Χάσε βάρος με ελληνική διατροφή!

Χάσε βάρος με ελληνική διατροφή!
Χάσε βάρος με ελληνική διατροφή!
Προβολή Φωτογραφιών
Χάσε βάρος με ελληνική διατροφή!

Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα του εξαιρετικού βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέα Άννας Μαρίας Παπίρη με τίτλο: «Η δίαιτα… αλλιώς», το οποίο βασίστηκε σε επιστημονικές έρευνες από γνωστά Πανεπιστήμια και προτείνει αποτελεσματικές και τεκμηριωμένες λύσεις για απώλεια βάρους από τη διατροφική μας κουλτούρα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Την Άννα-Μαρία τη γνώρισα πριν από αρκετά χρόνια σε ένα επαγγελματικό ταξίδι και από τότε πάντοτε τρέφω μεγάλη εκτίμηση για εκείνη. Έτσι, όταν μου έστειλε το βιβλίο της αλλά κυρίως όταν το άνοιξα και το διάβασα από την αρχή έως το τέλος, πραγματικά ενθουσιάστηκα. Αρχικά, γιατί η ίδια η ιδέα είναι θαυμάσια, ένα βιβλίο δηλαδή που ασχολείται με την ελληνική διατροφή και δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε σωστά τη διατροφική μας κληρονομιά- την οποία εν πολλοίς ξεχνάμε, ενώ παγκοσμίως όλοι ασχολούνται μαζί της- αλλά –και κυρίως- γιατί το πλούσιο υλικό και η έρευνά της καταδεικνύουν μία ολοκληρωμένη και σύγχρονη ματιά στις τελευταίες μελέτες και τα στοιχεία. Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: Το βιβλίο διαβάζεται «απνευστί», αφού αν και διαθέτει πολλές πληροφορίες είναι τόσο καλογραμμένο και έξυπνα δοσμένο, ώστε μοιάζει… με μυθιστόρημα. Στο τέλος μάλιστα, μας δίνει και μερικές συνταγές για να μας εμπνεύσει να κάνουμε πράξη την αλλαγή στη διατροφή μας. Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε και να το απολαύσετε!

Η μόνη ασφαλής επιλογή στην απώλεια βάρους

Στη χώρα μας δεν θα έπρεπε να μιλάμε για δίαιτα εάν αξιοποιούσαμε σωστά αυτά που είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Η ελληνική διατροφή ως κουλτούρα και ως τρόπος ζωής είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη ως η πλέον υγιεινή διατροφή στον κόσμο. Οπότε, καλό είναι να ξεχάσουμε τις ακραίες, γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες που όχι μόνο δεν έχουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα αλλά ταυτόχρονα καταστρέφουν τον μεταβολισμό και την υγεία μας.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η ελληνική διατροφή βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, μειώνει τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και την πιθανότητα θανάτου από καρδιακά νοσήματα κατά 30%. Επίσης, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα διάφορα συστατικά αυτής της διατροφής δρουν συνδυαστικά και μειώνουν τη φλεγμονή και την οξείδωση γενικότερα στον οργανισμό μας.

Σ’ αυτήν ακριβώς τη διατροφική κουλτούρα και με όχημα πολλές επιστημονικές έρευνες από γνωστά Πανεπιστήμια βασίστηκε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Άννα Μαρία Παπίρη και δημιούργησε το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η δίαιτα αλλιώς».

Μέσα στο βιβλίο προτείνει μία αποτελεσματική προσέγγιση στην απώλεια βάρους, την ευζωία και την υγεία με άξονα την ελληνική διατροφή και την αρχαία ελληνική άσκηση.

Δείτε Επίσης
Φθινοπωρινή δίαιτα

Σταχυολογώντας τα θέματα του βιβλίου

  • Πάλεψε με τον εχθρό και ανακάλυψε γιατί παίρνεις βάρος, τη σχέση σωματικού λίπους και λεπτίνης, αλλά και πώς τα γονίδιά σου σε επιβαρύνουν με κιλά.
  • Εντόπισε τα προβλήματα που προκαλεί η παχυσαρκία στον οργανισμό, τις επιπτώσεις στην ευφυΐα σου, στις αισθήσεις, στις ορμόνες, στην κατάθλιψη και στη σεξουαλική σου ζωή.
  • Εκτίμησε το βάρος σου υπολογίζοντας τον μεταβολικό σου ρυθμό, ξεδιάλυνε το θερμιδικό χάος που σε περιβάλλει και ανακάλυψε τις τροφές που είναι οι σύμμαχοί σου στην προσπάθεια να χάσεις κιλά.
  • Μυήσου σε νέες συνήθειες και δώσε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Γιατί παίρνω κιλά αφού δεν τρώω; Πώς θα ξεφορτωθώ τις τοξίνες; Ποιος είναι ο ρόλος των πρωτεϊνών στη γρήγορη απώλεια βάρους; Ποιες είναι οι αλήθειες και οι μύθοι στη διατροφή μου; Τι πρέπει να τρώω το βράδυ για να μην πεινάω; Πώς θα κόψω το τσιμπολόγημα; Γιατί όσο μεγαλώνω αυξάνεται η περιφέρεια της μέσης μου και η κοιλιά μου;
  • Φτιάξε αληθινά φαγητά. Με αληθινές τροφές, χωρίς χημική επεξεργασία και πρόσθετα ζάχαρα. Το σπιτικό φαγητό σε οδηγεί σε πιο υγιεινές επιλογές μέσα από την ελληνική διατροφική κουλτούρα και τη σπάνια ελληνική χλωρίδα, που είναι από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη.
  • Μάθε πώς η ελληνική διατροφή τρέφει τα γονίδιά σου και δοκίμασε το τεστ της μελέτης Predimed για να ξέρεις εάν εφαρμόζεις σωστά τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής.
  • Χάσε μέχρι 5 κιλά τον μήνα με το διατροφικό πρόγραμμα των 4 εβδομάδων, ξεχωριστό για άντρες και γυναίκες, και συνδύασέ το καθημερινά με καλλισθενική άσκηση για σώμα σε απόλυτη αρμονία. Κάψε λίπος με 40 επιλεγμένες ασκήσεις και εξασφάλισε ταχύτερη γράμμωση των μυών σου.

Και επειδή πάνω από όλα είσαι εσύ, το βιβλίο «Η δίαιτα αλλιώς» θα σου δείξει τον δρόμο για να νικήσεις τη συναισθηματική υπερφαγία και τη μελαγχολία, με την αλλαγή συμπεριφορών που θα σε απελευθερώσουν από προβλήματα που βαραίνουν το σώμα και την ψυχή σου.

Φάε χωρίς ενοχές. Απόλαυσε κάθε μία από 30 συνταγές του βιβλίου με γνήσια ελληνική ταυτότητα, υποστηριγμένες με τη διατροφική τους αξία, και μάθε σε ποιες παθήσεις ή όργανα του σώματός σου λειτουργούν ευεργετικά.
Εάν το πρόβλημά σου είναι μόνο τοπικό, έχεις τις απόλυτες λύσεις για να χτίσεις σμιλεμένο σώμα εξαφανίζοντας την κοιλιά, το τοπικό λίπος και την κυτταρίτιδα.

Το βιβλίο δημιουργήθηκε με τη χορηγία των εταιρειών Pierre Fabre Hellas, Douni Health Products, Arla Foods Hellas, και με την υποστήριξη από το μέλι Melira και το ελαιόλαδο Asklepios.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.