The Ellinikon Experience Centre: Μία συναρπαστική εμπειρία που έρχεται κυριολεκτικά από το μέλλον

The Ellinikon Experience Centre: Μία συναρπαστική εμπειρία που έρχεται κυριολεκτικά από το μέλλον

Πολύ συχνά οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούμε βαρύγδουπες εκφράσεις ή ελκυστικές λέξεις ακόμη κι αν το ίδιο το θέμα δεν ανταποκρίνεται σε αυτές. Στην περίπτωση όμως του The Ellinikon Experience Centre που μόλις άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, κάθε περιγραφή ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα μίας μοναδικής και αληθινά συναρπαστικής εμπειρίας. Μην τη χάσετε!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το The Ellinikon Experience Centre είναι το μεγαλύτερο και πιο τεχνολογικά προηγμένο Κέντρο Επισκεπτών αστικής ανάπτυξης στον κόσμο και περιμένει όλο τον κόσμο καθημερινά για να ανακαλύψει τo Έργο του Ελληνικού, της μεγαλύτερη αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και το όραμα που κρύβεται πίσω του.

Το Experience Centre βρίσκεται μέσα στο Experience Park και στεγάζεται σε ένα από τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από το 2009, το Υπόστεγο Γ’ είναι χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Νεότερο Μνημείο, λόγω των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών και τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Έχει αποκατασταθεί και αναδειχθεί το εξ’ ολοκλήρου μεταλλικής κατασκευής συγκεκριμένο Υπόστεγο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να εκτιμήσουν -για ακόμη μία φορά- την αρχιτεκτονική του. Οπότε, το ίδιο το κτίριο πριν καν περιδιαβούμε στις πέντε θεματικές ζώνες είναι ήδη εντυπωσιακό.

Μέσα από πέντε θεματικές ζώνες, με περισσότερα από 22 βιωματικά εκθέματα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κοινό μπορεί να δει να ξετυλίγεται μπροστά του η ιστορία της περιοχής και η σύνδεσή της με το μέλλον του Ελληνικού, ένα μέλλον, καλύτερο και πιο βιώσιμο για όλους.

Το ταξίδι ξεκινάει…

Το πρώτο πράγμα που σας καλωσορίζει είναι ήδη ένα μοναδικό ταξίδι στο μέλλον. Όχι μόνο το μέλλον του ίδιου του Ελληνικού αλλά και η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για την παρουσίασή του.

Μία ψηφιακή περιήγηση που καλύπτει όλα τα στάδια, από την  πλούσια ιστορία της περιοχής έως τα εμβληματικά έργα που συνθέτουν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του The Ellinikon και θα γίνουν πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Κάτω από έναν επιβλητικό θόλο που αποτυπώνει τη ροή του αέρα, συνδέοντας την ιστορία του σημείου και αποτείνοντας φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική του Saarinen, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το Masterplan του Ελληνικού.

Σταθείτε λοιπόν μπροστά στη μεγαλύτερη μακέτα που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην Ελλάδα, συνολικού μεγέθους 45 τ.μ.!

Γύρω από τη μακέτα, υπάρχουν προβολές που περιλαμβάνουν μια αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν του αεροδρομίου, αλλά και στο όραμα της ανάπλασης. Εκεί, μπορείτε να δείτε τις βασικές αρχές του σχεδιασμού του The Ellinikon, αλλά και τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις που δημιουργούνται.

Επιβιβαστείτε… στο σκάφος!

Τι θα λέγατε για μία βόλτα με σκάφος; Ένα μπλε ταχύπλοο λοιπόν, σας περιμένει για μία βόλτα στην ακτογραμμή που θα αποτελέσει ένα συναρπαστικό προορισμό χαλάρωσης και συνάντησης για όλο τον κόσμο.

Στη ζώνη «Living By The Sea» μοιάζει σαν να ζούμε σκηνές από ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, με όλες τις κατασκευές, τα καφέ, τα εστιατόρια, την πλαζ και τη μαρίνα που θα δημιουργηθούν εδώ και ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε εδώ το ραντεβού μας!

