Τι είναι το πόδι της χήνας και πώς θα αποτρέψουμε την εμφάνισή του;

Τι είναι το πόδι της χήνας και πώς θα αποτρέψουμε την εμφάνισή του;

Όπως γνωρίζουμε τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής! Στην περιοχή γύρω από τα μάτια, όμως, η επιδερμίδα είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα γραμμές έκφρασης και ρυτίδες. Τι είναι το «πόδι της χήνας» και πώς θα το νικήσουμε; Ακολουθούν όλα τα μυστικά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Γελάμε, κλαίμε, μιλάμε και εκφραζόμαστε με κάθε τρόπο… Στην περιοχή γύρω από τα μάτια οι εκφράσεις μας αποτυπώνονται άμεσα, αβίαστα, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν και τα σημάδια τους…

Πόσες φορές δεν ξυπνάμε το πρωί με μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια; Και πόσες φορές δεν έχουμε τρομοκρατηθεί ανακαλύπτοντας, ως κεραυνός εν αιθρία, μια ρυτίδα έκφρασης στην άκρη του ματιού;

Η ζωή είναι ωραία και οφείλουμε να τη ζούμε με ενέργεια, πάθος και σεβασμό. Μπορούμε, όμως, και να προφυλάξουμε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας για να εκφραζόμαστε με ακόμα πιο διαπεραστικά βλέμματα που μένουν αξέχαστα!

Τι είναι το πόδι της χήνας;

Πρόκειται για γραμμές έκφρασης που δημιουργούνται στην εξωτερική γωνία των ματιών και θυμίζουν το πόδι της χήνας – εξ ου και το όνομα! Απλώνονται ακτινωτά και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται ρυτίδες που βαθαίνουν επικίνδυνα.

Είναι μια φυσιολογική διαδικασία, καθώς όσο μεγαλώνουμε το δέρμα γύρω από τα μάτια παράγει όλο και λιγότερο φυσικά έλαια, με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητά του.

Η επίθεση των ελευθέρων ριζών από τις ακτίνες του ήλιου και την περιβαλλοντική ρύπανση από τη μια, και η μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από την επιδερμίδα από την άλλη, συμβάλλουν σημαντικά στην εμφάνιση και ανάπτυξη του φαινομένου.

Δείτε Επίσης
Δέκα μυστικά ομορφιάς για τη νέα χρονιά!

Ποια είναι, όμως, η διαφορά ανάμεσα στις λεπτές γραμμές έκφρασης και στο πόδι της χήνας;

Οι λεπτές γραμμές έκφρασης αφορούν ρυτίδες που δεν είναι τόσο βαθιές και δεν εξαπλώνονται. Δημιουργούνται σε διάφορα σημεία του προσώπου, όπως γύρω από τα χείλη και το μέτωπο.

Μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνισή τους ευκολότερα, επιλέγοντας ελαφρύτερες υφές για την απομάκρυνσή τους. Το πόδι της χήνας δημιουργείται εξαιτίας της συστολής των μυών. Οι γραμμές που δημιουργούνται είναι κάπως βαθύτερες, ενώ παραμένουν λόγω των εκφράσεων μας, οπότε χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προσπάθεια για την εξόντωσή τους!

Πώς θα εξαλείψουμε το πόδι της χήνας;

  • Το πρώτο και κύριο βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να φοράμε πάντα αντηλιακό! Οι αντηλιακοί δείκτες SPF 30+, προσφέρουν πολύ καλή προστασία. Εάν στην περιοχή που ζούμε υπάρχει έντονη υγρασία ή βρέχει συχνά, είναι προτιμότερη μια αδιάβροχη σύνθεση.
  • Για να βεβαιωθούμε πως κρατάμε τις ακτίνες του ήλιου μακριά από τα μάτια μας, όμως, δεν παραλείπουμε να φοράμε καθημερινά και τα γυαλιά ηλίου μας! Επιλέγουμε ένα ζευγάρι με φακούς που φιλτράρουν την υπεριώδη ακτινοβολία και ακόμα καλύτερα, με φαρδείς βραχιόνες, ώστε να προστατεύουμε περισσότερο την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Λέμε όχι στα γυαλιά καθρέφτες, καθώς προσελκύουν περισσότερο ηλιακό φως και προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στην περιοχή.
  • Μια ενυδατική κρέμα ματιών είναι απαραίτητη για να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο. Επιλέγουμε κάποια με βάση τα συστατικά της, όπως η νιασιναμίδη, η ρετινόλη και η βιταμίνη C. Πολύ καλή επιλογή είναι επίσης, και το υαλουρονικό οξύ που βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και στο γέμισμα των λεπτών γραμμών.
  • Οι οροί με αντιοξειδωτικούς παράγοντες προσφέρουν εξίσου σημαντικά αποτελέσματα, αφού ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν σημαντικά τη δράση των ελευθέρων ριζών, οπότε τους χρησιμοποιούμε τακτικά
  • Εντατική αγωγή κατά των ρυτίδων προσφέρουν και οι κρέμες fillers. Βασισμένες στην αισθητική τεχνική των ενέσιμων προϊόντων προσφέρουν πολλαπλή δράση για την αντιμετώπιση των εγκατεστημένων γραμμών, των γραμμών έκφρασης και αφυδάτωσης. Σε μορφή στυλό ή λεπτού σωληναρίου επιτρέπουν εφαρμογή υψηλής ακρίβειας, προσφέροντας την αντιγηραντική τους δράση από την πρώτη εφαρμογή.
  • Το botox ή κάποια παρεμφερή σκευάσματα, όπως το dysport, το jeuveau και το xeomin λειτουργούν καλά για την εξάλειψη του φαινομένου. Πρόκειται για ενέσιμες θεραπείες που εφαρμόζονται από εξειδικευμένους ιατρούς, οι οποίες μπλοκάρουν τη σύσπαση των μυών. Προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα και διαρκούν από τέσσερις ως έξι μήνες.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.