Νύχια δυνατά, όμορφα που μεγαλώνουν πιο γρήγορα! Δείτε πώς!

Νύχια δυνατά, όμορφα που μεγαλώνουν πιο γρήγορα! Δείτε πώς!

Μήπως τα νύχια μας μεγαλώνουν πολύ δύσκολα, είναι αδύναμα και εύθραυστα, σπάζοντας με την πρώτη ευκαιρία; Πώς θα ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια, για να αποκτήσουμε υγιή, μακριά και γερά νύχια; Ειδικά αυτήν την περίοδο, που τα μακριά νύχια είναι hot, πώς θα καταφέρουμε να αποκτήσουν τα νύχια μας την τέλεια εμφάνιση;  

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τα δυνατά, μακριά και καλοσχηματισμένα νύχια δεν είναι μόνο επιθυμία τής καθεμιάς από εμάς, αλλά και σημάδι υγείας, γοητείας και θηλυκότητας! Αρχικά, θα πρέπει να δούμε τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των νυχιών. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε πού οφείλεται η επιβράδυνση της ανάπτυξής τους με συγκεκριμένες λύσεις για κάθε αιτία και τέλος, θα ενημερωθούμε για τις επιβλαβείς συνήθειες που θα πρέπει πραγματικά να αποφύγουμε…!

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα νύχια μας, όμως, οι λύσεις που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν να γίνουν μακρύτερα και πιο δυνατά, διατηρώντας τα υγιή, προστατευμένα και οπωσδήποτε, όμορφα! Θέλουμε περισσότερα; Δεν νομίζω!

Ο ρόλος της διατροφής

Οι διατροφικές ελλείψεις είναι συχνά η ρίζα των προβλημάτων για την ανάπτυξη των νυχιών. Το πρώτο βήμα λοιπόν, είναι μια συζήτηση με τον γιατρό μας. Μπορεί να μας παραπέμψει για εξετάσεις σε κάποιο εργαστήριο ή σε έναν ειδικό, ώστε να μάθουμε ποια θρεπτικά συστατικά μας λείπουν.  Έτσι, θα εφαρμόσουμε τις διατροφικές αλλαγές και θα προσθέσουμε τα συμπληρώματα που χρειαζόμαστε.

Οι συμβουλές ενός διατροφολόγου θα φανούν πολύ χρήσιμες σε αυτήν τη φάση.  Συνήθως, τα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην ανάπτυξη των νυχιών είναι:

  • Η βιοτίνη υπάρχει σε πολλά τρόφιμα και συνήθως, παίρνουμε αρκετή στη διατροφή μας. Από τη δεκαετία του ’90 μελέτες αναφέρουν πως βοηθά τα εύθραυστα νύχια, οπότε έπειτα από εντολή γιατρού αποτελεί βασικό συμπλήρωμα.
  • Η έλλειψη Β12 και άλλων βιταμινών της ομάδας Β, εκτός από τη βιοτίνη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αδύναμα νύχια.
  • Η ανεπάρκεια σιδήρου και τα μειωμένα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι και αυτά υπεύθυνα για την έλλειψη υγείας και την εμφάνιση αδυναμίας στα νύχια.
  • Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και να παράγει κολλαγόνο. Μερικές φορές, όμως, το σώμα μας δεν απορροφά σωστά το ασβέστιο, οπότε μια απλή πολυβιταμίνη με βιταμίνη C είναι αρκετή.

Ο έλεγχος των ορμονών

Οι αιματολογικές εξετάσεις θα αποκαλύψουν εάν υπάρχουν και ορμονικές διαταραχές. Εάν εμφανιστούν ορμονικές ανισορροπίες στο σώμα μας, ο γιατρός μας θα συνταγογραφήσει τα φάρμακα που θα ρυθμίσουν την ισορροπία και θα βοηθήσουν τα νύχια μας να μεγαλώσουν ξανά.

Άγχος και στρες

Το στρες, όπως είναι γνωστό, δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας. Το άγχος από την άλλη, μπορεί να προτρέψει σε απαράδεκτες κινήσεις, όπως να φέρνουμε τα νύχια στο στόμα ή ακόμα χειρότερα, να «τρώμε» τα νύχια μας!

Το να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες και του άγχους μέσω ειδικών ασκήσεων, με την προσωπική μας προσπάθεια ή μέσω θεραπειών θα βοηθήσει το σώμα και τα νύχια μας να αναγεννηθούν!

Προσοχή στο νερό

Μερικές φορές, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, από ό,τι φανταζόμαστε! Για παράδειγμα, η βελτίωση στην ανάπτυξη των νυχιών μας μπορεί να είναι σχετικά απλή, εάν περιορίσουμε τη διαρκή έκθεσή τους στο νερό.

Φροντίζοντας να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα, εάν αποφεύγουμε να βυθίζουμε τα χέρια μας στο νερό όταν κάνουμε μπάνιο και γενικά, προστατεύοντας τα νύχια μας από την απορρόφηση του νερού, χρησιμοποιώντας κάποιο έλαιο, δημιουργούμε ένα πέπλο προστασίας.

Η σημασία της ενυδάτωσης

Διατηρώντας τα νύχια μας και τα πετσάκια ενυδατωμένα αποτελεί κίνηση καλής φροντίδας, ειδικά εάν τα νύχια μας είναι εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Τα φυσικά έλαια, όπως το λάδι jojoba ή καρύδας μπορούν να διεισδύσουν μέσα από την πλάκα των νυχιών, γεμίζοντας τα κενά μεταξύ των στρωμάτων κερατίνης. Αυτή η διαδικασία κάνει το νύχι πιο εύκαμπτο, και επομένως πιο ανθεκτικό στο σπάσιμο. Την ίδια στιγμή τα έλαια αποτρέπουν την απορρόφηση του νερού και κατά συνέπεια, την αποδυνάμωση των νυχιών μας.

