Οι καλύτερες στιγμές του Sean Connery ως James Bond

Οι καλύτερες στιγμές του Sean Connery ως James Bond

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Sean Connery, ο πρώτος και καλύτερος James Bond, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επτά ταινίες του franchise και μετέτρεψε τον πράκτορα 007 σε έναν θρύλο. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές απ’ τον πιο διάσημο και αγαπητό ρόλο του.

Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στη Σκωτία και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός τη δεκαετία του ’50, έπειτα από μια δουλειά που έκανε στα παρασκήνια ενός θεάτρου. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στην ταινία No Road Back το 1957. Ωστόσο, στο ευρύ κοινό έγινε διάσημος για τον ρόλο του James Bond, καθώς ήταν ο πρώτος που υποδύθηκε τον διάσημο πράκτορα στο Dr. No το 1962. Ακολούθησαν ακόμη 6 ταινίες Bond, μεταξύ των οποίων και των Goldfinger και Diamonds Are Forever.

Δείτε Επίσης
Σκηνή από την ταινία

Ο Connery μετά τις ταινίες του Bond, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Alfred Hitchcock και ο Steven Spielberg. Κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία The Untouchables (1987) και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003. Σημειώνεται ακόμη ότι τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ήταν όλη του τη ζωή υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.