Παρίσι: Η Champs Elysées μετατρέπεται στο ωραιότερο θερινό σινεμά!

Παρίσι: Η Champs Elysées μετατρέπεται στο ωραιότερο θερινό σινεμά!

Στη Champs Elysées, ανάμεσα στις υπέροχες δεντροστοιχίες και τις προσόψεις των επώνυμων καταστημάτων, στήθηκε μία τεράστια γιγαντοοθόνη, μετατρέποντας τη διασημότερη λεωφόρο του κόσμου, ίσως στο ωραιότερο θερινό σινεμά στον κόσμο!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το ομορφότερο θερινό σινεμά στήθηκε για ένα και μοναδικό βράδυ στη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ όπου προβλήθηκε η γαλλική παρωδία των ταινιών Τζέιμς Μποντ «OSS 117: Αποστολή στο Κάιρο».

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, μέσα στη δροσιά του σούρουπου και την ατμόσφαιρα της ιστορίας, οι Παριζιάνοι χαλάρωσαν σε αναπαυτικές ξαπλώστρες και απόλαυσαν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία με φόντο την Αψίδα του Θριάμβου.

Η πιο κοσμοπολίτικη λεωφόρος του κόσμου, πέρυσι είχε φιλοξενήσει στην «τεράστια κινηματογραφική της αίθουσα», την καλτ ταινία «Les Visiteurs» («Οι Επισκέπτες») του Jean-Marie Poiré, παρουσία μάλιστα του γνωστού πρωταγωνιστή της ταινίας, Ζαν Ρενό.

Η πρωτοφανής αυτή και, πέρα για πέρα υπέροχη, υπαίθρια προβολή, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Επιτροπής των Ηλυσίων Πεδίων, με αφορμή τη Γιορτή του Κινηματογράφου, που έδινε τη δυνατότητα στους Γάλλους σινεφίλ να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες και όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες στη Γαλλία πληρώνοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε προβολή.

Δείτε Επίσης
Sinner Hotel: Η «αμαρτωλή» διαμονή σας στο Παρίσι!

Για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των θεατών αναγκάστηκε να περιοριστεί στους 1.700, οι οποίοι και επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα σε όλους εκείνους που ψήφισαν για την ταινία της επιλογής τους από ένα σύνολο 16.000 συμμετεχόντων.

Για την προβολή της ταινίας είχαν τοποθετηθεί σεζλόνγκ σε όλο το πλάτος της λεωφόρου, ενώ οι παράδρομοι της Champs-Élysées ήταν ανοικτοί στο ευρύ κοινό, αφού η ορατότητα από το σημείο αυτό ήταν εκπληκτική.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.