Η ιδανική φροντίδα για τον ευαίσθητο… λαιμό μας!

Πως θα φροντίσουμε, όσο γίνεται καλύτερα, την περιοχή του λαιμού;

Είναι αλήθεια, πως συχνά παραμελούμε να ασχοληθούμε με τη βάση του προσώπου μας, δηλαδή τον λαιμό μας. Όμως, είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές και μαρτυρά… την ηλικία μας. Η φροντίδα τού λαιμού είναι απαραίτητη αλλά έχει και ερωτηματικά: Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το συνηθισμένο μας body lotion ή την κρέμα προσώπου μας στην περιοχή του λαιμού; Πρέπει να ακολουθούμε κάποια ιδιαίτερη φροντίδα; Η περιποίηση διαφοροποιείται ανάλογα με τις εποχές; Οι απαντήσεις ακολουθούν…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το δέρμα στον λαιμό μας είναι αρκετά πιο λεπτό και με διαφορετική κυτταρική σύνθεση από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα μας. Δεν περιέχει τα ίδια επίπεδα κολλαγόνου και έτσι, είναι επιρρεπές στη δημιουργία γραμμών και ρυτίδων, όπως ακριβώς και η ευαίσθητη περιοχή των βλεφάρων!

Παράλληλα, καθώς διαθέτει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες δεν παράγει ικανό αριθμό λιπιδίων, οπότε γίνεται και επιρρεπές στην ξηρότητα. Και ένα ξηρό δέρμα κινδυνεύει από πρόωρη γήρανση, άμεσα.

Δείτε Επίσης
Πέντε φυσικές θεραπείες ενάντια στις ρυτίδες του λαιμού

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο λαιμός μας εμφανίζει, πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε, ανεπιθύμητα σημάδια γήρανσης. Τι είναι λοιπόν καλύτερο να κάνουμε και τι να προσέχουμε για την περιποίηση του λαιμού μας;

φροντίδα λαιμού

Η ιδανική φροντίδα για να διατηρήσουμε τη νεανικότητα στον λαιμό μας!

  • Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το body lotion, ειδικά όταν η φόρμουλα είναι εμπλουτισμένη με αρωματικές συνθέσεις και χημικά στοιχεία.
  • Οι κρέμες προσώπου και οι οροί περιποίησης ενδέχεται να είναι επιβαρυντικοί για την ευαίσθητη περιοχή. Ειδικά, εάν η σύνθεση περιέχει ρετινόλη ή άλλα εξειδικευμένα συστατικά κατά της γήρανσης είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν για τον λαιμό μας.
  • Η προστασία από τον ήλιο είναι το ίδιο σημαντική για τον λαιμό μας, όσο και για το πρόσωπο. Θα πρέπει λοιπόν, να χρησιμοποιούμε μία ενυδατική φόρμουλα εμπλουτισμένη με αντηλιακά φίλτρα για τη χειμερινή περίοδο και αντηλιακό προϊόν τους καλοκαιρινούς μήνες, για πλήρη κάλυψη.
  • Η περιοχή του λαιμού μας, όμως, ταλαιπωρείται ιδιαίτερα και από την πολύωρη ενασχόλησή μας με τον υπολογιστή ή το κινητό μας, αφού έχουμε στραμμένο το κεφάλι μας προς τα κάτω! Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να διατηρήσουμε τις οθόνες στο επίπεδο των ματιών μας, ώστε να μην «τσαλακώνουμε» τον λαιμό μας.
  • Ο τρόπος εφαρμογής είναι επίσης, ένα σημείο που πρέπει να δείξουμε προσοχή. Η σωστή φορά για να απλώσουμε την κρέμα στον λαιμό μας είναι από τη βάση προς το πηγούνι. Με αυτόν τον τρόπο τονώνουμε την περιοχή και αποτρέπουμε το ανεπιθύμητο τράβηγμα του δέρματος προς τα κάτω. Τόσο απλά!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.