών.

Οι ευεργετικές ιδιότητες  της μαύρης μάσκας

Το βασικότερο συστατικό, το οποίο είναι υπεύθυνο και για το χρώμα της, είναι ο μαύρος ενεργός άνθρακας, ο οποίος έχει αντιμυκητισιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Πρόκειται για ένα υλικό παρόμοιο με τον ξυλάνθρακα, το οποίο είναι πολύ πορώδες και ειδικά φτιαγμένο για να χρησιμοποιείται στην ιατρική και την κοσμετολογία. Επομένως, ο ενεργός άνθρακας δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία άλλη μορφή άνθρακα.

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει πολλές φορές το βάρος του και να παγιδεύει ακαθαρσίες, βοηθώντας στην αποτοξίνωση, την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, αλλά και όλων των ρύπων που φράσσουν τους πόρους του προσώπου.

Σημαντικό επίσης συστατικό της πηλώδους μορφής της μαύρης μάσκας είναι ο μπετονίτης, ο οποίος έχει υψηλή ποιότητα. Πρόκειται για μια μορφή αργίλου – πηλού που λειτουργεί εξίσου ως μαγνήτης που έλκει τους ρύπους καθαρίζοντας τους πόρους του δέρματος, απομακρύνοντας τα μαύρα στίγματα και τις τοξίνες. Επίσης, καταπολεμά τα σπυράκια και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

Τα όχι της μαύρης μάσκας

Αν και σας απαλλάσσει από μαύρα στίγματα, και ρύπους της επιδερμίδας του προσώπου, πονάει αν επιλέξετε την peel off εκδοχή της.

Επίσης,  όταν αφαιρούμε με τράβηγμα τη μάσκα, απομακρύνουμε κύτταρα από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος μαζί με τρίχες, κάτι  που την καθιστά ένα είδος «επιθετικής» απολέπισης που ερεθίζει το δέρμα κατά τη διαδικασία, ενώ και απομακρύνει απαραίτητα έλαια του δέρματος, που το κρατούν υγιές.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.