5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Μαγικές κινηματογραφικές βραδιές μας επιφυλάσσει η πανέμορφη Πάτμος
Μαγικές κινηματογραφικές βραδιές μας επιφυλάσσει η πανέμορφη Πάτμος
Πόστερ της δραματικής ταινίας «Μακριά από τους ανθρώπους» με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μότερσεν // Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ «Το αλάτι της γης», φορτωμένο? με πολλά βραβεία
Σκηνή από την ταινία Πολκ, της οποίας ο σκηνοθέτης Νίκος Νικολόπουλος θα βρίσκεται επίσης στην Πάτμο
«Θιβετιανός πολεμιστής», με τους συντελεστές να απαντούν στις πιθανές ερωτήσεις μετά την προβολή της // Το αστυνομικό θρίλερ «Τετάρτη 04:45» με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Μάινα +2
Προβολή Φωτογραφιών
Μαγικές κινηματογραφικές βραδιές μας επιφυλάσσει η πανέμορφη Πάτμος

Για πέµπτη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Πάτµου µας ενώνει και µας προσκαλεί σε ένα από τα πιο όµορφα νησιά του νοτιανατολικού Αιγαίου. Ένα φεστιβάλ σε ένα ακριτικό νησί που κατάφερε µέσα σε πέντε χρόνια να γίνει σηµείο συνάντησης και πηγή έµπνευσης για καλλιτέχνες και κινηµατογραφιστές από όλο τον κόσµο!

από τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Το φετινό Φεστιβάλ εστιάζει σε µεµονωµένους ήρωες και παρουσιάζει ξεχωριστά πορτραίτα κινηµατογραφικών χαρακτήρων, προβάλλοντας τις δυσκολίες, τα πάθη ή τις κωµικές τους στιγµές. Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ θα προβληθούν 51 ταινίες, ντοκιµαντέρ, µυθοπλασίας µεγάλου µήκους καθώς και µικρού µήκους οι οποίες επιλέχθηκαν, μεταξύ 2.500 ταινιών, από την επιτροπή του Φεστιβάλ.

Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγµατοποιηθούν 10 σεµινάρια, εργαστήρια και οµιλίες διεθνώς καταξιωµένων καλλιτεχνών και κινηµατογραφιστών. Επιπλέον, φέτος για δεύτερη χρονιά, το IFFP παρουσιάζει µε ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία του µε τo Sundance Channel δηµιουργώντας µία δίοδο επικοινωνίας µε κινηµατογραφιστές και ταινίες του εξωτερικού με κοινό άξονα τη δημιουργικότητα στις ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φέτος για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά διεξάγεται, με την υποστήριξη του ΟΤΕ TV, ο Διαγωνισµός Σεναρίου Μικρού Μήκους για Έλληνες σεναριογράφους. Τα µέλη της κριτικής επιτροπής είναι σηµαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού κινηµατογράφου, όπως ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλµέτης και η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπούσιου. Το νικητήριο σενάριο του περσινού διαγωνισµού Luz θα κάνει πρεµιέρα πριν την ανακοίνωση του φετινού νικητή.

Οι καλεσμένοι

Για την έναρξη του Φεστιβάλ υποδεχόμαστε τη Cheryl Strayed, συγγραφέα του βιβλίου Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail. Θα προβληθεί η ταινία της Wild, με πρωταγωνίστρια την Reese Witherspoon, για το κοινό του φεστιβάλ και η συγγραφέας στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Η νέα ελληνική ταινία δράσης που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ, φέρνει τον σκηνοθέτη της Αλέξη Αλεξίου στην Πάτμο.

Η υπεύθυνη για το κάστινγκ των τελευταίων ταινιών James Bond, Casting Director Debbie McWilliams, θα μεταδώσει τις γνώσεις της στους συμμετέχοντες στο εργαστήρι Casting Workshop, μαζί με τον Charles Weinstein ιδρυτή του Film Acting Paris Workshop.

Πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ κάνει το Tibetan Warrior , η ιστορία ενός εξορισμένου Θιβετιανού, ο οποίος υψώνει το ανάστημα του υπέρ της πίστης και των δικαιωμάτων του. Ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, παραγωγός και συνεργάτης της DokLaB, Dominique (Dodo) Hunziker και ο παραγωγός και σκηνοθέτης Urs Schnell, θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την ταινία τους και να απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις μετά το τέλος της προβολής της.

Ο σκηνοθέτης και βιογράφος του δραματικού έργου Πολκ, Νίκος Νικολόπουλος θα βρίσκεται επίσης στην Πάτμο για να μας παρουσιάσει την ταινία του και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Τέλος, ο Santiago Agiorema παραγωγός της ταινίας Natural Resistance θα είναι επίσης παρών στη πρεμιέρα της ταινίας του.

Δείτε Επίσης
Απολαύστε πέντε ρομαντικές ταινίες αγκαλιά!

Τα δρώμενα

23/07 – Εναρκτήριο Πάρτι “Πειράζοντας τη Μελίνα”: Ο παραγωγός του Pepper 96.6 Γιώργος Μουχταρίδης σε συνεργασία με την EMI Records θα παρουσιάσει διασκευές των πιο γνωστών τραγουδιών που έχει πει η Μελίνα. Το πάρτι θα ξεκινήσει στις 23.00 με τη συνοδεία των κρασιών Κατώγι/ Στροφιλιά.

26/07 – Ταινία τρόμου στη Χώρα: Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τη βραδιά με ένα κυνήγι θησαυρού στα σοκάκια της Χώρας ψάχνοντας για στοιχεία, τα οποία θα τους οδηγήσουν στον τίτλο της ταινίας. Το κυνήγι ξεκινά στις 24.00 και η προβολή της ταινίας στις 00.30. Ύστερα από την προβολή της ταινίας, η Χώρα θα γίνει η τοποθεσία ενός μεταμεσονύκτιου IFFP πάρτι.

21-29/07 – Έκθεση φωτογραφίας, Γυναίκες της Πάτμου: Η έκθεση φωτογραφίας τής Ντένιας Παναγάκη στο Παλαιό Σχολείο της Χώρας παρουσιάζει μία σειρά 20 φωτογραφιών με γυναίκες όλων των ηλικιών, που αγαπούν την Πάτμο, με λουλούδια αντί για μαλλιά.

OTE TV Juniors Film DayTo Κινηματογραφικό Εργαστήρι Storylab έρχεται στην Πάτμο για να διδάξει διαδραστικά στους μικρούς φίλους του φεστιβάλ την τεχνική του stop motion animation. Τα παιδιά, ηλικίας 7 έως 12 ετών που θα πάρουν μέρος στο εργαστήρι, θα γράψουν τα δικά τους σενάρια και θα γυρίσουν τις δικές τους μικρoύ μήκους stop motion ταινίες, με θέμα “Τι είδα στην Πάτμο, όσο οι μεγάλοι έβλεπαν ταινίες”. Στη συνέχεια θα προβληθούν οι ταινίες που δημιούργησαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου Storylab και θα βραβευθούν οι «μικροί» σκηνοθέτες.

Αιτήσεις Συμμετοχής: Tηλ 30 210 6813697 e-mail: info@yard.gr

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.