«Με την πρώτη»: Ένα βιβλίο σκέψης που αξίζει να διαβάσετε

«Με την πρώτη»: Ένα βιβλίο σκέψης που αξίζει να διαβάσετε

Το βιβλίο συστήνεται ως το «Το πρώτο βιβλίο σκέψης “Think Book”» που ανοίγει δρόμους και αμφισβητεί την ελαφρότητα του συρμού. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατατάσσεται εύκολα και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα βιβλίο αυτό-βελτίωσης ή προσωπικής ανάπτυξης. Είναι κάτι διαφορετικό και θα σας εξηγήσω!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Θα ξεκινήσω με τη δήλωση ότι γενικά (και ειδικά!) δεν πιστεύω και δεν μου αρέσουν τα βιβλία που θέλουν να παρουσιάζονται ως οδηγοί αυτοβελτίωσης ή βιβλία των οποίων οι συγγραφείς τους ισχυρίζονται ότι μπορούν με ορισμένες γενικές συμβουλές και κατευθύνσεις να μας αλλάξουν τη ζωή, να μας οδηγήσουν στην ευτυχία ή στην επαγγελματική επιτυχία.

Όταν λοιπόν, ο παλιός συνεργάτης και αγαπητός Νίκος Χαρόπουλος με ενημέρωσε για την απόπειρά του να μπει στη βάσανο της συγγραφής με το βιβλίο του «Με την πρώτη», δεν κρύβω ότι είχα… τις αμφιβολίες μου.

Ώσπου ήρθε στα χέρια μου! Το διάβασα ή μάλλον καλύτερα, το μελέτησα και καταλήγω ότι κατά βάση, όπως είπα και στην αρχή δεν μπαίνει σε στενά καλούπια. Κι ενώ μοιάζει ότι θέλει να μας βάλει απέναντι από τον εαυτό μας και να μας θέσει θεμελιώδη ερωτήματα, τελικά ξεχειλίζει από θετική ενέργεια.

Ναι, με άφησε με ένα χαμόγελο, ειδικά στο κεφάλαιο που πραγματεύεται αυτή την «κουλτούρα της τοξικής θετικότητας» ή στο ανάλογο με την «παθητική επιθετικότητα». Ναι, πράγματα που τα ζούμε καθημερινά, μην σας πω ότι μπορεί και να πέφτουμε στην παγίδα τους.

Το πρώτο βιβλίο σκέψης που απαντά σε αληθινές καθημερινές καταστάσεις του ελλιπούς εαυτού μας! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Και κάτι ακόμη που δίνει στα κεφάλαια του βιβλίου μία ακόμη πρωτοτυπία: Τα στιχάκια! Ερωτικά, υπαρξιακά, συναισθηματικά, ανεξήγητα, ή αιρετικά πλαισιώνουν τα κείμενα και προτρέπουν τον αναγνώστη να φορτιστεί συναισθηματικά. Υπεύθυνη για αυτά, η Μαρία Κάλφα, ιατρός, υπαρξιακή-συστημική ψυχοθεραπεύτρια που από ό,τι φαίνεται «σκαρώνει» και ποιήματα!

Όπως λέει και ο συγγραφέας στην εισαγωγή του βιβλίου του: «Σκοπός μου δεν είναι να περιγράψω με λόγια έννοιες και καταστάσεις αλλά να σε ιντριγκάρω. Να φανταστείς, να χωθείς μέσα στα κείμενα και να βιώσεις συναισθήματα. Αδημονώ να εισπράξω την αντίδρασή ου. Το ταξίδι σκέψης τώρα αρχίζει».

Κι αν θέλετε να «επιβιβαστείτε» κι εσείς σε αυτό το ταξίδι, ελάτε στην παρουσίαση του βιβλίου «Με την πρώτη» την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 18:00 στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα).

Στην παρουσίαση θα μιλήσει ο Δρ. Διονύσιος Σουρέλης, (ψυχολόγος, υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής) και ο Πύρρος Δήμας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Δήμου.

Δείτε Επίσης
Το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλεί στην 1η Γιορτή Βιβλίου

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Νίκος Χαρόπουλος, Διαφημιστής, Επικοινωνιολόγος, Coach, Trainer, Mentor.

O Νίκος Χαρόπουλος γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια οι σπουδές του στη Δημοσιογραφία και την Διαφήμιση, του έδωσαν το θεωρητικό υπόβαθρο για μια επαγγελματική πορεία (από το 1989) στον χώρο των ΜΜΕ, της πολιτικής επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Από το 2006 διευθύνει ως ιδιοκτήτης, τη διαφημιστική εταιρία face2face και συνεργάζεται με επιτυχία με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Το 2015 ξεκινά μια νέα δραστηριότητα στον χώρο του coaching της συμβουλευτικής και του mentoring, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σεμιναρίων, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ατομικό αλλά και ομαδικό/επιχειρηματικό επίπεδο.

«ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ»
ΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: THE LAW SUCCESS PUBLISHING
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.