Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε το ξυραφάκι μας;

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε το ξυραφάκι μας;

Αν είστε από τις γυναίκες που χρησιμοποιούν το ξύρισμα για να απαλλαγούν από τις τρίχες στα πόδια και στις μασχάλες, τότε αυτό είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Σύμφωνα με τους δερματολόγους μάλλον πρέπει να το αλλάζουμε πιο συχνά από ό,τι οι περισσότερες από εμάς το κάνουν…

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Δεν ξέρουμε για σας, αλλά γενικά, έχουμε την τάση να αφήνουμε το ξυράφι μας να βρίσκεται στο ραφάκι της μπανιέρας μας για αρκετό καιρό πριν κάνουμε την απαραίτητη ανανέωση και μάλιστα μερικές φορές, όταν τα πρώτα σημαδάκια σκουριάς είναι εμφανή…

Και ενώ γνωρίζουμε ότι πρέπει να αλλάζουμε ξυράφι πιο τακτικά, αποδεικνύεται ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να το αντικαθιστούμε, μετά από τρεις μόνο χρήσεις!

Αυτό ακούγεται λίγο μη ρεαλιστικό για εμάς, αλλά σύμφωνα με τους δερματολόγους υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να καταλάβουμε ότι είναι η στιγμή να αγοράσουμε ένα καινούργιο. Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε τα πόδια σας!

«Τα βακτήρια είναι το κλειδί του θέματος όταν πρόκειται για το ξύρισμα. Αν χρησιμοποιείτε το ξυραφάκι σας για πολύ καιρό, τότε “φιλοξενεί” περισσότερα βακτήρια, οδηγώντας συχνά σε μικρά κόκκινα σημαδάκια στο δέρμα σας», συμβουλεύουν. «Αυτά τα μικρά ανοίγματα στο δέρμα που προκαλούνται από το ξύρισμα μπορούν επίσης να επιτρέψουν στα βακτηρίδια να εισέλθουν και να εξαπλωθούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό σε περιοχές, όπου το δέρμα είναι λεπτό και οι τρίχες πιο δυνατές, όπως η περιοχή του μπικίνι και στις μασχάλες», προσθέτουν.

Δείτε Επίσης
Δείτε τα νέα στατιστικά… για το ξύρισμα!

Ένα άλλο σύμβολο ασφάλειας ότι είναι καιρός να αλλάξετε τη λεπίδα σας είναι ένα τραχύ, ερεθισμένο δέρμα: «Επειδή δεν είναι καθαρή η λεπίδα μπορεί να τραβήξει πιο βίαια τις τρίχες και έτσι να προκαλέσει ερεθισμούς ή φλεγμονή γύρω από τους θύλακες των τριχών, που έχουν ως αποτέλεσμα το τραχύ, ερεθισμένο δέρμα».

Οπότε προμηθευτείτε μια πολλαπλή συσκευασία… και δώστε την ανάλογη προσοχή!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.