Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… ανάβει φωτιές και στέλνει σήματα Μορς!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών… ανάβει φωτιές και στέλνει σήματα Μορς!

Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και 10 χρόνια εκπαιδευτικών προγραμμάτων! Αυτό το διάστημα, μπορείτε να συμμετέχετε στα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις των τελευταίων 10 χρόνων ψηφιακά από όποιο σημείο και αν είστε και μάλιστα δωρεάν!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζει ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα με βασικούς άξονες τη γνώση, την ψυχαγωγία, την επικοινωνία και τελικά τη σύνδεση με το κοινό.

Τα πιο δημοφιλή εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου ανασχεδιάστηκαν και προσαρμόστηκαν στα σύγχρονα ψηφιακά δεδομένα, όπως τα ξεχώρισαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τα προγράμματα αναβιώνουν σε online ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε μαγνητοσκοπημένα video sondemand, και απευθύνονται σε μαθητές από όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

«Best of» Εκπαιδευτικές Μουσειοπαιδαγωγικές Δράσεις 2020-2021

Για τη φετινή σεζόν, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών σας καλεί να συμμετέχετε στα digital εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις  που εσείς ξεχωρίσατε την τελευταία δεκαετία.

Η συμμετοχή γίνεται είτε Live on line μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες, είτε κατεβάζοντας από το site του Μουσείου www.otegroupmuseum.gr,  μαγνητοσκοπημένα videos (Videos on Demand) με εικαστικές και μουσικές δράσεις και διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια για να τα παρακολουθήσετε όποτε εσείς θέλετε!

Με ένα κλικ!

Πιο συγκεκριμένα, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, δίκτυα και υπολογιστές, δράκοι και Φρυκτωρίες… όλα είναι στα χέρια σας μόνο με ένα κλικ… το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ο υπολογιστής σας!

Μπείτε στον μαγικό κόσμο του Μουσείου και της Stem και κάντε την κράτησή σας ηλεκτρονικά στα on line προγράμματα Stem για παιδιά και γονείς που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου!

1) «Άναψε» φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου!
Ώρα: 10.30-12.00
Ηλικίες: 6-9 ετών

«Άναψε» φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!

Με το πρόγραμμα Scratch Junior, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και ταξιδεύουν στον χρόνο ανακαλύπτοντας τι ήταν και πώς λειτουργούσαν οι αρχαίες φρυκτωρίες (δίκτυα τηλεπικοινωνιών).

Δείτε Επίσης
Περιηγηθείτε εικονικά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ!

Με βοηθό την Cat, σχεδιάζουν τη διαδρομή των φρυκτωριών και στέλνουν το δικό τους μήνυμα, «ανάβοντας» φωτιές!

2) «Φτιάξε κώδικες και στείλε τηλεγράφημα με σήματα Μορς!»

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου!
Ώρα: 11.00-12.30
Ηλικίες: 10-12 ετών

«Φτιάξε κώδικες και στείλε τηλεγράφημα με σήματα Μορς!»

Μέσω  του προγράμματος Scratch 3.0, τα παιδιά φτιάχνουν τους δικούς τους κώδικες για τη σχεδίαση μορσικού τηλέγραφου, προκειμένου να στείλουν τηλεγράφημα με σήματα Μορς.

Όλα τα προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών έχουν σχεδιαστεί με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και είναι δωρεάν για το κοινό.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.