Διπλή γιορτή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ!

Διπλή γιορτή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ σας προσκαλεί από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου σε ένα εορταστικό τετραήμερο με μοναδικές εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μπορείτε να συμμετάσχετε στις εορταστικές δράσεις των μουσείων δωρεάν. Τι γιορτάζουμε;

Μα φυσικά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, την οποία καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977 για να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Το θέμα των φετινών εορτασμών είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα»

Γιατί τα μουσεία έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην κατανόηση του κόσμου, μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα σε ένα πεδίο που καλύπτει από την τέχνη και την ιστορία μέχρι την επιστήμη και την τεχνολογία.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών συνδυάζει αυτή τη μεγάλη γιορτή με την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και σας προσκαλεί σε μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Για άλλη μια χρονιά, η ομάδα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ βγαίνει έξω και επισκέπτεται τα Παιδικά Χωριά SOS – Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας (16/5) και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας (17/5) με το καινοτόμο και διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι «Τσάκα – Τσάκα».

Μετά από μια εικονική περιήγηση στις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις τής Αρχαίας Ελλάδας, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα παίξουν αξιοποιώντας όσα έμαθαν από την περιήγηση.

Πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν στους χώρους του Μουσείου!

Ο ανοιξιάτικος καιρός είναι ο κατάλληλος για μια εξόρμηση στο κτίριο της Νέας Κηφισιάς, οπότε μην το σκέφτεστε!

Για να οργανωθείτε, σας δίνουμε εδώ μια γεύση των δωρεάν εορταστικών δράσεων του Μουσείου. Μπορείτε να βρεις το αναλυτικό πρόγραμμα και να κλείσετε θέση στο: https://www.otegroupmuseum.gr/ekpaideusi/oikogeneies/.

Θεατρική Παράσταση «Για περισσότερο γέλιο παραμείνατε στο ακουστικό σας», από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι

Με κεντρική πρωταγωνίστρια μια τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ της δεκαετίας ‘70, θα συνδεθείτε απευθείας με ιστορίες βγαλμένες από πραγματικές και φανταστικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μίας άλλης εποχής.

Σάββατο 18/5, στις 11:30 – 13:00 για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών

Ομαδική Ξενάγηση στο Μουσείο/από 10 ετών

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων θα ταξιδέψετε στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα έως τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο!

  • Σάββατο 18/5, 13:30 – 14:30
  • Κυριακή 19/5, 13:30 – 14:30 & 14:30 – 15:30
Happy Runner – STEM Workshop

Ακόμα και  στην αρχαιότητα οι αγγελιαφόροι ήταν πολύ σημαντικά πρόσωπα. Σήμερα, η τεχνολογία μάς επιτρέπει να ανταλλάσσουμε μηνύματα πιο γρήγορα από ποτέ. Με έμπνευση από τους αγγελιοφόρους της αρχαιότητας, θα φτιάξεις κι εσύ ένα δρομέα-ρομπότ!

Κυριακή 19/5, στις 10:30-12:00 για παιδιά ηλικίας 6-9

Κινούμενοι Ανεμόμυλοι – STEM Workshop

Με το πάτημα ενός διακόπτη σήμερα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα! Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Σ’ αυτό το εργαστήρι θα μάθετε πώς φτάσαμε στη σημερινή τεχνολογία και θα φτιάξετε ένα μοντέλο λειτουργικής ανεμογεννήτριας.

Δείτε Επίσης
«Γίνε μαζί μου παιδί» Μία ξεχωριστή γιορτή στον Εθνικό Κήπο

Κυριακή 19/5, στις 12:30-14:00 για παιδιά ηλικίας 10-12

Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Ένας ζογκλερ στο Μουσείο»

Μέσα από έναν πρωτότυπο συνδυασμό της ζογκλερικής τέχνης και των τηλεπικοινωνιών, θα ζήσετε μαγικές μουσειακές στιγμές!

Κυριακή 19/5, στις 11:00-12:30 για παιδιά όλων των ηλικιών

Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Γίνε Αγγελιαφόρος της θεάς»

Θα ταξιδέψετε στη μακρινή αρχαιότητα για να γνωρίσετε καλύτερα τον Ερμή, την Αφροδίτη, αλλά και τις θεές όλου του κόσμου. Θα γίνετε αγγελιαφόρος ενός ζητήματος επικοινωνίας που απασχολεί σήμερα τους ανθρώπους και θα το συζητήσετε με όλη την ομάδα.

Κυριακή 19/5, στις 16:00-17:00 για παιδιά ηλικίας 9-11

Τέλος, η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, θα βρίσκεται στο Μουσείο την Κυριακή 19/5 από τις 12:30 έως τις 13:30 για να σας ταξιδέψει στον κόσμο τής μουσικής δημιουργίας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.