Sexy bronze: Ο απόλυτος οδηγός!

Sexy bronze: Ο απόλυτος οδηγός!

Το χρυσομπρούντζινο χρώμα του ήλιου είναι αδιαμφισβήτητα σέξι! Και λίγο-πολύ, όλες μας θα θέλαμε να το αποκτήσουμε. Πριν από τις πρώτες μας εξορμήσεις στις πλαζ, όμως, και με τη σωστή χρήση του bronzer μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα… Πώς;

Aπό την Άντζελα Μολφέτα

Στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες bronzer, με πιο απαλούς και πιο σκούρους τόνους, με περισσότερη ή λιγότερη λάμψη, σε ρευστή ή πρεσαρισμένη μορφή. Ανάλογα με τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσουμε, θα έχουμε και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Ο οδηγός που ακολουθεί μας δίνει τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, δημιουργώντας το πιο φυσικό και σέξι look!

Η χρωματική επιλογή

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον χρωματικό τόνο του bronzer. Για να εξασφαλίσουμε μια πιο φυσική εμφάνιση, μπορούμε να ακολουθήσουμε τον μαγικό κανόνα που υποστηρίζει πως το καλύτερο bronzer είναι δύο τόνους σκουρότερο από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας.

Εάν είμαστε ανοιχτόχρωμες είναι καλό να αποφύγουμε τις κοκκινωπές ή καφέ αποχρώσεις, καθώς με αυτές τις επιλογές το δέρμα μας θα πορτοκαλίζει και θα δείχνει βρώμικο!

Για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα λοιπόν, θα πρέπει να ελέγξουμε και τη χρωματική βάση τής επιδερμίδας μας. Οι ζεστοί φυσικοί τόνοι λειτουργούν πιο όμορφα με τα χρυσομπρούντζινα bronzer.

Εάν πάλι, η χρωματική μας βάση είναι πιο ψυχρή, τότε οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι προτιμότερες αποφεύγοντας τις κοκκινωπές επιρροές.

Τώρα, εάν το δέρμα μας προσδιορίζεται από μια κιτρινωπή ή σταρένια απόχρωση, τότε το κατάλληλο bronzer θα περιέχει τόνους του ροδάκινου και του ροζ. Όπως και να’χει μερικές δοκιμές θα αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό μας!

Η ιδανική υφή

Εκτός από το χρώμα ένα ακόμα σημείο που πρέπει να εξετάσουμε είναι και η υφή του. Θα βρούμε προϊόντα σε σκόνη, σε κόμπακτ μορφή, υγρά, κρεμώδη, σε σχήμα μικρών σβόλων και άλλα πολλά.

Για να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον τύπο του δέρματός μας. Εάν είναι λιπαρό ή με τάσεις ακμής, οι μικροί σβόλοι είναι η καλύτερη κίνηση για εμάς. Για μια ξηρή επιδερμίδα το bronzer σε σκόνη είναι μια καλή πρόταση, αλλά κάποιο υγρό ή κρεμώδες προϊόν θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια. Και σε αυτήν την περίπτωση μερικές δοκιμές θα μας πείσουν για το είδος που μας ταιριάζει καλύτερα!

Λαμπεροί ιριδισμοί: Ναι ή Όχι;

Ένα ακόμα στοιχείο για το bronzer που προτιμάμε είναι και η ύπαρξη ή όχι λαμπερών ιριδισμών. Κάποιες από εμάς επιθυμούν τη λάμψη ενός διαμαντιού, ενώ κάποιες άλλες επιμένουν στις ματ υφές.

Δείτε Επίσης
Πώς να επιλέξετε το καλύτερο bronzer για τον τόνο και τον τύπο του δέρματός σας

Η επιλογή είναι δική μας, αλλά κάτι που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως σε περίπτωση που το δέρμα μας είναι λιπαρό, η λάμψη που θα αντανακλάται θα το κάνει να δείχνει ακόμα πιο λιπαρό.

Γενικά, εάν επιλέξουμε τις ιριδίζουσες υφές είναι προτιμότερο να αντανακλώνται σε απειροελάχιστα σωματίδια. Και η εφαρμογή του προϊόντος θα πρέπει να γίνεται σε έντονο, φυσικό και άμεσο φωτισμό και όχι κάτω από ηλεκτρικούς λαμπτήρες, οι οποίοι δημιουργούν  εσφαλμένη εικόνα.

Προσοχή στην εφαρμογή

Με το bronzer θέλουμε να αποκτήσουμε μια πιο γοητευτική και σέξι εικόνα. Εάν το παρακάνουμε, το ολοκληρωτικό χρώμα της σοκολάτας δεν θα είναι και τόσο κολακευτικό!

Ο χρυσός κανόνας είναι να ξεκινήσουμε με ελάχιστη ποσότητα και σταδιακά, εάν χρειάζεται, να προσθέσουμε λίγο-λίγο. Επίσης, σημαντικό είναι να απλώσουμε το bronzer στα σημεία που μας αγγίζει ο ήλιος, δηλαδή στη γέφυρα  της μύτης, στα ζυγωματικά και στο κέντρο του μετώπου.

Σίγουρα, πολύ πιο λειτουργικά είναι τα προϊόντα σε σκόνη, κόμπακτ μορφή ή σε μικρούς σβώλους. Εάν επιλέξουμε μια τέτοια υφή, το δέρμα μας πρέπει να είναι εντελώς στεγνό πριν την εφαρμογή, ώστε να μην δημιουργηθούν δυσχρωμίες.

Μυστικό; Ξεκινάμε την εφαρμογή από το μέτωπο και σχηματίζοντας με το πινέλο μας τον αριθμό 3, περνάμε από τα ζυγωματικά και καταλήγουμε στη γνάθο, τονίζοντας ελαφρά και το περίγραμμα του προσώπου μας!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.