“Βανίλια-Σοκολάτα”

Στέλιος Παρλιάρος: Βανίλια-Σοκολάτα
Στέλιος Παρλιάρος: Βανίλια-Σοκολάτα
Από την ατμοσφαιρική παρουσίαση του βιβλίου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Τα εξωτικά αρώματα και οι γεύσεις παραδείσου μετουσιώθηκαν σε απίθανα σοκολατάκια με γεύση -τι άλλο;- βανίλια και σοκολάτα
Οι μοναδικές δημιουργίες του chef patissier σερβιρισμένες στα χειροποίητα σκεύη του οίκου Astier de Villate
Προβολή Φωτογραφιών
Στέλιος Παρλιάρος: Βανίλια-Σοκολάτα

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου που μόλις παρουσιάστηκε στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη – Multiple Event Loft.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Ο κορυφαίος Έλληνας ζαχαροπλάστης, μετά από πέντε χρόνια, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο. Αφορμή γι’ αυτό υπήρξε ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα στη Μαδαγασκάρη, έναν τόπο μαγικό και εύφορο, στον οποίο καλλιεργούνται εκατοντάδες μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσα σε αυτά η βανίλια και το κακαόδεντρο. Ταξίδεψε από την πρωτεύουσα μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στον βορρά και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το παραδεισένιο νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, ακολουθώντας τους δρόμους της βανίλιας και της σοκολάτας. Φιλοξενήθηκε σε φυτείες, παρακολούθησε τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας και για δύο εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο πήρε πάλι ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος. Οι εικόνες του ταξιδιού μετουσιώθηκαν σε συνταγές και γεύσεις. Ο ίδιος δηλώνει: «Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα».

Δείτε Επίσης
Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Στις 192 σελίδες του, περιλαμβάνει 68 συνταγές με σοκολάτα και βανίλια φωτογραφημένες ατμοσφαιρικά από τον Άλκη Καλούδη με food styling του Στέλιου Παρλιάρου. Το βιβλίο διανθίζεται από κείμενα για τη Μαδασκάρη και φυσικά από τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε ο Στέλιος στο ταξίδι του.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.