Πώς θα αποτρέψουμε τη δημιουργία των ραγάδων;

Πώς θα αποτρέψουμε τη δημιουργία των ραγάδων;

Όπως γνωρίζουμε η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη και προτιμότερη από τη θεραπεία. Οπότε, αντί να φροντίσουμε να απαλλαγούμε από τις ραγάδες, δεν είναι πιο σημαντικό να δούμε πώς θα αποτρέψουμε την εμφάνισή τους; Με 4 μικρές, απλές κινήσεις τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Διατηρούμε το δέρμα μας ενυδατωμένο

Το πρώτο, πιο αποτελεσματικό και σημαντικό βήμα για την πρόληψη των ραγάδων σε καθημερινή βάση είναι η εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας μας με κρέμες, λάδια ή γαλακτώματα. Αν και δεν διεισδύουν σε βάθος, βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας και στην πρόληψη της ανεπάρκειας υδάτωσης.

Σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχουν ενυδατικές προτάσεις που έχουν την ιδιότητα να διεισδύσουν πέρα από την επιδερμίδα. Στα συστατικά τους θα εντοπίσουμε τη ρετινόλη και ορισμένους τύπους υαλουρονικού οξέος.

Επίσης, κάποιες εξειδικευμένες κρέμες για ραγάδες παρασκευάζονται με γαλακτωματοποιητές, που αυξάνουν την ικανότητα του προϊόντος να διεισδύει στο δέρμα, αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν θα διεισδύσει πέρα ​​από την επιδερμίδα.

Καθώς δεν μπορούμε να εξετάσουμε περιπτώσεις μαρτυριών που υποστηρίζουν πως απαλλάχθηκαν από τις ραγάδες με συγκεκριμένες μεθόδους, αυτό που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι η διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας της επιδερμίδας μας.

Ειδικά σε περιόδους, όπως εγκυμοσύνη ή έντονη άσκηση, όπου είναι πιθανό να σχηματιστούν ραγάδες είμαστε ακόμα πιο προσεκτικές και φροντίζουμε τον εαυτό μας!

2. Κάνουμε μασάζ

Είναι πιθανό το πραγματικό όφελος από την εφαρμογή της κρέμας για την κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο, να μην προέρχεται από τις κρέμες, αλλά από τις κινήσεις μασάζ που εφαρμόζουμε για να απλώσουμε το προϊόν. Το μασάζ διεγείρει τη ροή του αίματος και έτσι, ενισχύει τις αντιστάσεις του δέρματος.

Ένα απαλό μασάζ γίνεται πολύ εύκολα με κάθε προϊόν ενυδάτωσης, από μια απλή ενυδατική κρέμα ως και ένα ειδικό λάδι κατά των ραγάδων. Το σημείο που θα πρέπει να δώσουμε προσοχή, όμως, αφορά τις κινήσεις μας: Δεν θα πρέπει να είναι επιθετικές και έντονες, αλλά ανάλαφρα δυναμικές!

3. Προσοχή στην αύξηση βάρους

Οπωσδήποτε, η απότομη αύξηση του βάρους μας μπορεί να δημιουργήσει εύκολα ραγάδες! Και μπορεί να ακολουθήσουμε έναν ειδικό τρόπο διατροφής για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες αύξησης, τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση εγκυμοσύνης;

Σίγουρα, κανείς δεν πρόκειται να προτείνει δίαιτα σε περίοδο εγκυμοσύνης! Ωστόσο, εάν μπορέσουμε να αυξήσουμε το βάρος μας σταδιακά, σίγουρα θα βοηθήσει στην πρόληψη των ραγάδων.

Μπορούμε να συζητήσουμε με τον γιατρό μας, για το ποιοι είναι οι πιο υγιείς τρόποι αύξησης βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως και να προσπαθήσουμε να παίρνουμε βάρος σε μύες ή λίπος, πολύ – πολύ αργά!

Δείτε Επίσης
Μήπως χρησιμοποιούμε τη λάθος ενυδατική κρέμα;

4. Διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα

Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας σε όλο μας το σώμα και φυσικά, και της επιδερμίδας μας. Διαμορφώνοντας μια διατροφή, ειδικά για την πρόληψη των ραγάδων, οπωσδήποτε θα αποκομίσουμε περισσότερα οφέλη εκτός από αυτά για τη συνολική μας υγεία!

Τα θρεπτικά συστατικά που είναι πιο σημαντικά, στοχεύουν στη διατήρηση της παραγωγής του κολλαγόνου. Πρωταγωνιστής σε αυτήν την προσπάθεια είναι η βιταμίνη C, η οποία μπορεί να προέρχεται από φρούτα και λαχανικά, ενώ είναι επίσης εξαιρετική όταν εφαρμόζεται στο δέρμα!

Ακολουθεί η βιταμίνη Α, η οποία βρίσκεται στα πορτοκαλί λαχανικά, τα οποία μπορούν να γίνουν και τα αγαπημένα μας καθημερινά σνακ, ενώ και αυτή προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα!

Τέλος, οι τροφές και τα έλαια πλούσια σε Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο, τα οποία συναντάμε σε αφθονία στα θαλασσινά, αλλά και σε ορισμένα δημητριακά προϊόντα, ολοκληρώνουν την αντίστασή μας ενάντια στην εμφάνιση των ραγάδων και όχι μόνο!

Εάν παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε μια τέτοια διατροφή, η επιλογή κάποιας πολυβιταμίνης ή συμπληρωμάτων διατροφής με θρεπτικά συστατικά αποτελούν μια καλή, εναλλακτική λύση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.