Ελεονώρα Ζουγανέλη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς!

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς!

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε τη βραδιά της 10ης  Ιουλίου στο Ηρώδειο, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και οι συνεργάτες της αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν την ηχογραφημένη παράσταση σε διπλό cd με τίτλο «Να με θυμάσαι και να μ’αγαπάς-Τα τραγούδια της Μελίνας». Το WomanIdol βρέθηκε στην παρουσίαση του δίσκου και ιδού τα αποτελέσματα!

Συνέντευξη στη Μαρία Αγγελακοπούλου

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μίλησε με μεγάλη ευλάβεια και σεβασμό για την Μελίνα Μερκούρη, όπως μάλιστα δήλωσε: «Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή για τη ζωή μου και για την καλλιτεχνική μου διαδρομή. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να αρχίσω να το βρίσκω μέσα μου, να το τοποθετώ στη φωνή μου, να βρίσκω τα συναισθήματά μου, την ουσία μέσα σε αυτά τα τραγούδια και τον εαυτό μου, και ακόμη μεγαλύτερη χαρά να τα εκφράσω σε έναν χώρο όπως το Ηρώδειο. Σε αυτήν τη διαδρομή ευτυχώς δεν ήμουν μόνη, και θέλω κυρίως να ευχαριστήσω την αφορμή και το πρόσωπο «Μελίνα Μερκούρη» για το μεγάλο δώρο να καταφέρω να βρω μέσα μου στοιχεία από τη δική της προσωπικότητα, τα οποία θέλησα να χρησιμοποιήσω στην παράσταση αλλά  κυρίως γιατί τα ξύπνησα μέσα μου και ελπίζω να με ακολουθούν από δω και πέρα στο υπόλοιπο της ζωής μου. Κάποια από αυτά είναι η δύναμή της, το πάθος της για ό,τι έκανε, ο αυθορμητισμός της, το γεγονός ότι ρίσκαρε και έκανε αυτό που η καρδιά της έλεγε χωρίς να ακούει πολύ το μυαλό της και χωρίς να ακούει τις γνώμες των άλλων.

Δικαιωμένη τελικά, λοιπόν;

«Αυτό το cd και αυτή η παράσταση είναι η χειροπιαστή απόδειξη αυτού που πιστεύω ήδη πολλά χρόνια τώρα, από τα πρώτα μου βήματα, ότι είναι ωραίο να ρισκάρεις και να δοκιμάζεις πράγματα που ίσως σου ταιριάζουν αλλά ίσως και όχι!»

Κι ενώ όλοι έχουν πολλάκις ρωτήσει την Ελεωνόρα τι στοιχεία κέρδισε τελικά από τη Μελίνα, εμένα με ενδιέφερε περισσότερο να μάθω κάτι άλλο! Ποια κοινά στοιχεία υπήρχαν εκ των προτέρων μεταξύ τους και έτσι εξασφαλίστηκε η επιτυχία της παράστασης;

«Η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε και η πίστη μας σε αυτό. Νομίζω ότι πήρα πολύ μεγάλη δύναμη από τον τρόπο που  προσέγγιζε αυτά που έρχονταν στον δρόμο της, βρήκα και εγώ τη δική μου δύναμη να το κάνω και πίστεψα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω άσχετα από τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τις σκέψεις που ήρθαν».

Τι χρειάζεται ένας καλλιτέχνης που έχει στην εποχή του μεγάλη επιτυχία σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες, ώστε να ανταπεξέλθει σε μια παράσταση κατά την οποία πρέπει να ερμηνεύσει τραγούδια που ερμηνεύθηκαν συγκλονιστικά και μάλιστα σε μιαν άλλη εποχή;

«Δεν μπήκα στη διαδικασία ούτε να μιμηθώ, ούτε να τα τραγουδήσω, όπως θα τα τραγουδούσε η Μελίνα! Στα τραγούδια -και αυτό νομίζω ότι ήταν και η “επιτυχία”-  προσπάθησα να βρω τη δική μου έκφραση και τον δικό μου τρόπο μέσα σε ένα ρεπερτόριο, το οποίο δεν είναι δικό μου αλλά μιας άλλης προσωπικότητας. Είναι μια διαδικασία που ούτως ή άλλως κάνω, μ’ αρέσει στα live μου να λέω τραγούδια άλλων ερμηνευτών, πολύ σπουδαίων, κι έτσι είμαι συνηθισμένη σε αυτού του είδους τη δουλειά. Το σημαντικό εδώ είναι ότι ήταν ένα το πρόσωπο, πολλά και διαφορετικά τα είδη και με κάποιο τρόπο πολύ απλό και όμορφο ενώθηκαν όλα αυτά».

Δείτε Επίσης
Ο Σταμάτης και η Ελεωνόρα «πετάξαν»!

Τι περιμένουμε λοιπόν από δω και στο εξής από την Ελεωνόρα;

Γελώντας μου απάντησε: «Είμαι σε διαδικασία πολλών νέων πραγμάτων. Θα πραγματοποιηθεί ξανά η παράσταση “Να με θυμάσαι και να μ’αγαπάς” στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Είμαι επίσης στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς, η οποία θα έρθει όταν ολοκληρωθεί με τον Μίνω Μάτσα και την Ελένη Φωτάκη και θα ξεκινήσω και τις πρόβες για την παράσταση που θα γίνει στο Εθνικό Θέατρο για τη ζωή της Εντίθ Πιάφ. Οπότε είναι μια φάση πολύ δημιουργική!».

Στην παρουσίαση που έλαβε χώρα στο Public Συντάγματος μίλησαν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαργαρίτα Μάτσα, ο Πέτρος Ζούλιας, η Μπέτυ Βαλάση, η Μανουέλλα Παυλίδου κ ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης.

Η παράσταση «Να με θυμάσαι και να μ΄αγαπάς» για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.