Motivation Labs: Ένα βιωματικό παιχνίδι που μπορεί… να αλλάξει τον κόσμο!

Motivation Labs: Ένα βιωματικό παιχνίδι που μπορεί... να αλλάξει τον κόσμο!
Motivation Labs: Ένα βιωματικό παιχνίδι που μπορεί... να αλλάξει τον κόσμο!
Motivation Labs: Ένα βιωματικό παιχνίδι που μπορεί... να αλλάξει τον κόσμο!
Προβολή Φωτογραφιών
Motivation Labs: Ένα βιωματικό παιχνίδι που μπορεί... να αλλάξει τον κόσμο!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και εντονότερη από ποτέ είναι η επιθυμία μικρών και… λιγότερo μικρών παιδιών να σχεδιάσουν ένα πιο χαρούμενο, διασκεδαστικό, γεμάτο επιτυχίες, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση 2015. 

Στα Motivation Labs πιστεύουν στη δυναμική και στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρωπίνου νου, πολύ περισσότερο στην παιδική, προεφηβική κι εφηβική ηλικία που είναι ήσσονος ή και μηδενικής επιρροής οι περιοριστικές πεποιθήσεις που βαραίνουν τους περισσότερους ενήλικες.

Πεποιθήσεις που τους απομακρύνουν από το να ζήσουν τη ζωή που πραγματικά θέλουν κι ονειρεύονται. Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν: «Η πρόληψη και η εκ των προτέρων ενδυνάμωση είναι αναμφισβήτητα πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία. Αυτό το επιθυμητό Mental Fitness είναι ο στόχος μας».

Για γονείς λοιπόν που παίρνουν τον διά βίου αυτό ρόλο τους σοβαρά και με σεβασμό, αλλά και εξίσου σοβαρά θυμούνται πως και οι ίδιοι έχουν μέσα τους ένα παιδί, δημιουργείται η πιο όμορφη περιπέτεια, εκείνη του να μεγαλώνεις με χαμόγελο μαζί με τα παιδιά σου.

Στη χάραξη αυτής της συναρπαστικής περιπέτειας, της γεμάτης από εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή παιδιών και ενηλίκων για πάντα, είναι ώρα να εφοδιαστούμε με την σπουδαία πληροφορία πως ο χάρτης δεν είναι προδιαγεγραμμένος, αλλά τον χτίζει ο καθένας κάθε στιγμή σύμφωνα με τις προβολές, τις εμπειρίες, τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα, τους στόχους και τα όνειρά του.

Δημιουργούμε τον κόσμο όπου θέλουμε να ζούμε. Μαθαίνοντας αρχικά ποιοι είμαστε οι ίδιοι και έπειτα ποιοι θέλουμε να γίνουμε. 

Επειδή στα παιδικά μαξιλάρια χωράνε τα πιο μεγάλα όνειρα, μαθαίνουμε πώς θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, και τη μεταξύ μας σχέση μαζί τους, ώστε να έχουν πάντα γόνιμο έδαφος για να ανθίσουν τα όνειρα αυτά, κάθε μέρα και πιο πολύ.
Όλη αυτή η προσπάθεια βασίζεται στον Νεύρο-γλωσσικό Προγραμματισμό NLP (Neuro- Linguistic Programming. Πρόκειται για ένα μοντέλο συμπεριφοράς (behavioral model) και ένα σύστημα δεξιοτήτων και τεχνικών και έχει ορισθεί ως «η μελέτη της δομής της υποκειμενικής εμπειρίας».

Το NLP μελετά τα σχήματα ή τα προγράμματα (προγραμματισμός) που δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον εγκέφαλο (νευρο-) , τη γλώσσα, και το σώμα (-γλωσσικός) και καταλήγουν σε μία αποτελεσματική ή και μη-αποτελεσματική συμπεριφορά.

Οι δεξιότητες και οι τεχνικές αντλήθηκαν από την παρατήρηση του τρόπου με τον οποίον υπερείχαν ειδικοί στους τομείς τους όπως στην επικοινωνία, την ψυχοθεραπεία, τις επιχειρήσεις, τη νομική και την εκπαίδευση.

