Τι είναι το φαινόμενο tech neck;

Τι είναι το φαινόμενο tech neck;

Με την πολύωρη χρήση των κινητών τηλεφώνων που πλέον έχουν εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας, το δέρμα κάτω από το πηγούνι και ολόκληρος ο λαιμός αποτελούν το Νο1 πρόβλημα στην περιποίηση. Το φαινόμενο tech neck, όπως ονομάζεται, μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις στη ρουτίνα περιποίησή σας για να καταπολεμήσετε το πρόβλημα;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα θα μας προκαλέσουν πρόβλημα στον λαιμό μας, ε, μάλλον μας βρίσκει απροετοίμαστες!  Οι δερματολόγοι πάντως στο εξωτερικό έχουν εντοπίσει το φαινόμενο και τονίζουν πως η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδα είναι καλύτερη από την κλινική θεραπεία για να εξασφαλίσετε ένα βελούδινο και λείο δέρμα.

Πώς προκαλείται το φαινόμενο tech neck; 

Το λεγόμενο tech neck δημιουργείται, από τη συνεχή χρήση του κινητού μας τηλεφώνου. Η συνεχής κίνηση κοιτάζοντας προς τα κάτω τα τηλέφωνά μας, δημιουργεί βαθιές πτυχές στο δέρμα, το οποίο, με την πάροδο του χρόνου και με την επανάληψη αυτής της κίνησης, κάνει το δέρμα να «αποσυνδέεται» από την κάτω πλευρά της επιδερμίδας μας.

Το να κρατάτε το κινητό σας ψηλότερα βοηθά στην αντιμετώπισή του σε πρώτη φάση και αν πρέπει να κοιτάξετε το τηλέφωνό σας, όταν είστε στο κρεβάτι, προτιμήστε να είστε ξαπλωμένες στο πλάι -ή στηριχθείτε σε μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο, δεν δημιουργείτε εκείνες τις πτυχές που τελικά γίνονται βαθιές γραμμές και ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού.

Το πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι κοιτάζουμε την οθόνη, σκύβοντας προς τα κάτω. Η επανάληψη αυτής της κίνησης προκαλεί πτυχές και στη συνέχεια ρυτίδες στον λαιμό.

Καθαρισμός και ενυδάτωση

Όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας μην παραλείπετε την περιοχή του λαιμού. Στο σημείο αυτό κατακάθονται ρύπανση και βρωμιά και αυτό είναι πολύ κακό για την επιδερμίδα.

Πριν πάτε για ύπνο, καθαρίστε επιμελώς την περιοχή του λαιμού και από τις δύο πλευρές και στο πίσω μέρος, στον αυχένα με ένα βαμβακάκι και το γαλάκτωμα ή τη λοσιόν καθαρισμού σας.  Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι εντελώς στεγνό πριν προχωρήσετε στην υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Πώς προκαλείται το φαινόμενο tech neck και γιατί; Τρόποι αντιμετώπισης για τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Κάντε πήλινγκ σε τακτά διαστήματα

Μία με δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο προϊόν πήλινγκ, για να κάνετε απολέπιση στο σημείο κάτω από το πρόσωπο, ώστε να φύγουν όλα τα μικρόβια και τα νεκρά κύτταρα.

Δείτε Επίσης
Πέντε φυσικές θεραπείες ενάντια στις ρυτίδες του λαιμού

Είναι καλό, επίσης, να χρησιμοποιείτε υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και αντιφλεγμονώδη συστατικά, Στραφείτε σε serums που περιέχουν αυτά τα στοιχεία. Ακόμη, μια καλή μάσκα θα ενυδατώσει και θα θρέψει τον λαιμό αλλά και το ντεκολτέ.

Τέλος, θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντα SPF, εάν το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Δύο ακόμη συμβουλές

Πολλές γυναίκες έχουν μια βαθιά γραμμική πτυχή επειδή το μπούστο τους διπλώνεται όταν κοιμούνται στο πλάι. Έτσι, ο ύπνος ανάσκελα είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση.

Επίσης, μην κάνετε μπάνιο και ντους με πολύ ζεστό νερό -ειδικά εάν έχετε πολύ ελαφρύ χρωματικό τόνο δέρματος. Εάν το κάνετε αυτό συστηματικά, σταδιακά θα έχετε σπασμένα τριχοειδή αγγεία, εμφανίζοντας μια ερυθρότητα στο δέρμα σας και μετέπειτα γήρανση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.