Βαθύς καθαρισμός: Υπάρχουν 7 σημεία, που δεν πρέπει να συμβούν με τίποτα!

Βαθύς καθαρισμός: Υπάρχουν 7 σημεία, που δεν πρέπει να εμφανιστούν με τίποτα!

Καθώς επιλέγουμε μία θεραπεία βαθύ καθαρισμού, περιμένουμε το πρόσωπό μας να αποκτήσει μια πιο λαμπερή και υγιή όψη. Τι γίνεται, όμως, σε περιπτώσεις που έχουμε ακριβώς, το αντίθετο αποτέλεσμα; Τι σημαίνει αν εμφανιστούν κοκκινίλες, ερεθισμοί, αν το δέρμα μας «τραβάει» και το αρνητικό κοκτέιλ συνοδεύεται από φαγούρα… Τελικά, τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε 7 διαφορετικές καταστάσεις.

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Φυσιολογική εικόνα: Δέρμα που είναι ροζ ή κόκκινο

Ανάλογα με το είδος περιποίησης που προσφέρουμε στο πρόσωπό μας, θα έχουμε είτε ένα τονωτικό είτε ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Στις περιπτώσεις τόνωσης, μέσα από τη διαδικασία της απολέπισης ή τη χρήση ειδικών εργαλείων, καθώς το δέρμα διεγείρεται είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει μια πιο έντονη ροζ απόχρωση ή και να κοκκινίσει.

Κάτι τέτοιο θεωρείται απολύτως εντάξει και φυσιολογικό. Αυτά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ώρες ή και μία-δυο ημέρες, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας και τη μηχανική ένταση.

Ανησυχητική εξέλιξη: Εξαιρετική ερυθρότητα, ζέστη και αίσθηση καύσου

Ακραία ερυθρότητα, ζέστη, αίσθηση καψίματος ή τσούξιμο; Εάν εφαρμόσουμε ένα χημικό πήλινγκ είναι πιθανό να αισθανθούμε τσούξιμο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά αυτό θα πρέπει να υποχωρήσει.

Εάν τα φαινόμενα επιμένουν, αυτό σημαίνει πως το δέρμα μας αντιδρά αρνητικά στα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν. Η αρνητική αντίδραση μπορεί να οφείλεται σε ένα συστατικό, στην υπερβολική απολέπιση ή στο χημικό πήλινγκ που δεν εφαρμόστηκε σωστά.

Θα πρέπει να ενημερώσουμε άμεσα την αισθητικό ή τον δερματολόγο μας, ώστε να φροντίσουμε κατάλληλα το δέρμα μας για να επανέλθει στο φυσιολογικό.

2. Φυσιολογική εικόνα: Κόκκινο δέρμα, ακόμα και μια μέρα αργότερα

Εάν έχει κοκκινίσει αρκετά το πρόσωπό μας (δηλαδή σε κλίμακα από 1-10 είμαστε περίπου στο 5), ακόμα και μία ημέρα μετά την περιποίηση, αλλά δεν έχουμε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως κάψιμο ή τσούξιμο, το πιθανότερο είναι πως το δέρμα μας είναι πολύ ευαίσθητο δέρμα και θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να ηρεμήσει.

Χρησιμοποιώντας πιο ήπια προϊόντα και αποφεύγοντας τα πολύ ενεργά συστατικά, ώστε να μην ερεθιστεί περισσότερο η επιδερμίδα μας, σε μία-δυο ημέρες θα υποχωρήσει και η ερυθρότητα απολαμβάνοντας ένα φρέσκο και νεανικό δέρμα.

Ανησυχητική εξέλιξη: Να είναι κόκκινο, σε συνδυασμό με αρνητικές αντιδράσεις την επόμενη μέρα

Εάν το κοκκίνισμα του δέρματος συνοδεύεται και την επόμενη ημέρα, μετά την περιποίηση προσώπου, με κάψιμο ή τσούξιμο (εκτός από το αναμενόμενο ξεφλούδισμα και αίσθηση τεντώματος έπειτα από χημικό πήλινγκ), θα πρέπει να ζητήσουμε τη συμβουλή ειδικού.

