Η Βικτόρια Χισλοπ απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια

Η Βικτόρια Χισλοπ απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια

H διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έγινε διάσημη στον κόσμο και στη χώρα μας με το ιστορικό μυθιστόρημά της «Το νησί» αλλά και για πολλά ακόμη μυθιστορήματα με πηγή έμπνευσης από τη σύγχρονη  ελληνική ιστορία, απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Με αφορμή την πολιτογράφησή της ως Ελληνίδα πολίτη, η συγγραφέας  δηλώνει υπερήφανη και κατασυγκινημένη που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και μάλιστα περιγράφει με χιούμορ την έκπληξή της όταν η είδηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, της γνωστοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ίδια έχει αποκτήσει μία σχέση αγάπης με τη χώρα μας, έχει συγκινηθεί από την πολύπαθη πορεία της μέσα στους αιώνες, και φυσικά επαναλαμβάνει ότι η Κρήτη υπήρξε η αφετηρία της συγγραφικής δράσης .

Ευχαριστώντας από καρδιάς η Βικτόρια Χίσλοπ έστειλε την ακόλουθη επιστολή

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα.

Δείτε Επίσης
Ο Μάρτιος στο Public είναι αφιερωμένος στις γυναίκες συγγραφείς

Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν – επίσημα – ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα».

Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου,
Βικτόρια Χίσλοπ

Το πρόσφατο βιβλίο της με τίτλο «Όσοι αγαπιούνται» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, το οποίο διατρέχει τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέσα από την επική ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή, διατρέχοντας την ιστορική περίοδο της γερμανικής Κατοχής, της Απελευθέρωσης και του εθνικού διχασμού.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.