Τα ξεχωριστά… παιδιά του Ιουνίου!

Τα ξεχωριστά… παιδιά του Ιουνίου!

Υπάρχουν πολλά οφέλη αν έχετε γεννηθεί τον Ιούνιο! Μαζί με τον Ιούνιο που είναι ο μήνας που ξεκινά το καλοκαίρι, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να περιμένουμε καθώς οι μέρες είναι μεγαλύτερες, γεμάτες με άφθονο ηλιακό φως και τόνους θετικής ενέργειας στον αέρα. Ίσως, γι’ αυτό τα μωρά του Ιουνίου είναι γνωστά ως τόσο αισιόδοξα! Αλλά και προορίζονται (στατιστικά μιλώντας!) να γίνουν διάσημα ή να κερδίσουν το Νόμπελ! Τι κάνει αυτά τα παιδιά ξεχωριστά;

Εκτός από το να είστε χαρούμενοι που μπορείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων σας με τέλειο καιρό, υπάρχουν μελέτες που υποδεικνύουν ότι τα μωρά του Ιουνίου έχουν πολλά περισσότερα στοιχεία για να είναι χαρούμενα.

Έτσι, ενώ πιθανότατα γνωρίζατε ήδη ποιο είναι το ζώδιό σας και ότι ο Ιούνιος είναι ένας καταπληκτικός μήνας, πιθανότατα δεν γνωρίζατε για αυτά τα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, αν έχετε γενέθλια τον Ιούνιο!

Τα μωρά του Ιουνίου μοιράζονται έναν μήνα γενεθλίων με μεγάλα αστέρια

Τα μωρά του Ιουνίου μοιράζονται τα γενέθλιά τους με μερικές από τις πιο γνωστές διασημότητες και εξέχουσες προσωπικότητες που γεννήθηκαν τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων των Elon Musk, Ντόναλντ Τραμπ,  Δαλάι Λάμα, Πολ Γκογκέν, Ζαν Πολ Σαρτρ.

Αλλά και την Αντζελίνα Τζολί, τον Τζόνι Ντέπ και τον Λίαμ Νίσον, τον Prince και τον Τομ Τζόουνς, τη Μέριλ Στριπ και Μέριλιν Μονρόε! (Αδύνατον να τους απαριθμήσουμε!). Ποιος ξέρει, τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούνιο μπορεί να προορίζονται να αποκτήσουν μεγάλη φήμη!

Δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες

Σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη του Πανεπιστημίου Κολούμπια σχετικά με τον μήνα γέννησης και τον κίνδυνο ασθένειας, ο μήνας και η εποχή που γεννηθήκατε μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Για τα μωρά του Ιουνίου, συνολικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρχαν σημαντικά πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την υγεία του να γεννηθούν αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με άλλους μήνες. Ωστόσο, ορισμένα δεδομένα δείχνουν ότι διατρέχουμε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Ιούνιο είναι πιο πιθανό να πάρουν το βραβείο Νόμπελ!

Γίνεται πολύς λόγος για τα μωρά του Ιουνίου που ενδεχομένως να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ακαδημαϊκά, επειδή είναι από τα μικρότερα παιδιά στην τάξη τους, αλλά προφανώς, αυτό δεν εμπόδισε πολλούς νικητές βραβείων Νόμπελ.

Στατιστικά μιλώντας, τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούνιο έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μεγαλώσουν και να βρεθούν στον κύκλο των νικητών των βραβείων Νόμπελ, ειδικά αν είναι Δίδυμοι!

Στους γεννημένους τον Ιούνιο αρέσει… το ξενύχτι

Ίσως όλες αυτές οι σπουδαίες… ιδέες να έρχονται στα μωρά του Ιουνίου όταν νυχτώνει. Μια μελέτη στο περιοδικό Sleep διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι πάνε γενικά για ύπνο αργότερα από εκείνους που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Σε αυτό συμφωνεί επίσης μια μελέτη από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Φαίνεται ότι ο μήνας που γεννηθήκατε μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά σας στον ύπνο. Προφανώς, όσοι είναι γεννημένοι τον Ιούνιο, όπως και τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες, τείνουν να κοιμούνται πιο αργά από όσους έχουν γεννηθεί τους χειμερινούς μήνες.

Είναι πιο αισιόδοξα

Τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο είναι πιο «ηλιόλουστα» και στην προσωπικότητα και έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εποχιακή συναισθηματική διαταραχή.

Για παράδειγμα, μια ευρωπαϊκή μελέτη διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται σε καλοκαιρινούς μήνες όπως ο Ιούνιος τείνουν να έχουν μια θετική στάση ζωής. Η μελέτη περιέγραψε τα μωρά του Ιουνίου ως «υπερβολικά θετικά» σε σύγκριση με τα μωρά που γεννιούνται άλλες εποχές του έτους.

Πιθανότατα δεν πρόκειται να αναζητήσουν περιπέτειες και συγκινήσεις

Μελέτες σχετικά με το πώς η εποχή της γέννησής μας επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης δείχνουν ότι η συμπεριφορά που αναζητά συγκινήσεις είναι πιο συχνή στα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν μεγάλα ρίσκα.

Αγαπάνε ιδιαίτερα την τέχνη

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Appartment Therapy, ο προσωπικός σας χώρος μπορεί να πει πολλά για τον μήνα που γεννηθήκατε. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Ιούνιο λατρεύουν ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν έργα τέχνης ή αγαπημένα αντικείμενα στο σπίτι τους που τους κάνουν να νιώθουν έμπνευση.

Τα μωρά του Ιουνίου είναι ψηλότερα

Φαίνεται ότι τα μωρά του Ιουνίου είναι πιο πιθανό να φτάσουν σε μεγάλα… ύψη (και κυριολεκτικά, εκτός δηλαδή της διασημότητας ή του Νόμπελ!). Σύμφωνα με μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούνιο είναι πιο πιθανό να είναι πιο ψηλά ως ενήλικες από εκείνα που γεννιούνται εκτός καλοκαιρινών μηνών.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι γίνονται ψηλότερα από εκείνα που γεννιούνται τους ψυχρότερους μήνες. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο βάρος γέννησης και να είναι πιο υγιή κατά τη γέννηση.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.