Η περιήγηση που ζωντανεύει όλες τις αισθήσεις, ξεκινά από το πρωί για να φθάσει σε ένα πορφυρό ηλιοβασίλεμα και να κλείσει με τα νυχτερινά φώτα και το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στα νερά του Σαρωνικού…

Η φύση στην καρδιά του αστικού σχεδιασμού

Σειρά έχει μια ενότητα αφιερωμένη στον νέο αστικό σχεδιασμό που στην καρδιά του έχει τη φύση ως βασικό στοιχείο του. Το Ελληνικό θα διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρων πρασίνου, που θα περιλαμβάνουν φυτά και βότανα χαρακτηριστικά της ελληνικής χλωρίδας και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης. Το Πάρκο θα είναι ένα πρότυπο βιωσιμότητας που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του για άρδευση και ηλεκτροδότηση, αντισταθμίζοντας απόλυτα το ανθρακικό του αποτύπωμα στον κύκλο ζωής του.

Το Experience Park, μέρος του οποίου αποτελεί το Experience Centre είναι άλλωστε το πρώτο μέρος του Πάρκου του Ελληνικού που παραδόθηκε στο κοινό το Δεκέμβριο του 2021.

Το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης, Το Πάρκο του Ελληνικού θα είναι μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου και 14 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο.

Στη ζώνη «Living In Nature», σε μία μικρογραφία του Πάρκου του Ελληνικού, οι επισκέπτες θα μπορούν να  μεταφερθούν σε αυτήν τη όαση πρασίνου δίπλα στη θάλασσα και να περιπλανηθούν σε μια σειρά από μονοπάτια, με εκπλήξεις σε κάθε στροφή.

Μια από τις μοναδικές εμπειρίες είναι η βόλτα με  ένα διαδραστικό ποδήλατο που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στο Πάρκο και να δουν τα σημεία πολιτισμού και ενδιαφέροντος που θα δημιουργηθούν, αλλά και τους χώρους πρασίνου.

Δείτε Επίσης
Experience Park: Ένα πάρκο… αληθινή εμπειρία με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Living the Future

Στη ζώνη «Living the Future» παρουσιάζονται οι καινοτόμες υποδομές του The Ellinikon, που στόχο έχουν να κάνουν την ανάπτυξη βιώσιμη και διαχρονική: από το συγκοινωνιακό δίκτυο του Ελληνικού που θα συνδέει τα πάντα σε 15 λεπτά, έως τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική με την κατασκευή κτηρίων που θα βελτιώσουν τη ζωή μας στη πόλη, με έναν έξυπνο και «πράσινο» τρόπο που θα ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητα μας.

Ζώντας στο σπίτι του μέλλοντος

Κι ύστερα θα ανεβείτε τα ξεκούραστα και άνετα ξύλινα σκαλοπάτια για να μεταφερθείτε στη ζώνη «Living Smart». Περιηγηθείτε σε μία από τις “έξυπνες” κατοικίες της ανάπτυξης για να πάρετε μία γεύση από τον σύγχρονο και άνετο τρόπο ζωής στο The Ellinikon.

Δείτε… τη μαγευτική θέα προς τη θάλασσα και το Πάρκο του Ελληνικού.

Γνωρίστε την πληθώρα ανέσεων και υπηρεσιών που θα προσφέρουν οι κατοικίες του Ελληνικού, όπως:

  • πληροφορίες για το σύστημα κλιματισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τον υπολογισμό της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος
  • πρόσβαση σε εφαρμογή με τις τρέχουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες
  • ενημέρωση σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστείτε για τη μετακίνησή σας, καθώς και για το αν θα υπάρχει διαθέσιμη θέση στάθμευση

Πώς είναι ένας χώρος που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του ατόμου και περιέχει τεχνολογίες που διευκολύνουν τον άνετο και σύγχρονο τρόπο ζωής; Οι απαντήσεις σε έναν νέο κόσμο σας δίνονται σε αυτό το «μοντέρνο σπίτι».

Πληροφορίες για το Εxperience Centre

Ανοιχτά Δευτέρα-Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 22:00.

Η είσοδος στο Experience Centre είναι δωρεάν ενώ συστήνεται η κράτηση μέσω της ιστοσελίδας https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr

Η πρόσβαση είναι εύκολη, από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικό. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, υπάρχει χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο, ο οποίος εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του Experience Centre.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/
Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon
Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.