Self tan: Ψεύτης ήλιος!

Self tan: Ψεύτης ήλιος!

Δεν χρειάζεται να περιμένετε τις διακοπές ή τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου για να μαυρίσετε. Μπορείτε να πετύχετε το τέλειο χρώμα και μόνες στο σπίτι με τη βοήθεια των προϊόντων self tan, χωρίς να υποστείτε τις βλαβερές συνέπειες από την έκθεση στον ήλιο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, και τα αποκαλυπτικά ρούχα ήδη βρίσκονται στην ντουλάπα μας και μας προκαλούν να τα φορέσουμε. Όμως, θα θέλαμε να έχουμε αυτό το ελαφρώς μπρούντζινο χρώμα στα πόδια, στους ώμους, στο ντεκολτέ, στην πλάτη, που ταιριάζει με το ύφος της εποχής.

Αν υπάρχει ένας έξυπνος και απολύτως ασφαλής τρόπος για να μαυρίσετε σε λίγη μόνο ώρα χωρίς την παραμικρή υποψία ήλιου, αυτός είναι σίγουρα με τη βοήθεια ενός προϊόντος αυτομαυρίσματος.

Τα self tanners περιλαμβάνουν συστατικά που αντιδρούν με την πρωτείνη των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, προσφέροντας το μαύρισμα που επιθυμείτε. Πρόκειται για προϊόντα σε μορφή κρέμας, τζελ, λοσιόν ή σπρέι που απλώνονται εύκολα και γρήγορα.

Συνδυάζουν συστατικά που βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει απαλή, βελούδινη και ορισμένα την προστατεύουν και από την εμφάνιση ελευθέρων ριζών που επιτίθενται στο κολλαγόνο και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αν τα απλώσετε σωστά, θα έχετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα πολύ γρήγορα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε και για να καλύψετε τα σημάδια του μαγιό ή άλλα σημεία όπου παρατηρείτε ανομοιομορφίες στο μαύρισμα.

Τα μυστικά της χρήσης τους

  • Η απολέπιση είναι το μυστικό ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος με αυτά τα προϊόντα. Γι΄ αυτό τρίψτε με επιμέλεια τα σημεία του σώματος που είναι περισσότερο σκληρά και αφυδατωμένα, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι αστράγαλοι. Και αυτό γιατί εκεί το δέρμα είναι πιο στεγνό και απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος. Επομένως, στα σημεία αυτά θα μαυρίσει περισσότερο.
  • Είναι καλύτερα να απλώνετε το προϊόν αυτομαυρίσματος μετά το μπάνιο ή το ντους, γιατί τότε το δέρμα είναι απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, έτσι η απορρόφηση είναι ομοιόμορφη.
  • Φορέστε γάντια από λάτεξ όταν απλώνετε τα προϊόντα αυτο- μαυρίσματος για να μην λερώνετε τα χέρια σας.
  • Ξεκινήστε την εφαρμογή από τα πόδια και ανεβαίνετε προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις.
  • Αν δεν φορέσετε γάντια, μετά την επάλειψη ξεπλένετε τα χέρια σας πολύ καλά, διαφορετικά θα μαυρίσουν οι παλάμες σας.
  • Μετά την εφαρμογή, περιμένετε 15 με 30 λεπτά πριν ντυθείτε. Το χρώμα αρχίζει να αναπτύσσεται μετά από μερικές ώρες και διαρκεί για τρεις με τέσσερις ημέρες.
  • Τα ίδια ισχύουν και για το πρόσωπο. Προηγείται η απολέπιση. Περιμένετε δέκα λεπτά και μετά απλώνετε το προϊόν σε όλο το πρόσωπο ομοιόμορφα, σβήνοντας προς τα μάγουλα και τις ρίζες των μαλλιών (όπως φοράτε και το μέικαπ σας).
Να θυμάστε ότι…

– «Less is more», όταν πρόκειται για το μαύρισμα

Δείτε Επίσης
4 μύθοι για το ψεύτικο μαύρισμα που είναι κυριολεκτικά ψεύτικοι!

– Επιλέξετε μια απόχρωση ελαφρώς πιο σκούρα ή περίπου ίδια με το χρώμα που αποκτά το δέρμα σας όταν μαυρίζετε με φυσικό τρόπο.

– Ξεκινήστε με ένα διακριτικό στρώμα και αν χρειάζεται επαναλάβετε, ώσπου να αποκτήσετε το τέλειο ηλιοκαμένο δέρμα.

– Επιμείνετε στις περιοχές, όπως το πηγούνι, τα ζυγωματικά και κατά μήκος της μύτης.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.