Επίσης, τα πετσάκια επωφελούνται τα μάλα!  Όταν αφυδατώνονται, τα νύχια γίνονται πιο επιρρεπή σε φλεγμονές. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ικανότητά τους να προστατεύουν τη μήτρα των νυχιών, η οποία είναι και η βάση για τη σωστή ανάπτυξη τους. Μια ενυδατική κρέμα για τα χέρια και τα νύχια θα διατηρήσει την υγρασία σε ιδανικά επίπεδα.

Προστασία με γάντια

Τα γάντια είναι το απόλυτο αξεσουάρ προστασίας των χεριών μας! Πρόκειται για ένα μέσο ανεκτίμητης αξίας για τα νύχια μας, ώστε να μην εκτίθενται συνεχώς, στις εξωτερικές επιθέσεις. Κάθε είδος εργασίας που μπορεί να βλάψει τα νύχια μας έχει πιθανώς, το δικό του κατάλληλο ζευγάρι γαντιών, από τα γάντια μιας χρήσης στους χώρους των ιατρείων έως τα γάντια εργασίας σε οικοδομικές εργασίες!

Ναι, στο βερνίκι ενδυνάμωσης

Ένα ενισχυτικό βερνίκι μπορεί να μας βοηθήσει ενάντια στο σπάσιμο των νυχιών μας, ειδικά εάν είναι ιδιαίτερα εύθραυστα. Επίσης, προσφέρει ένα στρώμα προστασίας από το νερό. Τα συγκεκριμένα βερνίκια τις περισσότερες φορές περιέχουν συστατικά που δυναμώνουν τα νύχια, όπως ασβέστιο ή διάφορες πρωτεΐνες.

Δείτε Επίσης
Τα Baby Blue Nails είναι το πιο μοντέρνο χρώμα μανικιούρ

Ωστόσο, περιέχουν επίσης τα ίδια πολυμερή διαλυμένα σε οξικό άλας που υπάρχουν στα κλασικά βερνίκια νυχιών. Αυτά τα συστατικά είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία αυτού του προστατευτικού στρώματος πάνω από το νύχι.

Περνώντας λοιπόν, ένα ενισχυτικό στρώμα προστασίας στα νύχια μας όσο πιο συχνά μπορούμε, ένα έλαιο γύρω στις δύο φορές την εβδομάδα και τουλάχιστον, μία φορά μια ειδική ενυδατική κρέμα θα έχουμε προσφέρει ό,τι καλύτερο!

Τέλος, στις κακές συνήθειες

Όπως γνωρίζουμε ήδη, ορισμένες κακές συνήθειες, όπως το δάγκωμα των νυχιών ή η χρήση τους ως εργαλεία, συχνά συμβάλλουν στο σπάσιμο και εμποδίζουν τα νύχια μας να μεγαλώσουν. Εάν κάποιο από τα παραπάνω είναι ο λόγος για τον οποίο τα νύχια μας παραμένουν κοντά, πρέπει να διακόψουμε την κακή συνήθεια πριν αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά.

Βέβαια, το να κόψουμε μια συνήθεια όπως το δάγκωμα των νυχιών δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό τον λόγο είναι προτιμότερο να αναζητήσουμε τη βοήθεια ειδικού, ακολουθώντας κάποια από τις δοκιμασμένες μεθόδους. Βραχυπρόθεσμα, ακόμη και οι ψυχολόγοι συνιστούν να δοκιμάσουμε να κάνουμε μανικιούρ ή να βάψουμε τα νύχια μας.

Extensions, με μέτρο

Εάν είμαστε εθισμένες στα extensions νυχιών, είναι πιθανό η συνεχής εφαρμογή ή η σκληρή διαδικασία αφαίρεσής τους να επηρεάζει την υγεία των νυχιών μας.

Εάν είχαμε σχεδόν πάντα extensions στα νύχια μας και έχουμε παρατηρήσει πως δεν μεγαλώνουν από κάτω, ίσως ήρθε η ώρα να περάσουμε μερικούς μήνες με γυμνά νύχια. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας… Με τις προτάσεις που ακολουθούν, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια καλή εικόνα φροντίζοντας και για την υγεία τους!

Άσκοπη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής

Τίποτα δεν είναι πιο αποθαρρυντικό από το να δοκιμάσουμε διαφορετικές μεθόδους για την ανάπτυξη των νυχιών, χωρίς αποτέλεσμα! Μερικά από τα πιο συνηθισμένα στοιχεία, που μπορεί να μην λειτουργήσουν είναι η λήψη περιττών συμπληρωμάτων διατροφής.

Δεν πρόκειται για μαγικές λύσεις που θα κάνουν τα νύχια μας να μεγαλώσουν σε μια νύχτα!  Ένα συμπλήρωμα θα κάνει τη διαφορά μόνο εάν η διατροφή μας ήταν εξαιρετικά ελλιπής. Η λήψη ενός λανθασμένου συμπληρώματος, όμως, μπορεί πραγματικά να μας βάλει σε μπελάδες, οπότε είναι σημαντικό να μιλήσουμε με τον γιατρό μας ή διατροφολόγο, ώστε να γνωρίσουμε για το τι πραγματικά χρειάζεται το σώμα μας, πριν ξεκινήσουμε να λαμβάνουμε τυχαία χάπια.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.