Το μασάζ προσώπου έχει πολλά οφέλη! Ποια είναι αυτά;

Το μασάζ προσώπου έχει πολλά οφέλη! Ποια είναι αυτά;

Σε καταστάσεις άγχους, σε στιγμές που θέλουμε να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας αλλά και σε περιπτώσεις αμηχανίας, αυθόρμητα αγγίζουμε το πρόσωπό μας πιέζοντας απαλά την περιοχή του μετώπου ή τρίβοντας κυκλικά τους κροτάφους. Χωρίς να συνειδητοποιήσουμε τη συγκεκριμένη στιγμή πως προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα ευεργετικό μασάζ, αποκομίζουμε τα οφέλη του, άμεσα! Τι συμβαίνει, πραγματικά;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Οι καθημερινές μας υποχρεώσεις και τα μικροπροβλήματα που προκύπτουν κάθε στιγμή πυροδοτούν τα επίπεδα άγχους, με αποτέλεσμα να «τεντώνουν» τα νεύρα μας!

Με λίγο τρίψιμο του προσώπου μας, ειδικά στα σημεία στρες, δηλαδή ανάμεσα στα φρύδια (τρίτο μάτι) και στους κροτάφους θα βοηθήσουν στη μείωση της έντασης αμέσως!

Και σε περίπτωση πάλι, που εμφανίζονται ανεπιθύμητα εξανθήματα λόγω αλλεργιών ή ακόμα και σπυράκια ακμής, το μασάζ μπορεί να φέρει την ισορροπία.

Δείτε Επίσης
Πώς θα αποτρέψουμε τη δημιουργία των ραγάδων;

Τα πολυεπίπεδα οφέλη ενός μασάζ προσώπου!

  • Τρίβοντας απαλά το πρόσωπό μας, με κινήσεις μασάζ, αρχικά ενισχύουμε την κυκλοφορία του αίματος. Με αυτόν τον τρόπο τονώνουμε τις λειτουργίες της επιδερμίδας εξασφαλίζοντας υγεία και λάμψη!
  • Σε δεύτερη ανάγνωση, εάν υπάρχουν στην επιδερμίδα μας φαινόμενα ακμής ή μικροερεθισμοί, με το μασάζ η συσσώρευση των φυσικών εκκρίσεων του δέρματος «ξεκλειδώνει», φέρνοντας ισορροπία!
  • Όπως ήδη αναφέραμε, με το μασάζ απομακρύνουμε τις στρεσογόνες καταστάσεις και μειώνουμε τα επίπεδα άγχους. Μία κίνηση που αυτόματα ισορροπεί και τις ορμόνες μας, υπεύθυνες για αρκετές ανωμαλίες του δέρματός μας!

Η σημασία του μασάζ για μια όμορφη επιδερμίδα!

  • Το μασάζ αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος, οπότε αυτόματα αυξάνεται και η παραγωγή κολλαγόνου, η οποία θα χαρίσει στο πρόσωπό μας λάμψη που ακτινοβολεί!
  • Είναι η καλύτερη κίνηση για να μετριάσουμε το φαινόμενο των μαύρων κύκλων, κάτω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Με τις ανάλαφρες κυκλικές κινήσεις των δαχτύλων μας βοηθάμε στην αποσυμπίεση της περιοχής.
  • Το μασάζ λειτουργεί καλύτερα από οποιοδήποτε primer, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια και ομορφότερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας. Εφαρμόζοντας ένα ολιγόλεπτο μασάζ στο πρόσωπό μας, πριν από το μακιγιάζ, εξασφαλίζουμε άριστη διείσδυση των προϊόντων και καλύτερη εφαρμογή!
  • Και σε περίπτωση που ένα μικρό τραύμα ή ακόμα και ένα σπυράκι χαλούν την εικόνα του προσώπου μας, το μασάζ μπορεί να μετριάσει τα φαινόμενα! Καταπραΰνει άμεσα την αίσθηση κνησμού και χαλαρώνει τους ιστούς του δέρματος, ενώ επιταχύνει αυτόνομα και τη διαδικασία επούλωσης!

Και επιπλέον οφέλη

Βελτιώνει τη ψυχολογία μας ανά πάσα στιγμή και αναδεικνύει την ομορφιά της επιδερμίδας μας!  Δημιουργώντας από σήμερα λοιπόν, ένα μίνι πρόγραμμα μασάζ προσώπου που θα εφαρμόζουμε καθημερινά θα πούμε αντίο στο άγχος και καλώς όρισες σε ένα υγειές και πιο όμορφο δέρμα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.