6 συμβουλές για να κρύψουμε τις λευκές ρίζες στα μαλλιά μας (χωρίς κομμωτήριο)

6 συμβουλές για να κρύψουμε τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά μας

Εάν δεν έχουμε ακολουθήσει την τάση που θέλει τα μαλλιά μας ολόλευκα, οι επισκέψεις στο κομμωτήριο μπορεί να είναι όλο και πιο συχνές, ώστε να καλύψουμε τις λευκές ρίζες έγκαιρα. Με 6 απλές λύσεις μπορούμε να κρύψουμε τις ατέλειες, μετριάζοντας την αρνητική εικόνα και κερδίζοντας χρόνο και χρήμα! Αρχίζουμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Η μαγεία του καφέ!

Ο καφές δεν μας δίνει μόνο ενέργεια! Μπορεί να μετριάσει και το γκρίζο χρώμα των μαλλιών μας. Ειδικά το κατακάθι μπορεί να «βάψει» τα γκρίζα μας μαλλιά, τα οποία εάν αναμιχθούν με τα υπόλοιπα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Εάν τα μαλλιά μας, όμως, είναι ανοιχτόχρωμα τότε ίσως να μην λειτουργήσει.

Εφαρμόζοντας 2-4 φλιτζάνια κρύο καφέ σε βρεγμένα μαλλιά και αφήνοντας τον να δράσει για 20 λεπτά πριν τα ξεπλύνουμε θα έχουμε ένα ικανοποιητικό καμουφλάζ. Μάλιστα, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη, η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

2. Retouch με το κατάλληλο προϊόν!

Από τους πιο γνωστούς τρόπους είναι να καλύψουμε τις ρίζες των μαλλιών μας με κάποιο από τα προσωρινά προϊόντα που κυκλοφορούν, αρκεί να ταιριάζει με το χρώμα τους.

Αν και δεν πρόκειται για μια λύση που διαρκεί, σε μορφή πούδρας, μάσκαρα ή κονσήλερ προσφέρουν απλά και γρήγορα την κάλυψη που χρειαζόμαστε, χωρίς κομμωτήριο!

3. Η δύναμη της χέννας

Όπως μπορεί να δημιουργήσει προσωρινά τατουάζ στο δέρμα, με τον ίδιο τρόπο μπορεί και να καλύψει τα γκρίζα, προσωρινά! Αν και η χέννα έχει τη δύναμη να καλύψει αποτελεσματικά τις γκρίζες τρίχες, έχει κάποια μειονεκτήματα:

Εάν περάσουμε οποιοδήποτε χημικό προϊόν μετά την εφαρμογή της (ανταύγειες, βαφή ή άλλο χημικό χρώμα), δημιουργείται κακή χημική αντίδραση που μετατρέπει το αποτέλεσμα χρωματικά, ακόμα και σε μια απίθανη απόχρωση!

4. Χωρίστρα ζιγκ-ζαγκ

Όταν οι γκρίζες ρίζες αρχίζουν να γίνονται εμφανείς, εάν δημιουργήσουμε μια χωρίστρα ζιγκ-ζαγκ θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην απόκρυψή τους.

Δείτε Επίσης
Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν κοιμάστε με σκουλαρίκια

Παράλληλα, μια τέτοια κίνηση θα προσθέσει και λίγο όγκο στα μαλλιά μας. Δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε με την άκρη μιας χτένας στο μπροστινό μέρος και με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ να φθάσουμε ως το πίσω μέρος του κεφαλιού μας.

5. Τα πιάνουμε κότσο!

Αντί να αφήσουμε τα μαλλιά μας ελεύθερα και ωραία, όπου διακρίνονται καθαρά οι ρίζες τους, ας δοκιμάσουμε να τα πιάσουμε σε έναν κομψό κότσο, χωρίς έντονα τραβήγματα.

Εφαρμόζοντας ένα ζελ στάιλινγκ, πιάνουμε τα μαλλιά μας σε μια ψηλή αλογοουρά και  τα τυλίγουμε γύρω από τη βάση της, δημιουργώντας έναν κότσο. Στερεώνουμε με μερικά τσιμπιδάκια και that’s all!

6. Φοράμε μία φαρδιά κορδέλα ή καπέλο!

Ένα παλιό, γνώριμο τρικ για να καλύψουμε διάφορες καταστάσεις στα μαλλιά μας αποτελεί μία φαρδιά κορδέλα ή ένα καπέλο. Μπορούν να κρύψουν τα πάντα και να μας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε με διάφορα μεγέθη, χρώματα και στιλ. Δεν έχουμε λοιπόν, παρά να επιλέξουμε τι μας ταιριάζει περισσότερο!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.