Η περιγραφή μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτομερής, ώστε να μας προτείνουν τα ανάλογα προϊόντα που θα ηρεμήσουν το δέρμα μας και θα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάρρωσης.

3. Φυσιολογική εικόνα: Μέτριος χρόνος επούλωσης

Όταν κάνουμε βαθύ καθαρισμό του δέρματος, το δέρμα μας χρειάζεται κάποια προετοιμασία που μπορεί να διαρκέσει γύρω στα 20 λεπτά. Τελειώνοντας, ενδέχεται να παρουσιαστούν κηλίδες, λίγο αίμα ή ρωγμές.

Για αυτούς τους λόγους θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, με στόχο να ηρεμήσουμε την επιδερμίδα μας από κάθε είδους φλεγμονή ή ερεθισμό. Είναι αλήθεια, πως σε αυτή τη φάση τα βακτήρια διεγείρονται και μπορούν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα μετά τη θεραπεία. Η χρήση αντιβακτηριακών προϊόντων και η φωτοθεραπεία θα επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης.

Ανησυχητική εξέλιξη: Τα φαινόμενα εξελίσσονται και αποκτούν ένταση

Το πηγούνι είναι από τα σημεία του προσώπου μας που ταλαιπωρείται περισσότερο! Δέχεται συνήθως, υπερβολική απολέπιση και υπερβολική φροντίδα για την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων.

Οι υπερβολές, όμως, προκαλούν μια προσωρινή ή και χρόνια φλεγμονή στην επιφάνεια των κυττάρων του δέρματος, ακόμη και των τριχοθυλακίων. Και όλα αυτά, φυσικά και μπορούν να μολυνθούν από βακτήρια!

Οι μάσκες σε ρευστή μορφή ή σε μορφή επιθέματος θα πρέπει να είναι ανάλαφρες και να μην προκαλούν αίσθηση καύσου ή οποιαδήποτε δυσανεξία. Ας σημειώσουμε πως ένας προσεκτικός καθαρισμός προσώπου δεν χρειάζεται απλά και μόνο ατμό για την προετοιμασία του δέρματος. Μια σειρά από ανάλαφρα απολεπιστικά έλαια και το μασάζ θα ανοίξουν τους πόρους του δέρματός μας αβίαστα.

4. Φυσιολογική εικόνα: Λίγο αίμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Είναι φυσιολογικό και πιθανό να χυθεί λίγο αιματάκι όταν επιμένουμε να εξάγουμε το μαύρο στίγμα ή το «σκληρό» λίπος από κάποιο σπυράκι.

Ας σημειώσουμε, πως ο τρόπος που αντιδρά η επιδερμίδα μας σε αυτές τις καταστάσεις εξαρτάται κατά πολύ από τη μέθοδο του βαθύ καθαρισμού, αλλά και από τον τύπο του δέρματός μας.

Ανησυχητική εξέλιξη: Μικρές αιμορραγίες και μετά

Αφού χαλαρώσουμε και απολαύσουμε το ευεργετικό μασάζ μετά το τέλος του βαθύ καθαρισμού δεν θα πρέπει να εκδηλωθούν αιμορραγίες ή δερματικές εξάρσεις.

Εάν λοιπόν, παρατηρήσουμε οτιδήποτε ασυνήθιστο, θα πρέπει να ενημερώσουμε τον ειδικό το συντομότερο δυνατό. Και σε περίπτωση που το αίμα εξακολουθεί να εμφανίζεται εδώ κι εκεί, τότε η συμβουλή του δερματολόγου μας θα είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και σωτήρια!

5. Φυσιολογική εικόνα: Αισθανόμαστε δυσάρεστα, μετά από το βαθύ καθαρισμό

Φροντίζοντας να καθαρίσουμε το δέρμα μας σε βάθος είναι εύκολο να έρθουν στην επιφάνεια αρνητικές καταστάσεις, όπως το κοκκίνισμα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές την ίδια ημέρα το πρόσωπό μας να μοιάζει στα χειρότερά του!