Τι είναι τα Motivation Labs;

Τα Motivation Labs με βάση το NLP δημιούργησαν το Το NLPlay® το οποίο συστήνεται ως ένα βιωματικό, διασκεδαστικό κι αυτογνωστικό παιχνίδι. Μια πρωτότυπη μέθοδος που περιλαμβάνει δοκιμασμένα και εγκεκριμένα συστήματα προσωπικής εξέλιξης, επιτυχίας και ενίσχυσης δεξιοτήτων καθώς και μια σειρά από σχεδιασμένα εργαλεία, παιχνίδια, Fun Labs και Workshops για παιδιά, γονείς, εφήβους, μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

 • Πώς δημιουργούν, βιώνουν και ταξινομούν τις εμπειρίες τους;
 • Τι πιστεύουν για τον κόσμο;
 • Ποια πραγματικότητα ζουν;
 • Πώς καταγράφουν συναισθήματα και πώς τα διαχειρίζονται;
 • Πώς μπορούν να μάθουν να παίρνουν την πληροφορία πίσω από κάθε κατάσταση χωρίς να μπαίνουν σε εσωτερικό διάλογο και να χάνουν τον έλεγχο;
 • Ποια συναισθήματα προκαλούνται και πού καταγράφονται;
 • Πώς ταξινομούν σκέψεις;
 • Ποιες συμπεριφορές ενεργοποιούνται και ποιες είναι εν δυνάμει ανενεργές;
 • Πώς χτίζουν το σύστημα των πεποιθήσεών τους;
 • Ποιες δεξιότητες μπορούν να αναπτύξουν και πώς εγγράφεται μια ακατάλληλη πεποίθηση;
 • Με ποιους τρόπους δημιουργούνται συνδέσεις στο υποσυνείδητό τους και ενεργοποιούνται τα σχετικά φίλτρα;
 • Πώς μπορούν να χειριστούν μία κρίση στο σχολείο ή στην παρέα;

Το συναρπαστικό με το NLPlay® είναι πως τα παιδιά αποκτούν επίγνωση ότι οι ίδιοι διαμορφώνουμε τον κόσμο μας και έτσι ως δημιουργοί έχουμε την εμπειρία και τη δημιουργική ευθύνη να αλλάξουμε στον κόσμο ό,τι δεν είναι χρήσιμο ή κατάλληλο για μας και την εκάστοτε κοινωνία.

Σεβόμενοι τα συστήματα των άλλων -αφού πια έχουμε συνειδητοποιήσει και πώς αυτά επηρεάζονται μεταξύ τους- και κυρίως αγαπώντας τους ιδίους μηχανισμούς αντίληψης και σύνδεσης του κόσμου, μαθαίνουμε να επικοινωνούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί στα μοντέλα των άλλων με σεβασμό στο αξιακό σύστημα το δικό τους και κυρίως του εαυτού μας.

Παύει κάτι απλώς να τυχαίνει. Σχεδιάζεται και υλοποιείται. Η μαγική ερώτηση είναι το ΠΩΣ;

Δείτε Επίσης
Άννα Ντουντουνάκη: Γοργόνα και Μάγκας

Πίσω από το βιωματικό παιχνίδι γνωρίζουμε το σπουδαίο εργοστάσιο παραγωγής σκέψεων, συναισθημάτων και εν τέλει πραγματικοτήτων που είναι το Υποσυνείδητό μας.

Ένα παιδί με επίγνωση των δυνάμεών του έχει αυτοπεποίθηση και υπόβαθρο να αναλύσει στο μέλλον του μεγαλώνοντας τι συμβαίνει, πώς έχει προκληθεί κάτι, πώς μπορεί να το αλλάξει, πώς επηρεάζει άλλες πτυχές της καθημερινότητάς του και κυρίως πώς αναλαμβάνει με διασκεδαστικό τρόπο την ευθύνη για το νέο του χάρτη.

Στο NLPlay® τα παιδιά και οι έφηβοι αποκτούν την φιλοσοφία πως οι ίδιοι δημιουργούμε εικόνες και σκέψεις, μοντέλα μικρών κόσμων και τα προβάλουμε στο συσχετισμό μας με άλλους ανθρώπους μέσα από τις πρώτες σχολικές κοινωνίες έως τις κοινωνίες ενηλίκων.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη 09 Δεκεμβρίου στo café Amaryllis (Δ. Κυριακού 15, Κηφισιά), παρουσιάζεται σε γιορτινό κλίμα το πρωτοποριακό σύστημα NLPlay® που σχεδίασε η co/founder των Motivation Labs και Motivator Μαριάννα Αντωνακάκη.

Ανοιχτή συζήτηση, διαδραστικός διάλογος, παρουσίαση του πρωτοποριακού συστήματος NLPlay® καθώς και live demo κάποιων βασικών εργαλείων του συστήματος και εξήγηση των πιστοποιημένων επιστημονικών πλαισίων που χρησιμοποιεί είναι μέρος της ατζέντας για το βράδυ της Τρίτης.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, όπου περιλαμβάνεται ζεστό ρόφημα ή καφές και χειροποίητα γλυκά από τον Pastry Chef του café Amaryllis.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.