Εάν μάλιστα, το δέρμα μας έχει τάσεις ακμής, μπορεί να χρειαστούν μερικές ακόμη ημέρες για να καμαρώσουμε για την εμφάνισή του. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι η περιποίηση του προσώπου μας ήταν αναποτελεσματική – σημαίνει πως στην πραγματικότητα απομακρύνθηκαν με επιτυχία οι ακαθαρσίες σε βάθος!

Ανησυχητική εξέλιξη: Μετά τον βαθύ καθαρισμό είμαστε έτοιμες, ακόμα και για το κόκκινο χαλί

Εάν πρόκειται να εμφανιστούμε σε μια μεγάλη εκδήλωση, θα πρέπει να προγραμματίσουμε ανάλογα και την περιποίηση του προσώπου μας. Για παράδειγμα, εάν η εκδήλωση είναι σε μία εβδομάδα μετά το ραντεβού, δεν είναι καλό να επενδύσουμε σε ένα βαθύ καθαρισμό.

Δείτε Επίσης
Αναδεικνύουμε την ομορφιά μας και το φθινόπωρο!

Μία ήπια θεραπεία προσώπου, όμως, θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα μας δυο-τρεις ημέρες πριν, κάνοντάς την πιο φωτεινή και υγιή από ποτέ! Σε περίπτωση πάλι, οποιασδήποτε ενόχλησης τα κατάλληλα προϊόντα που θα μας προτείνει ο ειδικός, θα κάνουν το θαύμα τους, έγκαιρα!

6. Φυσιολογική εικόνα: Το αίσθημα εμπιστοσύνης καλμάρει και τις δερματικές αντιδράσεις

Εάν επιλέξουμε ινστιτούτο ομορφιάς είναι σημαντικό να έχουμε χτίσει μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης. Η θεραπεία που θα λάβουμε, αλλά και το άτομο που θα μας αναλάβει θα πρέπει να είναι ήδη γνωστά σε εμάς, δημιουργώντας μια αίσθηση σιγουριάς τόσο για την εφαρμογή όσο και για το αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα; Γνωρίζοντας τα προϊόντα και τον ειδικό, θα εξασφαλίσουμε μια απόλυτα θετική εμπειρία! Γιατί λοιπόν, να μην αισθανόμαστε ομορφιά και άνεση;

Ανησυχητική εξέλιξη: Η άγνοια μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα

Σε περίπτωση τώρα, που δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε σχετικά με τα προϊόντα εφαρμογής ούτε με το άτομο που θα μας αναλάβει, δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας.

Είναι σημαντικό, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θεραπείας, να μας ενημερώσουν για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν, καθώς και για την αίσθηση που θα μας προσφέρουν.

Εάν νιώσουμε οποιαδήποτε ενόχληση, τόσο από το προϊόν όσο και από τον τρόπο εφαρμογής, θα πρέπει να εκφράσουμε άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς την κατάσταση.

7. Φυσιολογική εικόνα: Με μια πρόσθετη θεραπεία, ίσως έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα

Δεν είναι απίθανο να μας προτείνουν κάποιες συνδυαστικές θεραπείες, πέρα από τον βαθύ καθαρισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν μια καλή συνοχή μεταξύ τους, αλλά και με την επιδερμίδα μας εξασφαλίζοντας ένα πιο όμορφο, λαμπερό και νεανικό πρόσωπο!

Συζητώντας διεξοδικά για τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, ώστε να αποφασίσουμε για το καλύτερο.

Ανησυχητική εξέλιξη: Προσοχή στις υπερβολές

Θέλοντας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν στο δέρμα μας υπάρχει περίπτωση πάντα, και να το παρακάνουμε προσθέτοντας θεραπείες με άγνωστα οφέλη.

Είναι σημαντικό να μην επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας χωρίς ιδιαίτερο λόγο, καθώς η υπερβολική εφαρμογή δραστικών συστατικών θα οδηγήσει σε ερυθρότητα, φλεγμονή και κίνδυνο εμφάνισης δερματικών προβλημάτων.

Ας υπολογίσουμε επίσης, πως με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί αρκετά και το κόστος της θεραπείας μας. Οπότε, προσέχουμε για να έχουμε!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.